کتاب روانشناسی ترس
معرفی کتاب روانشناسی ترس
«روانشناسی ترس» نوشته احمد علامه فلسفی(-۱۳۳۰)، پژوهشگر روانشناسی است.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
ترس عبارتاند از احساس نگرانی که از فکر خطر و یا حضور آن نشئت میگیرد. بیتردید در هر امری ناآگاهی، نادانی و بیخبری، ذاتاً مولد ترس و وحشت است. روانکاوان میان ترس و اضطراب، تفاوت قائل هستند. ترس، واکنش عادی و طبیعی هر واقعهای است. اما اضطراب و دلهره به ترسی بیدلیل مربوط میشود که به تأثیر از احساس مبهم و خطری نامشخص، ناشناخته و بر اثر عوامل خاصی ایجاد میگردد. «ترس» احساس و حالتی بسیار غامض و قوی میباشد که در نهاد انسان نهفته میشود و اغلب از آن آگاهی ندارند. به همین علت بروز بسیاری از بیماریهای جسمانی در پدیده ترس آن هم از نوع منفی و مخرب آن ریشه دارد و علائمی چون سردرد، مختل شدن تمرکز فکر و ذهن، انقباض شدید عضلانی، اختلال در عملکرد دستگاههای قلب، گوارش و تنفسی و غدد درونریز و... در بر دارد.
لذا صدها عوامل و مولد انواع ترسها بویژه از نوع بیمارگونه و غیر منطقی آن یعنی فوبی یا فوبیا وجود دارد که در صورت مزمن و شدید شدن آن، میتواند زندگی انسان را آن هم در عصر ماشینی واقعاً مختل و فلج سازد.
غالباً پدیده ترس از نظر اکتسابی در دوران کودکی بویژه بین سنین ۲ تا ۷ سالگی بر اثر تربیت غلط و نابههنجار محیط خانواده توسط والدین ناآگاه و مستبد و یا اولیاء و مربیان نادان، در ضمیر ناخودآگاه او ریشه دوانده میشود و سپس در بزرگسالی رخ مینمایاند.
البته وجود ترس، در حد طبیعی، معتدل و منطقی برای حفظ بقای بشر میتواند در صورت پیش آمدن وضعیت قرمز، به عنوان یک اهرم حفاظت و حمایتکننده و نیز هشداری برای آماده شدن به موقع در غلبه بر خطر بشمار رود.
حجم
۳۲۴٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۷۰ صفحه
حجم
۳۲۴٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۷۰ صفحه
نظرات کاربران
در این کتاب انواع ترس ها صرفاً نام برده شده و برخی از آنها کمی شرح داده شدهاند. بعضاً راه حل هایی در حد کوتاه ذکر شده و تمرکز نویسنده بر راه حل های معنوی و مستحکم ساختن ایمان به