کتاب التیام تروما و بازسازی ذهن پاره پاره
معرفی کتاب التیام تروما و بازسازی ذهن پاره پاره
معرفی کتاب التیام تروما و بازسازی ذهن پاره پاره
کتاب الکترونیکی «التیام تروما و بازسازی ذهن پارهپاره (افسانهٔ سلامت روان، واقعیتر از تصور)» نوشتهٔ «مارتا استاوت» با ترجمهٔ «قاسم مومنی» و انتشار «پندارتابان»، اثری در حوزهٔ روانشناسی تروما و اختلالات تجزیهای است. این کتاب با روایتی تحلیلی و پژوهشی، به بررسی آسیبهای روانی، تجزیهٔ هویت و پیامدهای تروما در زندگی روزمره میپردازد و با مثالها و روایتهای بالینی، مرز میان سلامت روان و آسیب را به چالش میکشد. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب التیام تروما و بازسازی ذهن پاره پاره
«التیام تروما و بازسازی ذهن پارهپاره» اثری است که در آن «مارتا استاوت» به بررسی عمیق تروما، تجزیهٔ هویت و اختلالات روانی ناشی از آسیبهای دوران کودکی و بزرگسالی میپردازد. کتاب در فضایی میان روایتهای بالینی و تحلیلهای علمی، به این پرسش میپردازد که سلامت روان تا چه اندازه افسانهای است و مرز میان «عقل» و «جنون» کجاست. نویسنده با تکیه بر تجربهٔ درمانگری و مواجهه با بیماران ترومازده، نشان میدهد که واکنشهای تجزیهای نهتنها در افراد با اختلالات شدید، بلکه در زندگی روزمرهٔ همهٔ انسانها حضور دارند. کتاب با روایتهایی از بیماران، تحلیلهای عصبشناختی و ارجاع به پژوهشهای روز، به بررسی مکانیسمهای ذهنی دفاعی، نقش حافظه و فراموشی، و تأثیر تروما بر ساختار روان میپردازد. این اثر در دورهای نوشته شده که توجه به اختلالات استرس پس از سانحه و تروماهای پنهان در روانشناسی افزایش یافته است و تلاش دارد با زبانی روشن، پیچیدگیهای ذهن آسیبدیده را برای مخاطب آشکار کند.
خلاصه کتاب التیام تروما و بازسازی ذهن پاره پاره
کتاب «التیام تروما و بازسازی ذهن پارهپاره» با این ایده آغاز میشود که سلامت روان، برخلاف تصور رایج، افسانهای بیش نیست و همهٔ انسانها درجاتی از آسیب و گسست روانی را تجربه میکنند. نویسنده با روایت زندگی بیماران مختلف، از جمله افرادی که در کودکی یا بزرگسالی دچار تروما شدهاند، نشان میدهد که تجزیهٔ هویت و فاصلهگرفتن از خود، واکنشی طبیعی به درد و ترس شدید است. کتاب به بررسی مکانیسمهای دفاعی ذهن، مانند فراموشی، تجزیه و گریز روانی میپردازد و توضیح میدهد که چگونه خاطرات آسیبزا به شکل قطعات پراکنده و غیرقابلدسترسی در ذهن باقی میمانند و در موقعیتهای خاص دوباره فعال میشوند. نویسنده با مثالهایی از بیماران، از جمله کسانی که دچار اختلال چندشخصیتی یا فراموشیهای گستردهاند، نشان میدهد که این واکنشها نهتنها در افراد با اختلالات شدید، بلکه در زندگی روزمرهٔ همهٔ انسانها رخ میدهد. کتاب همچنین به نقش هیپنوتیزم، حافظهٔ کاذب و چالشهای درمان تروما میپردازد و تأکید میکند که بازسازی ذهن پارهپاره نیازمند مواجههٔ تدریجی و آگاهانه با گذشتهٔ دردناک است. پیام اصلی کتاب این است که پذیرش آسیبپذیری و تلاش برای بازسازی هویت، راهی برای بازگشت به زندگی معنادار و انتخاب آگاهانهٔ «زندگیکردن» است.
چرا باید کتاب التیام تروما و بازسازی ذهن پاره پاره را خواند؟
این کتاب با رویکردی متفاوت به مفهوم سلامت روان، تروما و اختلالات تجزیهای میپردازد و مرز میان تجربههای عادی و آسیبهای شدید روانی را کمرنگ میکند. خواننده با مطالعهٔ روایتهای واقعی و تحلیلهای علمی، درک تازهای از مکانیسمهای دفاعی ذهن، نقش حافظه و تأثیر تروما بر رفتار و احساسات روزمره به دست میآورد. اثر حاضر بهویژه برای کسانی که به دنبال فهم عمیقتری از ریشههای درد روانی، فرایند درمان و بازسازی هویت هستند، میتواند دریچهای تازه به سوی خودشناسی و همدلی با دیگران بگشاید.
خواندن کتاب التیام تروما و بازسازی ذهن پاره پاره را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به روانشناسی، درمانگران، مشاوران، دانشجویان رشتههای علوم رفتاری و افرادی که خود یا اطرافیانشان با تروما، اختلالات تجزیهای، افسردگی یا مشکلات حافظه مواجهاند، مناسب است. همچنین برای کسانی که به دنبال درک بهتر از پیچیدگیهای ذهن انسان و تأثیر آسیبهای گذشته بر زندگی امروز هستند، توصیه میشود.
فهرست کتاب التیام تروما و بازسازی ذهن پاره پاره
- بخش اول: تجزیهٔ هویت به بررسی مفهوم تجزیهٔ هویت، تجربههای بیماران ترومازده، نقش حافظه و فراموشی، و مکانیسمهای دفاعی ذهن میپردازد. روایتهایی از بیماران و تحلیلهای عصبشناختی، نشان میدهد که چگونه ذهن انسان در مواجهه با درد و ترس شدید، بخشهایی از خود را جدا میکند.- بخش دوم: تروماهای ناشی از شوک در این بخش، نویسنده به انواع تروماهای دوران کودکی و بزرگسالی، تأثیرات مستقیم و غیرمستقیم آسیبها، و نقش معنا و روایت در تجربهٔ تروما میپردازد. مثالهایی از زندگی واقعی و تحلیلهای روانشناختی، ابعاد پنهان و آشکار تروما را آشکار میکند.- بخش سوم: بازسازی ذهن پارهپاره این بخش به فرایند درمان، نقش هیپنوتیزم، بازسازی خاطرات و چالشهای مواجهه با گذشتهٔ دردناک اختصاص دارد. نویسنده با روایت جلسات درمانی و تجربههای بیماران، نشان میدهد که بازسازی هویت و التیام تروما چگونه ممکن است و چه موانعی در این مسیر وجود دارد.
بخشی از کتاب التیام تروما و بازسازی ذهن پاره پاره
«همهٔ ما کمی دیوانهایم.با شنیدن هزاران داستان از گذشتهٔ بیمارانم، که سعی میکنند در زمان حال آرامشی بیابند، این حقیقت را فراتر از هر شکی آموختهام. بهجای اینکه معقول رفتار کنیم و با واقعیتهای کنونیمان در تماس باشیم، ما انسانها -همهمان، از جمله خودم- اغلب گرفتار شبح فقدانها و سختیهای گذشته و انبوه ترسهایمان هستیم. تاریخ جمعی ما، زندگی فردیمان و حتی ذهنمان گواه بیچونوچرای این حقیقتاند.بهجای اینکه خاطرات تلخ و ترسناک دوران کودکی و نوجوانی به مرور زمان کمرنگ شوند، انگار با بزرگترشدنمان این خاطرات قدرت بیشتری پیدا میکنند و بیشتر ما را تحت تأثیر قرار میدهند. یادآوری این اتفاقات باعث میشود که از خودمان فاصله بگیریم؛ انگار بخشی از آگاهیمان از بخشهای دیگر جدا میشود. چیزی که در نظرمان جریان پیوستهای از آگاهی است در واقع اغلب مجموعهای است از قطعات جدا از هم. آگاهی ما چندشقه میشود. حتی شخصیتمان هم، بیشتر از آنچه فکر میکنیم، تکهتکه است. انگار بخشهای مختلف شخصیتمان بهصورت ناهماهنگ تلاش میکنند با گذشته کنار بیایند، نه اینکه یک کل منسجم و سالم باشند؛ چیزی که از خودمان و دیگران انتظار داریم.آیا این سرنوشت تغییرناپذیر ماست یا راهکارهایی واقعی برای تغییر آن وجود دارد؟»