کتاب دین و کارگر (کلمه هشتم)
معرفی کتاب دین و کارگر (کلمه هشتم)
دین و کارگر (کلمه هشتم) یکی از سخنرانیهای امام موسی صدر است که در انتشارات امام موسی صدر به چاپ رسیده است.
درباره کتاب دین و کارگر (کلمه هشتم)
امام موسی صدر در سال ۱۳۳۲ در رشتهٔ اقتصاد از دانشکدهٔ حقوق دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد. تحصیل همزمان دروس عالی حوزوی و دروس آکادمیک، این امکان را برای ایشان فراهم ساخت تا در حوزهٔ اقتصاد و حقوق، مطالعه و مقایسهای جدّی بین مکاتب مختلف و آموزههای شریعت اسلام داشته باشند. این توانایی باعث میشد تا ایشان به مناسبتهای مختلف دیدگاه اسلام و فقه شیعی را در حوزهٔ اقتصاد تبیین کنند.
آنچه در ادامه ملاحظه میکنید، سخنرانی امام موسی صدر است که به مناسبت روز کارگر و به دعوت «سازمان کارگری جوانان مسیحی» در لبنان و در کلیسای «الایقونة العجائبیة» در اول می ۱۹۶۹ برگزار شده است. در این مراسم مطران شکرالله حرب هم شرکت کرده بود و مراسم زیر نظر رئیس جمهور لبنان، شارل حلو، برگزار میشد.
متن این سخنرانی در کتاب رهیافتهای اقتصادی اسلام، چاپ اول، ۱۳۸۶، از مجموعه کتابهای در قلمرو اندیشهٔ امام موسی صدر چاپ شده است.
خواندن کتاب دین و کارگر (کلمه هشتم) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به اندیشهها و آرای امام موسی صدر مخاطبان این کتاباند.
بخشی از کتاب دین و کارگر (کلمه هشتم)
بسم الله الرحمن الرحیم
کار سه امتیاز نسبت به ابزار و سرمایه دارد؛ شرکت در سود، مصون بودن از ضرر و امکان دریافت اجرت ثابت. در حالیکه سرمایه فقط از امتیاز اول بهره میگیرد و میتواند به نسبت معینی در سود شریک شود. سرمایه نمیتواند مصون از ضرر باشد. همچنین، نمیتواند سود ثابتی داشته باشد، چون رباست. ابزار نیز فقط امتیاز سوم را دارد، یعنی فقط میتواند اجرت ثابت داشته باشد.
موضع دین در برابر کارگر در حمایت مادی دین از کارگر و انواع تکریم از او خلاصه میشود.
الف: حمایت مادی که در موارد زیر میبینیم.
دین کار را عامل متمایز در عوامل سهگانهٔ تولید، یعنی کار و ابزار و سرمایه میشمارد. در آموزههای دین این تمایز بدین شکل است:
۱. تحریم ربا: ربا یعنی سود ثابت برای سرمایه، چه در حالت سوددهی و چه در ضرر. دین بدون هیچ استثنائی ربا را مطلقاً حرام کرده است.
حجم
۹٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۶
تعداد صفحهها
۸ صفحه
حجم
۹٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۶
تعداد صفحهها
۸ صفحه