معرفی و دانلود کتاب ماتیلدا + خلاصه رایگان

کتاب ماتیلدا

۴.۶(از ۴۱ امتیاز)

اشتراک بی‌نهایت چیست؟

معرفی کتاب ماتیلدا

کتاب ماتیلدا (Matilda‬) نوشته رولد دال و ترجمه محبوبه نجف خانی است و نشر کتاب چ آن را برای کودکان و نوجوانان روانه‌ی بازار کرده است. این داستان بلند (نوولا) درباره‌ی دختربچه‌ای بسیار باهوش و اهل مطالعه به نام ماتیلدا است که برخلاف نبوغ خیره‌کننده‌اش، در خانواده‌ای بی‌توجه و سطحی زندگی می‌کند. او بالاخره با دنیای آدم‌بزرگ‌های نادان به مبارزه برمی‌خیزد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب ماتیلدا اثر رولد دال

کتاب ماتیلدا یکی از آثار رولد دال است که با دستمایه قرار دادن تقابل معصومیت و نبوغ کودکانه با نادانی بزرگ‌ترها پدید آمده است. این داستان بلند (نوولا) درمورد دختری پنج‌ساله به نام ماتیلدا وُرم‌وود است که بدون هیچ‌گونه راهنمایی از سوی پدر و مادرش، خواندن و محاسبات ریاضی را یاد گرفته است. او در خردسالی آثار بزرگ ادبیات جهان را مطالعه می‌کند. فضای این کتاب آکنده از شوخ‌طبعی گزنده و طنزی انتقادی نسبت به رفتارهای نادرست، مصرف‌گرایی و بی‌توجهی خانواده‌ها به استعدادهای درخشان کودکان است.

داستان بلند ماتیلدا نشان می‌دهد که یک کودک چگونه می‌تواند با اتکا به نیروی دانایی و تدابیر هوشمندانه در برابر قلدری و حماقت اطرافیانش ایستادگی کند. رولد دال با خلق شخصیت‌های متضاد مانند ماتیلدای تیزهوش و آرام، پدر و مادر خودخواه و حقه‌باز، مدیر خشن مدرسه و معلمی مهربان و فهمیده، موقعیت‌های طنزآمیز و کشمکش‌های داستانی متنوعی را آفریده است. این کتاب کودکان و نوجوانان را با شیوه‌های گوناگون برخورد با رفتارهای ناعادلانه در خانه و مدرسه روبه‌رو می‌کند.

ماتیلدا در سال ۱۹۸۸ میلادی منتشر شد. کوئنتین بلیک (Quentin Blake) تصویرگری این داستان بلند را بر عهده داشته است.

خلاصه داستان ماتیلدا

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

ماتیلدا دختربچه‌ای نابغه و پنج‌ساله است که در خانواده‌ای غافل، سطحی‌نگر و شیفته‌ی تماشای تلویزیون به دنیا آمده است. پدر او دلال اتومبیل‌های دست‌دوم است و وجود دختر را مایه‌ی دردسر می‌داند. ماتیلدا در چهارسالگی به‌تنهایی به کتابخانه‌ی عمومی می‌رود و آثار بزرگ ادبیات را می‌خواند. او در مواجهه با خشونت‌ها و بی‌عدالتی‌های مکرر پدرش با نقشه‌هایی هوشمندانه به تنبیه او دست می‌زند. با ورود به مدرسه، استعداد شگفت‌انگیز ماتیلدا توسط معلم مهربانش، خانم هانی، کشف می‌شود؛ هرچند فضای مدرسه زیر سایه‌ی مدیر بی‌رحم و وحشتناکی به نام خانم ترانچبال اداره می‌شود که کودکان را به‌شدت آزار می‌دهد.

چرا باید کتاب ماتیلدا را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب ماتیلدا را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب داستانی سرشار از شوخ‌طبعی و طنز را درباره‌ی غلبه‌ی هوش و دانایی بر زورگویی و نادانی به تصویر می‌کشد.
  • خواننده با مطالعه‌ی این کتاب ارزش کتاب‌خوانی و اشتیاق به یادگیری را از نگاه شخصیتی خردسال و کنجکاو درمی‌یابد.
  • این اثر رفتارهای سطحی، بی‌توجهی والدین به نیازهای عاطفی و نادیده‌گرفتن استعداد کودکان را به چالش می‌کشد.
  • کتاب حاضر به‌کمک کشمکش‌های غیرمنتظره و شخصیت‌های متنوع، مخاطب را با نمونه‌ای از داستان‌نویسی مدرن ویژه‌ی کودک و نوجوان آشنا می‌کند.

خواندن کتاب ماتیلدا را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب ماتیلدا به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• خواندن این کتاب به دوستداران ادبیات داستانی قرن ۲۰ انگلستان و قالب داستان بلند (نوولا) با چاشنی فانتزی و طنز پیشنهاد می‌شود.
  • این کتاب برای کودکان و نوجوانان و والدینی مناسب است که به موضوع پرورش خلاقیت، استعدادهای فردی و درک کودکان اهمیت می‌دهند.
  • این نوولا به کسانی پیشنهاد می‌شود که به داستان‌هایی با مضمون ایستادگی در برابر قلدری و بی‌عدالتی علاقه دارند.
  • خواندن این داستان بلند طنزآمیز برای دوستداران آثار رولد دال مناسب است.

درباره رولد دال

رولد دال (Roald Dahl) داستان‌نویس و فیلم‌نامه‌نویس اهل بریتانیا، ۱۳ سپتامبر ۱۹۱۶ متولد شد و ۲۳ نوامبر ۱۹۹۰ چشم از جهان بست. دوران اوج درخشش ادبی او در حوزه‌ی نگارش برای رده‌های سنی کودک و بزرگسال به دهه‌ی ۱۹۴۰ میلادی بازمی‌گردد. از برجسته‌ترین تألیفات او می‌توان کتبی همچون «غول بزرگ مهربان»، «چارلی و کارخانه‌ی شکلات‌سازی»، «جیمز و هلوی غول‌پیکر» و «ماتیلدا» را برشمرد.

این ادیب نامدار بریتانیایی جایگاهی ویژه در میان شناخته‌شده‌ترین پدیدآورندگان ادبیات کودک دارد و آثارش سالیان متمادی در صدر جدول پرفروش‌ترین کتاب‌های این گروه سنی جای داشته است. مهارت بالا، درک عمیق از جهان کودکان و شناخت دقیق از تخیلات و افکار آنان، از ویژگی‌های قلم رولد دال به شمار می‌رود. رازآلودگی جذاب همراه با لحن طنزآمیز نوشته‌های او سبب شده است که آثارش همواره محبوبیت فراوانی نزد مخاطبان کودک داشته باشد.

شخصیت‌های اصلی داستان‌های رولد دال را کودکان بی‌باک و شجاعی تشکیل می‌دهند که پس از درگیرشدن در ماجراهایی پرهیجان، در نهایت بر اهریمن و پلیدی غلبه می‌یابند. درون‌مایه‌ی آثار او که گاه از موضوعاتی کاملاً پیش‌پاافتاده و روزمره و گاه از مفاهیمی به‌شدت تخیلی و شگفت‌انگیز بهره می‌جوید، مواردی نظیر برابری، انسان‌دوستی، پاسداشت طبیعت، شجاعت و جسارت را منعکس می‌سازد. از داستان‌های متعدد رولد دال برای تولید اثر سینمایی اقتباس گردیده است؛ همانند فیلم سینمایی «چارلی و کارخانه‌ی شکلات‌سازی» به‌کارگردانی تیم برتون.

رولد دال نگارش داستان‌هایی برای رده‌ی سنی بزرگسال را نیز در کارنامه دارد که «گاهی هرگز: قصه‌ای برای سوپرمن» (۱۹۴۸) و «عمو اسوالد من» (۱۹۸۰) از آن جمله‌اند. قلم‌فرسایی در قالب‌های نمایشنامه، فیلم‌نامه، سرودن شعر و تألیف آثار غیرداستانی در زمره‌ی فعالیت‌های او جای گرفته است. رولد دال در یکی از گفتارهای خود چنین ابراز می‌دارد: چنانچه قصد دارید جهان را از دیدگاه کودکان به نظاره بنشینید، بر روی زمین چهارپایه شوید و به بزرگسالانی که مدام به شما دستور می‌دهند، نگاه کنید.

جوایز و افتخارات کتاب ماتیلدا و نویسنده

ماتیلدا برنده‌ی جایزه‌ی کتاب کودک سال ۱۹۹۹ بوده است. رولد دال برنده‌ی سه دوره‌ی نخست جایزه‌ی کتاب کودک استرالیا (BILBY) در بخش مخاطبان کودک شد؛ برای کتاب‌های «ماتیلدا»، «غول بزرگ مهربان» و «چارلی و کارخانه‌ی شکلات‌سازی» است. در نظرسنجی منتشرشده در سال ۲۰۱۲ توسط «اسکول لایبرری ژورنال» (نشریه‌ای ماهانه با مخاطبان عمدتاً آمریکایی)، کتاب ماتیلدا در رتبه‌ی ۳۰ برترین رمان‌های کودک تمام دوران جای گرفت. همچنین مجله‌ی آمریکایی تایمز نام سه کتاب از رولد دال را در فهرست ۱۰۰ کتاب برتر تمام دوران در رده‌ی سنی نوجوانان قرار داد.

ماتیلدا، یک سال پس از انتشار، جایزه‌ی کتاب کودک رد هاوس را در سال ۱۹۸۹ دریافت کرد و در سال ۲۰۰۰ نیز موفق به کسب جایزه‌ی کتاب بلوی پیتر گردید. این داستان بلند در سال ۲۰۰۳ در نظرسنجی «بیگ رید» بی‌بی‌سی از مردم بریتانیا درباره‌ی ۲۰۰ رمان برتر تمام دوران، در رتبه‌ی ۷۴ جای گرفت و ۹ سال بعد در فهرست ۱۰۰ رمان برتر کودکِ منتشرشده توسط «اسکول لایبرری ژورنال» (نشریه‌ای ماهانه با مخاطبان عمدتاً آمریکایی) رتبه‌ی ۳۰ را به خود اختصاص داد.

جوایز و افتخارات رولد دال به پاس نقش و دستاوردهای او در عرصه‌ی ادبیات شامل دریافت جایزه‌ی جهانی فانتزی برای یک عمر دستاورد هنری در سال ۱۹۸۳ و کسب عنوان نویسنده‌ی کودک سال در جوایز کتاب بریتانیا در سال ۱۹۹۰ است. همچنین روزنامه‌ی تایمز در سال ۲۰۰۸ او را در رتبه‌ی شانزدهم فهرست «۵۰ نویسنده‌ی برتر بریتانیا از سال ۱۹۴۵» قرار داد و نشریه‌ی فوربز نیز در سال ۲۰۲۱ او را در صدر فهرست پردرآمدترین چهره‌های سرشناس درگذشته رتبه‌بندی کرد.

رولد دال یکی از نویسندگانی است که کتاب‌هایش بیشترین میزان امانت را در کتابخانه‌های بریتانیا به خود دیده‌اند.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره کتاب ماتیلدا و نویسنده

روزنامه‌ی ایندیپندنت (The Independent): رولد دال به‌نوعی شکسپیرِ ادبیات کودک به شمار می‌رود و فیلم‌سازان و انیمیشن‌سازان همچنان از گنجینه‌ی عظیم آثاری که او خلق کرده است، بهره می‌جویند.

مرورنویسِ سایت گاردین (The Guardian): فکر می‌کنم امتیاز ۱۰ از ۱۰ را به کتاب ماتیلدا بدهم. من عاشق چیزهای کوچک و خنده‌داری شدم که رولد دال در بخش‌هایی از این اثر خلق کرده است. به‌گمانم این کتاب برای کودکان هشت سال به بالا مناسب باشد.

اقتباس‌ها از کتاب ماتیلدا

برخی از اقتباس‌های آفریده‌شده از کتاب ماتیلدا در فهرست زیر دیده می‌شود:

این کتاب از دهه‌ی ۱۹۸۰ میلادی توسط دست‌کم ۱۰ راوی مختلف به صورت کتاب صوتی ضبط شده است.

«ماتیلدا اثر رولد دال» («ماتیلدا» یا «ماتیلدا موزیکال») نمایشی موزیکال با ترانه‌سرایی و آهنگسازی تیم مینچین و نویسندگی دنیس کلی است که در سال ۱۹۸۸ ساخته شد.

تئاتر ردگریو در فارنهام نسخه‌ای موزیکال را با اقتباسی اثر رونی رابینسون و موسیقی کن هوارد و آلن بلیکلی در سال ۱۹۹۰ به‌ روی صحنه برد که تور اجرای آن در سراسر بریتانیا چرخید.

کتاب ماتیلدا در سال ۱۹۹۶ به فیلمی سینمایی به همین نام تبدیل شد. کارگردان این اثر دنی دویتو بود.

برنامه‌ی «کلاسیک سریال» از رادیو ۴ بی‌بی‌سی در سال ۲۰۰۹ اقتباسی دوبخشی از این کتاب را به قلم شارلوت جونز پخش کرد.

دومین نسخه‌ی موزیکالِ این کتاب با نام «ماتیلدا موزیکال» به نویسندگی دنیس کلی و تیم مینچین، به سفارش «کمپانی رویال شکسپیر»، ساخته شد و نخستین‌بار در نوامبر ۲۰۱۰ به اجرا درآمد. نسخه‌ی صحنه‌ای این اثر با استقبال بسیار گسترده‌ی تماشاگران و تحسین منتقدان مواجه شد و جوایز متعدد اولیویه در بریتانیا و جوایز تونی در ایالات متحده را به دست آورد.

اقتباس سینمایی و موزیکال از کتاب ماتیلدا در دسامبر ۲۰۲۲ توسط نتفلیکس و سونی پیکچرز ریلیزینگ منتشر شد.

چه نسخه‌های دیگری از کتاب ماتیلدا منتشر شده است؟

کتاب حاضر توسط مترجمان و ناشران متفاوت در سال‌های مختلف ترجمه و منتشر شده است. فهرست زیر چاپ‌هایی از این کتاب را نشان می‌دهد:

• م‍ات‍ی‍ل‍دا ت‍رج‍م‍ه‌‌ی ش‍ه‍لا طه‍م‍اس‍ب‍ی‌‌‫، ن‍ش‍ر م‍رک‍ز، ک‍ت‍اب‌ م‍ری‍م‌‌‫، ۱۳۷۶.
  • م‍ات‍ی‍ل‍دا ت‍رج‍م‍ه‌‌ی ع‍ل‍ی‌ پ‍ن‍اه‍ی‌‌آذر، نشر گ‍ل‍دی‍س‌‌‫، ۱۳۷۹.
  • ماتیلدا ترجمه‌ی پروین علی‌پور، نشر افق، کتاب‌های فندق‌‫، ۱۳۸۶.
  • ماتیلدا ت‍رج‍م‍ه‌‌ی زهره مستی، نشر نوید حکمت‌‫، ۱۴۰۱.‬‬‌‬

بخشی از کتاب ماتیلدا

«اولین معجزه

ماتیلدا دوباره روی نیمکتش نشست. ترانچبال هم پشت میز معلم نشست. در تمام این مدت، اولین‌باری بود که می‌نشست. بعد دست دراز کرد و پارچ آب را برداشت. دستهٔ پارچ را در دست گرفته و هنوز آن را از روی میز بلند نکرده بود که گفت: «اصلاً سر درنمی‌آورم، چرا بچه‌های کوچک این‌قدر نفرت‌انگیز و مایهٔ دردسرند. آن‌ها بلای جان من‌اند. مثل حشره‌های موذی‌اند و باید زودتر از شرِشان خلاص شد. ما از حشره‌کش و کاغذهای چسبناک مگس‌گیر استفاده می‌کنیم تا از شرِ حشره‌ها خلاص شویم. من گاهی به اختراع یک اسپری مخصوص فکر می‌کنم که آدم را از شرِ بچه‌ها خلاص کند. چه‌قدر عالی می‌شد با یک اسلحهٔ بزرگ به شکل اسپری وارد کلاس می‌شدم و همه را اسپری می‌کردم! یا این‌که کاغذهای چسبناک بزرگی داشتم و آن‌ها را دورتادور مدرسه آویزان می‌کردم و آن وقت همه‌تان به این کاغذها می‌چسبیدید و کلک‌تان کنده می‌شد! به نظرتان، فکر خوبی نیست،‌ خانم هانی؟»

خانم هانی از آخر کلاس گفت: «اگر منظورتان از این حرف‌ها شوخی است که به نظر من اصلاً شوخیِ خنده‌داری نیست.»»

معرفی این کتاب در تاریخ ۸ مهر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب ماتیلدا و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

مشخصات کتاب

فرمت کتابEPUB
زبان کتابفارسی
برچسبمنتخب مجله تایم، ادبیات انگلستان، ادبیات اروپا

۱۴۰۱/۰۱/۱۳

عالیههههه من چاپی رو دارم و فقط اومدم بگم این کتاب رو حتما بخونید خیلی خوبه نظراتتون رو زیر این بنویسید👇

A.M
۱۴۰۱/۰۶/۱۵

واقعا که بینظیر بود بینظیر 🎃 این کتاب رو حتما بخونید کتاب در مورد دختری ۴ و نیم ساله به اسم ماتیلداست که یه نابغه است ولی پدر و مادرش به این استعدادش اعتقادی ندارن و ماتیلدا رو به حال...بیشتر

elsa
۱۴۰۱/۰۱/۲۴

عاشق این کتابم خیلی کتاب خوبیه داستانشم جذاب بود.😇😇😇😇

elayorg
۱۴۰۴/۰۴/۰۸

این کتاب خیلی خوب بود. درسته تو دسته بندی ها نوشته برای کودکان و نوجوانان ولی بخونید 😁 به عنوان یه بزرگسال دارم میگم فوق العاده اس فوق العاده حتی اگه فرزند دارید برای اونها هم بخونید و دوتایی لذت...بیشتر

۱۴۰۱/۰۶/۰۶

من فیلمشو دیدم

T1a2r3a4n5e6h
۱۴۰۱/۰۱/۱۵

خیلی کتاب جالبیه من به معرفی دبیر ادبیاتم خریدمش و واقعا لذت بخشه و نسبتا رگه های طنز هم داره برای سرگرمی خیلی خوبه پیشنهاد میکنم راجب به یه دختره ۴_۵ سالست که خیلی باهوشه اما خانوادش بهش توجه نمیکنن و... فک...بیشتر

کیم سابو
۱۴۰۴/۰۵/۱۳

عالیییهه حتی میتونه برای مخاطب بزرگسال جذاب باشه

na
۱۴۰۴/۰۳/۱۳

با اینکه یک خانم چهل ساله هستم و اهل نوشتن ولی از همون قسمت اول که تو اپلیکیشن نوار گوش کردم برام عالی بود .این کتاب برا بزرگترها هم پیشنهاد می شود

نورا
۱۴۰۱/۱۰/۲۶

عالی

دانین زردشتی
۱۴۰۱/۰۳/۲۱

عالیه من همه ی کتاب های رول دال رو دارم واقعا عالین

مامانِ یسناگل
۱۴۰۵/۰۵/۰۶

همه گفتن کتاب عالیه ولی هیچ کس از غم عظیم داخل کلمه کلمه و سطر به سطر این کتاب نگفته بود.... به عنوان یه مادر خیلی دلم برای ماتیلدا میسوخت و .... تاثیر کارهای پدر و مادرش در روان این بچه اگه...بیشتر

𝓝𝓸𝓸𝓻𝓪
۱۴۰۵/۰۳/۰۴

بی نظیر کتاب طوری نوشته شده که هر لحظه اون برای خواننده ی سورپرایزه و واقعا نمیشه اتفاقات ش رو‌ پیش بینی کرد داستان تعادل داره یعنی هم کمی جنبه طنز هم داره و خسته کننده و یکنواخت نیست در...بیشتر

⟭⟬Foroozjin1997⟬⟭
۱۴۰۴/۰۶/۰۴

خیییلی قشنگه. با اینکه مال گروه سنی کودک و نوجوانه ولی برای منی که 28 سالمه هم خیلی دلنشین و قشنگ بود. ارزش خوندن داره. لذت بردم😍

PARNIAN
۱۴۰۳/۰۶/۰۶

عالی

کوروش کوهستانی
۱۴۰۲/۱۲/۰۷

این کتاب به خوبی یکی از بزرگترین قوانین جهان را به ما نشان میدهد. ماتیلدا میتوانست بنشیند و غصه مهر و محبت مادری که هیچ وقت نداشته را بخورد یا تک تک لحظاتش را با حس انتقام و تلاش برای...بیشتر

بریده‌هایی از کتاب

بیش‌ترِ بعدازظهرها، آن‌جا می‌نشست و لیوانی شیرکاکائو کنارش می‌گذاشت و مشغول خواندن می‌شد. چون قدش کوتاه بود و نمی‌توانست چیزهایی را که لازم داشت از قفسه‌های بالایی آشپزخانه بردارد، جعبهٔ کوچکی را بیرون خانه گذاشته بود که در مواقع لازم آن را می‌آورد و زیرِ پاهایش می‌گذاشت و هر چه می‌خواست برمی‌داشت. بیش‌ترِ وقت‌ها شیرکاکائو درست می‌کرد. ابتدا شیر را در شیرجوش روی اجاق گرم می‌کرد و بعد کاکائو را توی آن می‌ریخت و هم می‌زد. ماتیلدا از این‌که بعدازظهرها، در خلوتِ خانه نوشیدنیِ داغ به اتاقش ببرد و در سکوتِ آن‌جا بنشیند و کتاب بخواند، خیلی لذت می‌بُرد. کتاب‌ها او را به دنیاهای جدید می‌بردند و با مردمان عجیبی، که زندگی پُرماجرایی داشتند، آشنا می‌کردند.
Emily
حالا احتمالاً کسی او را لو داده که پلیس در تعقیبش است و او هم درست دارد همان کاری را می‌کند که همهٔ کلاهبردارها می‌کنند، یعنی به اسپانیا فرار می‌کنند تا پلیس نتواند دستگیرش کند. حتماً در این چند سال پول‌هایش را به آن‌جا فرستاده که می‌خواهد خودش هم آن‌جا برود.»
Hadi Bahrami
خانم هانی پرسید: «به نظر تو، تمام کتاب‌های کودکان باید مطالب خنده‌دار داشته باشند؟» ‫ماتیلدا گفت: «بله. بچه‌ها به اندازهٔ آدم‌بزرگ‌ها جدی نیستند و دوست دارند بخندند.»
maymaloverbook
اگر آن‌ها کمی از آثار دیکنز و کیپلینگ را خوانده بودند، می‌فهمیدند که در زندگی به‌جز حقه‌بازی و تماشای تلویزیون، چیزهای دیگری هم هست.
Micha
او همیشه با علاقه می‌گفت: «موی خوب و قوی نشانهٔ این است که یک مغز خوب و قوی زیر آن است.» ماتیلدا یک‌بار به او گفته بود: «درست مثل شکسپیر.» «مثل کی؟» «شکسپیر، بابا.» «آدم باهوشی بود؟» «خیلی، بابا.» «او هم موهای پُرپشتی داشت؟» «نه، او کچل بود، بابا.»
Micha
ماتیلدا گفت: «نه، هیچ‌وقت. ولی خیلی جالب است. برای حمام کردن چه‌کار می‌کنید؟» خانم هانی گفت: «من حمام ندارم، ایستاده خودم را می‌شویم. یک سطل آب می‌آورم و آن را روی این پریموس گرم می‌کنم و خودم را می‌شویم.» ماتیلدا پرسید: «راستی‌راستی این‌طوری حمام می‌کنید؟» خانم هانی گفت:‌ «بله، همین‌طور است. تا چند سال پیش، بیش‌ترِ مردمِ فقیرِ انگلستان به همین صورت حمام می‌کردند و تازه آن‌ها چراغ پریموس هم نداشتند و مجبور بودند آب را روی آتش بخاری دیواری گرم کنند.» «خانم هانی، شما فقیرید؟»
کیم سابو
«خانم هانی، شما فقیرید؟»
Emily
خانم و آقای وُرم‌وود از این دسته بودند. آن‌ها پسری به نام مایکل داشتند و دختری به نام ماتیلدا، که به ماتیلدا به چشم پوستِ زخم نگاه می‌کردند. زخمی که آدم مجبور است یک جوری با آن سر کند تا زمانی که وقتش برسد و آن وقت آن را بکَند و دور بیندازد. خانم و آقای وُرم‌وود مشتاقانه منتظر رسیدن روزی بودند که دخترکوچولویشان را بکَنند و دور بیندازند، ترجیحاً به شهری دیگر یا حتی جایی از آن هم دورتر. خیلی بد است که پدرومادری به بچهٔ معمولی خودشان به چشم پوستِ زخم یا پینه نگاه کنند، ولی بدتر از آن، موقعی است که بچهٔ موردنظر استثنایی باشد، یعنی بچه‌ای حساس و باهوش.
صندلی‌اش نشسته بود. در وجودش، شوروشوق عجیبی حس می‌کرد. احساس می‌کرد چیزی را لمس کرده که اصلاً متعلق به این جهان نبوده است؛ بالاترین نقطهٔ آسمان، یا دورترین ستاره را. با حیرت حس کرده بود که نیرویی در پشت چشم‌هایش می‌جوشد و مانند مایع گرمی در مغزش فوران می‌کند. چشم‌هایش داغ‌تر از پیش شده بودند، از داغی می‌سوختند و چیزهایی از حدقهٔ چشم‌هایش به بیرون پرتاب شده بودند. بعد، تکه‌گچ از جایش بلند شده و شروع به نوشتن کرده بود. انگار او هیچ کاری انجام نداده و همه‌چیز خودبه‌خود و به‌آسانی انجام گرفته بود. مسئول بهداشت با پنج معلم، سه زن و دو مرد، با عجله وارد کلاس شدند. یکی از معلم‌های مرد با خنده گفت: «خدای من! بالاخره یکی توانست پشت او را به خاک بمالد! تبریک می‌گویم، خانم هانی!»
دخترک در چه فکری بود و هیچ خوشش نیامد. پس با عصبانیت گفت: «وقتی با من حرف می‌زنی، بلند شو و بایست. ببینم، اسمت چیست؟» ماتیلدا از جا بلند شد و گفت: «اسم من ماتیلدا وُرم‌وود است، خانم ترانچبال.»