تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب التیام تروما و بازسازی ذهن پاره پاره
معرفی کتاب التیام تروما و بازسازی ذهن پاره پاره
کتاب الکترونیکی «التیام تروما و بازسازی ذهن پارهپاره (افسانهٔ سلامت روان، واقعیتر از تصور)» با عنوان انگلیسی The Myth of Sanity: Divided Consciousness and the Promise of Awareness نوشتهٔ «مارتا استاوت» با ترجمهٔ «قاسم مؤمنی» و انتشارات «پندار تابان»، اثری در حوزهٔ روانشناسی تروما و اختلالات تجزیهای است. این کتاب با روایتی تحلیلی و پژوهشی، به بررسی آسیبهای روانی، تجزیهٔ هویت و پیامدهای تروما در زندگی روزمره میپردازد و با مثالها و روایتهای بالینی، مرز میان سلامت روان و آسیب را به چالش میکشد. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب التیام تروما و بازسازی ذهن پاره پاره اثر مارتا استاوت
کتاب «التیام تروما و بازسازی ذهن پارهپاره» اثری است که «مارتا استاوت» در آن به بررسی عمیق تروما، تجزیهٔ هویت و اختلالات روانی ناشی از آسیبهای دوران کودکی و بزرگسالی میپردازد. کتاب «التیام تروما و بازسازی ذهن پارهپاره» نخستین بار در سال ۲۰۰۱ میلادی و در ایران در سال ۱۴۰۴ منتشر شد. این کتاب در فضایی میان روایتهای بالینی و تحلیلهای علمی، به این پرسش میپردازد که سلامت روان تا چه اندازه افسانهای است و مرز میان «عقل» و «جنون» کجاست. «مارتا استاوت» با تکیه بر تجربهٔ درمانگری و مواجهه با بیماران ترومازده، نشان میدهد که واکنشهای تجزیهای نهتنها در افراد با اختلالات شدید، بلکه در زندگی روزمرهٔ همهٔ انسانها وجود دارد. کتاب «التیام تروما و بازسازی ذهن پارهپاره» با روایتهایی از بیماران، تحلیلهای عصبشناختی و ارجاع به پژوهشهای روز، به بررسی مکانیسمهای ذهنی دفاعی، نقش حافظه و فراموشی و تأثیر تروما بر ساختار روان میپردازد.
این اثر در دورهای نوشته شده که توجه به اختلالات استرس پس از سانحه و تروماهای پنهان در روانشناسی افزایش یافته است و تلاش دارد با زبانی روشن، پیچیدگیهای ذهن آسیبدیده را برای مخاطب آشکار کند.
خلاصه کتاب التیام تروما و بازسازی ذهن پاره پاره
کتاب «التیام تروما و بازسازی ذهن پارهپاره» با این ایده آغاز میشود که سلامت روان، برخلاف تصور رایج، افسانهای بیش نیست و همهٔ انسانها درجاتی از آسیب و گسست روانی را تجربه میکنند. نویسنده با روایت زندگی بیماران مختلف، از جمله افرادی که در کودکی یا بزرگسالی دچار تروما شدهاند، نشان میدهد که تجزیهٔ هویت و فاصلهگرفتن از خود، واکنشی طبیعی به درد و ترس شدید است. کتاب به بررسی مکانیسمهای دفاعی ذهن مانند فراموشی، تجزیه و گریز روانی میپردازد و توضیح میدهد که چگونه خاطرات آسیبزا بهشکل قطعات پراکنده و غیرقابلدسترسی در ذهن باقی میمانند و در موقعیتهای خاص دوباره فعال میشوند. نویسنده با مثالهایی از بیماران، از جمله کسانی که دچار اختلال چندشخصیتی یا فراموشیهای گستردهاند، نشان میدهد که این واکنشها نهتنها در افراد با اختلالات شدید، بلکه در زندگی روزمرهٔ همهٔ انسانها رخ میدهد.
کتاب همچنین به نقش هیپنوتیزم، حافظهٔ کاذب و چالشهای درمان تروما میپردازد و تأکید میکند که بازسازی ذهن پارهپاره نیازمند مواجههٔ تدریجی و آگاهانه با گذشتهٔ دردناک است. پیام اصلی کتاب این است که پذیرش آسیبپذیری و تلاش برای بازسازی هویت، راهی برای بازگشت به زندگی معنادار و انتخاب آگاهانهٔ «زندگیکردن» است.
چرا باید کتاب التیام تروما و بازسازی ذهن پاره پاره را خواند؟
این کتاب با رویکردی متفاوت به مفهوم سلامت روان، تروما و اختلالات تجزیهای میپردازد و مرز میان تجربههای عادی و آسیبهای شدید روانی را کمرنگ میکند. خواننده با مطالعهٔ روایتهای واقعی و تحلیلهای علمی، درک تازهای از مکانیسمهای دفاعی ذهن، نقش حافظه و تأثیر تروما بر رفتار و احساسات روزمره به دست میآورد. اثر حاضر بهویژه برای کسانی که بهدنبال فهم عمیقتری از ریشههای درد روانی، فرایند درمان و بازسازی هویت هستند، میتواند دریچهای تازه بهسوی خودشناسی و همدلی با دیگران بگشاید.
خواندن کتاب التیام تروما و بازسازی ذهن پاره پاره را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به روانشناسی، درمانگران، مشاوران، دانشجویان رشتههای علوم رفتاری و افرادی که خود یا اطرافیانشان با تروما، اختلالات تجزیهای، افسردگی یا مشکلات حافظه مواجهاند، مناسب است. همچنین به کسانی که بهدنبال درک بهتر پیچیدگیهای ذهن انسان و تأثیر آسیبهای گذشته بر زندگی امروز هستند، توصیه میشود.
درباره مارتا استاوت
«مارتا استاوت»، روانشناس و نویسندهٔ آمریکایی، در آثارش به بررسی شخصیت، وجدان، تروما و حضور ذهن پرداخته و تلاش کرده تا فاصلهٔ میان روانشناسی تخصصی و زندگی روزمره را کاهش دهد. او دکترای خود را از دانشگاه Stony Brook دریافت کرده و دورهٔ تخصصی روانشناسی بالینی را در بیمارستان روانپزشکی McLean گذرانده است. او بیش از ۲۵ سال عضو هیئت علمی بالینی دانشکدهٔ پزشکی دانشگاه هاروارد بود.
نوشتههای «استاوت» در رسانههای مهمی چون The Boston Globe ،HuffPost و The New Republic منتشر شدهاند. تخصص اصلی او کمک به بیماران در مسیر بهبودی از آسیبهای روانی و بحرانهای رواندرمانی است.
این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟
«مارتا استاوت» یک جایزهٔ رسمی و شناختهشده بهنام Books for a Better Life Award را برای کتاب The Sociopath Next Door دریافت کرده است.
بخشی از کتاب التیام تروما و بازسازی ذهن پاره پاره
«من، در مقام درمانگر، بیست سال به داستانهای بازماندگان تروما گوش دادم. آنها از تجربیات کابوسوار، آزاردهنده و نفرتانگیزی میگفتند که آدم آرزو میکند کاش هیچوقت از آنها خبردار نمیشد. بعد افتخار این را داشتم که شاهد بهبودیشان باشم و ببینم چطور گذشته را پشت سر گذاشتند و یاد گرفتند در زمان حال زندگی کنند. معتقدم چنین داستانهایی حاوی درسهای ارزشمندی برای ماست تا بتوانیم ترسهای قدیمی خود را کنار بگذاریم. راهکارهای ممکنی وجود دارند که این جانهای سالخورده و بازماندگان استثنایی به ما هدیه میکنند.
در ابتدای کار حرفهایام، در درمان افراد مبتلا به بیاشتهایی خطرناک و افسردگی شدید تخصص پیدا کردم. به مرور زمان به این نکته پی بردم که بیشتر مراجعانم افرادی هستند که در گذشته دچار ترومای شدید شدهاند و علائم آنها، بیش از تشخیصهای سنتی، با اختلال استرس پس از سانحه مطابقت داشت.»