دانلود و خرید کتاب فلسفه پول و مالی ادوارد ان. زالتا ترجمه محمد رهبان
تصویر جلد کتاب فلسفه پول و مالی

کتاب فلسفه پول و مالی

انتشارات:راه پرداخت
دسته‌بندی:
امتیاز:
۲.۰از ۳ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب فلسفه پول و مالی

کتاب فلسفه پول و مالی به کوشش ادوارد ان. زالتا با ترجمهٔ محمد رهبان در نشر راه پرداخت چاپ شده است. کتاب فلســفه پول و مالی اولین کتاب از مجموعه کتاب های «چکیده» انتشارات راه پرداخت است که ترجمه اثری است که در دانشگاه استنفورد توسط جمعی از نویسندگان تدوین شده و یکی از زیرمجموعه های کتاب دانشنامه فلسفه استنفورد به حساب می‌آید. این کتاب به توصیف موضوعاتی می‌پردازد که تحلیل‌های فلسفی در مورد پول و امور مالی ارائه می‌دهند.

درباره کتاب فلسفه پول و مالی

این کتاب به پنج بخش تقسیم می‌شود که به ترتیب شامل موارد زیر است:

 ۱ـ پول و امور مالی دقیقاً چه هستند؟ (متافیزیک)

۲ـ دانش مرتبط به مســائل مالی چگونه باید ایجاد شــود؟ (اپیستمولوژی یا معرفت‌شناسی)

۳ـ مزایا و معایب اقتصاد مالی (فلسفه علم)

۴ـ مشــکلات اخلاقی مرتبط با پول و امور مالی (اخلاقی)

۵ـ رابطه بین سیاست و امور مالی (فلسفه سیاسی)

کتاب فلسفه پول و مالی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب به علاقه‌مندان به علم اقتصاد و حوزه‌های مالی پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب فلسفه پول و مالی

تعداد کثیری از اقتصاددانان کلاسیک از نظریه کالایی پول دفاع کردند و هنوز می‌توان این نظریه را در برخی کتاب‌های اقتصادی پیدا کرد (منکیو، ۲۰۰۹، پارکین، ۲۰۱۱). این واقعیت جدید کمی غیرعادی است؛ زیرا باعث به وجود آمدن انتقادات جدی و پایداری شده است. یکی از مشکلات بدیهی که این نظریه متصور می‌شود، این است که به‌سختی می‌توان تورم و کاهش ارزش پول را در طول تاریخ را در آن توضیح داد (اینس، ۱۹۱۳، کینز، ۱۹۳۶). همچنین به‌دلیل اینکه برخی افراد فکر می‌کردند این نظریه از لحاظ تاریخی نادرست است، به آن اعتراض کردند. برای مثال، مطالعات اخیر مردم‌شناسی این ایده را که جوامع اولیه از اقتصاد معامله پایاپای به پول تغییر یافتند، زیر سؤال می‌برد و این‌طور به نظر می‌آید که پول برای پیگیری روابط اعتباری موجود روی کار آمد (گرابر، ۲۰۱۱، مارتین، ۲۰۱۳، داگلاس، ۲۰۱۶).

در نظریه اعتبار پول با توجه به نظریه رقیب اصلی، سکه و اسکناس صرفاً توکن‌هایی از موضوعی انتزاعی‌تر هستند و پول به جای یک کالای فیزیکی بیشتر مثل یک بنای اجتماعی است. موجودیت انتزاعی مورد بحث یک رابطه اعتباری است، یعنی وعده‌ای از طرف شخصی است که می‌خواهد کاری (محصول یا خدمات) را برای فردی که توکن دارد، انجام دهد. این وعده برای اینکه بتواند کارکرد پول را داشته باشد، دو ویژگی مهم دیگر لازم دارد:

۱. وعده شخص باید معتبر باشد، یعنی شخص صادرکننده باید «دارای اعتبار» باشد.

۲. اعتبار باید قابلیت انتقال داشته باشد، یعنی دیگران هم آن را به‌عنوان پرداخت برای معامله بپذیرند.

با توجه به باور رایج، دولت معتبرترین صادرکننده پول است. این باور، توضیحی جایگزین را در مورد اهمیت ویژه سکه و اسکناس که ارزش آنها توسط دولت تضمین شده است، فراهم می‌کند. لازم به ذکر است که این نظریه می‌تواند اصطلاح پول فیات را هم توضیح دهد. پول فیات پولی است که توسط توکن‌هایی از موضوعی انتزاعی‌تر هستند و پول به جای یک کالای فیزیکی بیشتر مثل یک بنای اجتماعی است. موجودیت انتزاعی مورد بحث یک رابطه اعتباری است، یعنی وعده‌ای از طرف شخصی است که می‌خواهد کاری (محصول یا خدمات) را برای فردی که توکن دارد، انجام دهد. این وعده برای اینکه بتواند کارکرد پول را داشته باشد، دو ویژگی مهم دیگر لازم دارد:

۱. وعده شخص باید معتبر باشد، یعنی شخص صادرکننده باید «دارای اعتبار» باشد.

۲. اعتبار باید قابلیت انتقال داشته باشد، یعنی دیگران هم آن را به‌عنوان پرداخت برای معامله بپذیرند.

با توجه به باور رایج، دولت معتبرترین صادرکننده پول است. این باور، توضیحی جایگزین را در مورد اهمیت ویژه سکه و اسکناس که ارزش آنها توسط دولت تضمین شده است، فراهم می‌کند. لازم به ذکر است که این نظریه می‌تواند اصطلاح پول فیات را هم توضیح دهد. پول فیات پولی است که توسط دولت تأیید شده، ولی نمی‌توان آن را با هیچ کالایی مثل طلا یا نقره معامله کرد. پول فیات از سال ۱۹۷۱ به‌عنوان پول غالب در جهان وجود داشته است؛ زمانی که ایالات متحده آمریکا به قابلیت تبدیل‌کردن دلار به طلا پایان داد.

محسن
۱۴۰۱/۰۶/۰۴

کتاب خوبی راجع فلسفه مالی هست

بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۷۷٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۹۲ صفحه

حجم

۷۷٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۹۲ صفحه

قیمت:
۳۳,۰۰۰
تومان