دانلود و خرید کتاب راهبردهای توسعه صادرات محصولات دانش بنیان مسعود افشاری مفرد
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
کتاب راهبردهای توسعه صادرات محصولات دانش بنیان اثر مسعود افشاری مفرد

کتاب راهبردهای توسعه صادرات محصولات دانش بنیان

معرفی کتاب راهبردهای توسعه صادرات محصولات دانش بنیان

کتاب الکترونیکی «راهبردهای توسعه صادرات محصولات دانش بنیان» نوشتهٔ مسعود افشاری مفرد و رضا موسائی و علی جوان جعفری در انتشارات چاپ و نشر بازرگانی چاپ شده است.

درباره کتاب راهبردهای توسعه صادرات محصولات دانش بنیان

اقتصاد دانش‌بنیان نقش مهمی در توسعه اقتصادی و افزایش تولید و رفاه یک کشور دارد. عمده کشورهای در حال توسعه در دو دهه اخیر با تمرکز بر چند رشته صنعتی خاص موفق شدند تا وزن دانش و فناوری را در اقتصاد خود افزایش داده و با سرعت بیشتری به سمت توسعه حرکت کنند. جنبه دیگر توسعه، توجه به تولید صادراتی است که در دهههای اخیر موجب شتاب توسعه در کشورهای جنوب شرق آسیا شد. بنابراین، تولید صادرات محور موضوعی با اهمیت در سیاستگذاریهای کشور محسوب میشود. کتاب حاضر مطالعه‌ای است در خصوص اهمیت توجه به صادرات محصولات دانش‌بنیان که با تمرکز بر دو صنعت نانو و زیست‌فناوری نگارش شده‌است. ایران در صنعت نانو و زیست‌فناوری جزو کشورهای پیشرو است و تمرکز بر رشد این رشته‌های صنعتی می‌تواند یکی از مزیت‌های ایران در رشد کیفی و با ارزش افزوده بالای سبد صادراتی باشد. بررسی ساختار و قوانین مرتبط با اقتصاد دانش‌بنیان در ابتدای این کتاب، نقشه جامعی درباره وضعیت سیاستی کشور در این حوزه ارائه می‌دهد. در ادامه، با تحلیل فضای حاکم بر قوانین تجارت خارجی، چارچوبی تحلیلی از سیاست‌های منسجم تجاری و فناوری ارائه شده است. در فصل چهارم و پنجم نیز با تمرکز بر بازار کشورهای هندوستان و کره جنوبی، مدل نهادی و ساختار سیاست صنعتی این کشورها در راستای توسعه بازار زیست‌فناوری و نانوفناوری مورد تحلیل و بررسی نویسندگان قرار گرفته و در فصل پایانی، راهبرد و چارچوب مناسب سیاست‌گذاری صادراتی پیشنهاد شده است.

کتاب راهبردهای توسعه صادرات محصولات دانش بنیان را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب منبع مناسبی برای مدیران و پژوهشگران حوزه تجارت فناوری خواهد بود؛ چراکه بررسی‌های صورت گرفته منطبق بر واقعیت‌ها و اقتضائات نهادی ایران بوده و می‌تواند در سایر رشته‌های دانش‌بنیان مورد استفاده واقع شود.

بخشی از کتاب راهبردهای توسعه صادرات محصولات دانش بنیان

منابع طبیعی از طریق پیوند با اقتصاد کشورها درگیر می‌شود. دو نوع از پیوندها که ماهیت تولیدی دارند، عبارتند از پیوندهای پیشین (بخش‌هایی از اقتصاد که کالاها، خدمات و تجهیزات مورد نیاز برای تولید در بخش منابع طبیعی را فراهم می‌کنند (و پیوندهای پسین) بخش‌هایی که از خروجی بخش منابع طبیعی استفاده نموده و به پردازش آن‌ها و یا تولید کالا از آن می‌پردازند. (پیوند سوم، شامل پیوند مالی است که از طریق پرداخت مالیات)ی ا هر نوع وجوه مالی دیگر( توسط بخش منابع طبیعی به دولت می‌رسد. هزینه شدن این نوع از درآمد حاصل از منابع طبیعی است که منجر به آثار زیانبار برای کشورها می‌شود. در نهایت، پیوند چهارم همان پیوند تقاضای نهایی است که ناشی از هزینه‌شدن درآمد نیروی کار شاغل در این بخش برای کالاهای مصرفی تولید شده در داخل کشور است. عموما اقتصاددانان برای رهایی از آثار سوء منابع طبیعی بر اقتصاد کشورها، تمرکز خودرا به سمت پیوند سوم سوق داده و دولت‌ها را تشو یق می‌کنند که از خرج کردن مستقیم این درآمدها حذر نموده و با سرمایه‌گذاری، موجبات رشد را فراهم نمایند. اما آنچه که علاوه بر این و در قالب اقتصاد دانش‌بنیان می‌تواند اهمیت یابد، توجه به ۲ پیوند اولیه، یعنی پیوندهای پیشین و پسین است. وجود منابع طبیعی مانند نفت و گاز در یک کشور می‌تواند به‌عنوان اهرمی در نظر گرفته شود که از طریق آن، توانمندی‌های دانشی و فناورانه شرکت‌های داخلی افزایش یافته و از یک‌سو، برای کشور به لحاظ توسعه تجهیزات و محصولات جدید و نیز بالارفتن در زنجیره ارزش محصولات تولیدی مستحصل از منابع طبیعی ارزش آفرینی نماید و از سوی دیگر، سرریزهای حاصل از توسعه فناوری در این بخش، به سایر بخش‌های اقتصاد نیز سرازیر شود.

نظری برای کتاب ثبت نشده است
بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۳٫۹ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۳۱۴ صفحه

حجم

۳٫۹ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۳۱۴ صفحه

قیمت:
۱۲۷,۴۰۰
تومان