کتاب دانشنامه اندیشه سیاسی آیت الله مهدوی کنی (رحمه الله)؛ جلد اول، مفاهیم و نظریه ها
معرفی کتاب دانشنامه اندیشه سیاسی آیت الله مهدوی کنی (رحمه الله)؛ جلد اول، مفاهیم و نظریه ها
دانشنامه اندیشه سیاسی آیت الله مهدوی کنی (رحمه الله)؛ جلد اول، مفاهیم و نظریه ها نوشته اصغر افتخاری است که در دانشگاه امام صادق به چاپ رسیده است.
رسالت و مأموریت دانشگاه امام صادق (ع) «تولید علوم انسانی اسلامی» و «تربیت نیروی درجه یک برای نظام» (که در راهبردهای ابلاغی مقام معظم رهبری مدظله تعیین شده) است. اثرپذیری علوم انسانی از مبانی معرفتی و نقش معارف اسلامی در تحول علوم انسانی، دانشگاه را بر آن داشت که به طراحی نو و بازمهندسی نظام آموزشی و پژوهشی جهت پاسخگویی به نیازهای نوظهور انقلاب، نظام اسلامی، و تربیت اسلامی به عنوان یک اصل محوری برای تحقق مأموریت خویش بپردازد و بر این باور است که علم توأم با تزکیه نفس میتواند هویت جامعه را متأثر در مسیر تعالی و رشد قرار دهد.
از این حیث «تربیت» را میتوان مقولهای محوری یاد نمود که وظایف و کارویژههای دانشگاه، در چهارچوب آن معنا مییابد؛ زیرا که «علم» بدون «تزکیه» بیش از آنکه ابزاری در مسیر تعالی و اصلاح امور جامعه باشد، عاملی مشکلساز خواهد بود که سازمان و هویت جامعه را متأثر و دگرگون میسازد.
از سوی دیگر «سیاستها» تابع اصول و مبادی علمی هستند و نمیتوان منکر این تجربه تاریخی شد که استواری و کارآمدی سیاستها در گرو انجام پژوهشهای علمی و بهرهمندی از نتایج آنهاست. ازاین منظر پیشگامان عرصه علم و پژوهش، راهبران اصلی جریانهای فکری و اجرایی بهحساب میآیند و نمیتوان آینده درخشانی را بدون تواناییهای علمی ــ پژوهشی رقم زد و سخن از «مرجعیت علمی» درواقع پاسخگویی به این نیاز بنیادین است.
دانشگاه امام صادق (ع) درواقع یک الگوی عملی برای تحقق ایده دانشگاه اسلامی در شرایط جهان معاصر است. الگویی که هماکنون ثمرات نیکوی آن در فضای ملی و بینالمللی قابل مشاهده است. طبعاً آنچه حاصل آمده محصول نیت خالصانه و جهاد علمی مستمر مجموعه بنیانگذاران و دانشآموختگان این نهاد است که امید میرود با اتکاء به تأییدات الهی و تلاش همهجانبه اساتید، دانشجویان و مدیران دانشگاه، بتواند به مرجعی تمامعیار در گستره جهانی تبدیل گردد.
معاونت پژوهشی دانشگاه امام صادق (ع) باتوجه به شرایط، امکانات و نیازمندی جامعه در مقطع کنونی با طرحی جامع نسبت به معرفی دستاوردهای پژوهشی دانشگاه، ارزیابی سازمانی ــ کارکردی آنها و بالاخره تحلیل شرایط آتی اقدام نموده که نتایج این پژوهشها در قالب کتاب، گزارش، نشریات علمی و.... تقدیم علاقهمندان میگردد. هدف از این اقدام ـ ضمن قدردانی از تلاش خالصانه تمام کسانی که با آرمان و اندیشهای بزرگ و ادعایی اندک در این راه گام نهادند ــ درک کاستیها و اصلاح آنها است تا از این طریق زمینه پرورش نسل جوان و علاقهمند به طی این طریق نیز فراهم گردد؛ هدفی بزرگ که درنهایت مرجعیت مکتب علمی امام صادق (ع) را در گستره بینالمللی بههمراه خواهد داشت.
درباره کتاب دانشنامه اندیشه سیاسی آیت الله مهدوی کنی (رحمه الله)؛ جلد اول، مفاهیم و نظریه ها
نمایان شدن چهره سیاست در فضای تعامل عمل و گفتار، و فهم آموزههای نوین و درک این تجارب، زمینهای برای تحلیل اندیشه و عمل سیاسی شخصیتهای سیاسی-اجتماعی است.
با توجه به جنبه های نظری و کاربردی طرح شده در اثر حاضر (مباحثی نظیر حکومت اسلامی، نظریه ولایت فقیه، فقه سیاسی، فقه حکومتی و فقه الاجماع، موضوعات و تحولات سیاست عملی در ایران، اندیشههای مرتبط با واقعیتهای اجتماعی، مدیریت سیاسی کشور و دیگر موضوعات)، انتشار مجموعه ای مدنظر است که بصورت مستقیم یا غیر مستقیم، می تواند به تقویت مکتب سیاست اسلامی منجر شود و الگویی برای گرهگشایی از مسائل عرصه سیاست علمی باشد.
جلد نخست این دانشنامه، با محور قدرت و تبیین سازوکارهای غرور آفرین آن و با هدف معرفی راهکارهای کنترلی و اصلاحی قدرت در حکومت اسلامی پرداخته و مقولاتی چون حکومت اسلامی، جایگاه مردم در حکومت اسلامی و الگوی نقش آفرینی آنها در قالب حزبی، رقابت های حزبی و انتخابات، امنیت، مقاومت و مدیریت بحران، تاکید بر بنیاد اجتماعی سیاست و ارائه نظریه دین سالاری مردم به بحث گذارده شده و بناست تا مجلدات دیگر از این مجموعه با محوریت شخیصت های سیاسی و اجتماعی، اماکن، رخدادهای مطرح در حوزه سیاست، مقولات ترکیبی و استنباطی نظیر فقه سیاسی، اخلاق سیاسی، جامعهشناسی سیاسی و ... تدوین و ارائه شود.
جلد نخست کتاب دانشنامه سیاسی آیتالله مهدوی کنی رحمه الله، به تحقیق و تالیف دکتر اصغر افتخاری همزمان با هفتمین سالروز رحلت این عالم مجاهد و پارسا، سیاستمدار صادق و انقلابی صریح رونمایی شد.
کتاب دانشنامه اندیشه سیاسی آیت الله مهدوی کنی (رحمه الله)؛ جلد اول، مفاهیم و نظریه ها را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
دانشجویان علوم سیاسی مخاطبان این کتاباند.
حجم
۵٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۴۷۶ صفحه
حجم
۵٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۴۷۶ صفحه