کتاب ضربت متقابل: کارنامه عملیاتی لشکر ۲۷ محمد رسول الله (ص)
خواندن نظراتمعرفی کتاب ضربت متقابل: کارنامه عملیاتی لشکر ۲۷ محمد رسول الله (ص)
«ضربت متقابل» کارنامه عملیاتی لشکر ۲۷ محمد رسول الله (ص) در نبرد رمضان از تیر تا پایان شهریور ماه ۱۳۶۱ است که توسط گلعلی بابایی( -۱۳۴۲) و حسین بهزاد( -۱۳۴۰)، گردآوری و تهیه شده است. این کتاب در دوازدهمین جشنواره کتاب سال دفاع مقدس در رشته پژوهش به عنوان اثر برگزیده معرفی شده است.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
«مرحلهی چهارم عملیات عظیم «الی بیتالمقدس» در سوم خرداد ماه ۱۳۶۱ با فتح خرمشهر به پایان رسید اما سؤالی در همان برهه تاریخی مطرح بود و آن اینکه آیا هدف غایی این عملیات تا همینجا؛ یعنی بازپسگیری خرمشهر بوده یا اهداف دیگری نیز در آن نبرد، مدنظر طراحان اصلی و فرماندهان ارشد این مصاف بوده است؟
دکترمحسن رضایی میرقائد؛ فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از -۱۳۶۰ تا ۱۳۷۶- در رابطه با اهداف این عملیات میگوید:
... قصد ما در عملیات الی بیتالمقدس، این بود که از مرز عبور کنیم، اما دیگر امکان پیشروی وجود نداشت... اولین کار عراق به محض ورود نیروهای ما به منطقه[ بین جادهی اهواز- خرمشهر تا دژ مرزی یعنی از جنوب «پادگان حمید» تا روبروی «ایستگاه حسینیه» به عرض ۶۰ کیلومتر و عمق ۱۵ کیلومتر ]، عقبنشینی از روبروی «اهواز» بود...
وقتی که ما به «قلب منطقه»[ که از آن یاد شد ]رسیدیم، دشمن عقب کشید. برای این که او زمینِ روبروی «اهواز» را فدای «بصره» میکرد. عراق راهی جز این نداشت، چرا که احتمال داشت «بصره» را هم از دست بدهد. رفتن ما به سمت «بصره» جدی بود. ما میخواستیم به «اروند» بچسبیم. از نظر سیاسی میگفتیم اگرچیزی میخواهیم از عراق بگیریم، باید همزمان با آزادی «خرمشهر» باشد. چون احتمالِ آتشبس را میدادیم. ما در حقیقت با[ تصرف ]سرزمینهای بعدی، میتوانستیم[ از موضع قدرت ]با عراق مذاکره کنیم...»
همپای صاعقه
اشغال و مدالصبار فلاح اللامی
همسایه دیوارهاغلامرضا مرادیفر
زیر پوست جنگوحید خضاب
خاطرات سرلشگر سید یحیی (رحیم) صفویمرکز اسناد انقلاب اسلامی
به سختی پولاد به نرمی لبخند؛ روایتی داستانی از زندگی شهید اسدالله لاجوردی (قهرمانان انقلاب ۱۶)ساسان ناطق
پرواز روی خاک: خاطرات سرهنگ خلبان منوچهر شیرآقاییسیدقاسم یاحسینی
روطه؛ جبههای به عرض ۱۰ متراحمد رضا طاووسی
زندانی فاو؛ خاطرات گروهبان دوم عراقی عماد جبار زعلان الکنعانیعماد جبار زعلان کنعانی
برای تاریخ میگویم: خاطرات محسن رفیقدوستسعید علامیان
تا قبل از این کتاب فقط یک سری خاطرات و مسائل کلی از شهید همت شنیده بودم همونی که همه مون میدونیم ولی باید این کتاب رو خوند تا فهمید همت چقدر زحمت کشیده/واقعا اینها اَبَر مرد بودن، چقدر زحمت
کتابی که خواندن آن را برای شناخت قهرمانان جنگ به ویژه شهید بزرگوار حاج ابراهیم همت توصیه میکنم. در کنار این، همچون یک فیلم سینمایی و مستند، جنگ در عملیات رمضان بخوبی تجسم مییابد. البته در قسمتی از کتاب در