کتاب موهبت شگفت انگیز خشم
معرفی کتاب موهبت شگفت انگیز خشم
کتاب موهبت شگفت انگیز خشم نوشته مارشال بی. روزنبرگ است که با ترجمه ندا رحیمیان منتشر شده است. کتاب موهبت شگفت انگیز خشم در ادامه کتاب ارتباط بدون خشونت نوشته شده است و به کاربرد خشم بهشیوهٔ ارتباط بدون خشونت میپردازد.
درباره کتاب موهبت شگفت انگیز خشم
خشم به شما چه میگوید؟ حمله که میکند احساساش میکنید. صورتتان برافروخته میشود و دیدتان محدود. همچنان که فکرهای قضاوتگرانه در ذهنتان سرریز میکند ضربان قلبتان تندتر میشود.
حالا خشمتان برانگیخته شده، و چیزی نمانده حرفی بزنید یا کاری بکنید که به احتمال زیاد وضع را بدتر خواهد کرد. راه دیگری هم هست. «زیان زندگی» به ما میآموزد که خشم در خدمت هدف مشخصی است که زندگی را غنا میبخشد. زنگ خطری است که هشدار میدهد ارتباط شما با ارزشهایتان قطع شده و نیازهای شما برآورده نمیشود.
مارشال روزنبرگ به شما نشان میدهد که چگونه از خشم برای کشف نیازی که دارید استفاده کنید، و این نیازها را به شیوهای سازنده برآورده کنید.این کتاب به صورت خاص از خشم و راهکارهای این الگوی ارتباطی در مواجهه با آن صحبت میکند. تعابیری از قبیل مهار، فروخوردن و تدبیر خشم را کنار میگذارد و دید جدیدی نسبت به خشم و علت به وجود آمدن آن میدهد. به ما میآموزد که افراد، حوادث و موضوعات علت خشم نیستند بلکه صرفاً «محرک» اند؛ و قضاوتها و نیازهای برآوردهنشدهٔ ماست که موجب خشم میشوند. این کتاب به ما کمک میکند بهجای سرکوب یا برونریزی مخاطرهآمیز خشم، آن را به صورت کامل «بیان کنیم»، به گونهای که برآورده شدن نیازهایمان محتملتر شود و در نتیجه، رابطهٔ محبتآمیزتری هم با خود و هم با دیگران، و با جهان هستی، داشته باشیم.
خشم خود موهبتی است؛ چون ما را برای مرتبط شدن با نیازهای برآوردهنشدهای که چنین واکنشی را برانگیختهاند به میدان میطلبد. روزنبرگ سوءتعبیرهای رایج در مورد خشم را آشکار میکند و نشان میدهد که خشم، محصول طرز فکر ماست. گفتوگو از خشم، بیشک موجب درک بهتری از فرایند ارتباط بدون خشونت، «زبان زندگی» میشود زیرا مبحثی است که بسیاری از اصول اساسی این نگرش را در بر میگیرد. زندگی از صمیم قلب، مشاهدهٔ بدون قضاوت، آگاهی از احساسها و نیازها، ساختن تقاضاهای مشخص و برقراری روابط غنابخشِ زندگی، همه با واکنشی که ما نسبت به خشم نشان میدهیم مرتبطاند.
خواندن کتاب موهبت شگفت انگیز خشم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به یک زندگی آرام پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب موهبت شگفت انگیز خشم
مرحلهٔ اول و دوم
مرحلهٔ اول: تشخیص محرک خشم، بدون مخلوط کردن آن با ارزیابی.
مرحلهٔ اول رسیدگی به خشم با استفاده از ان. وی. سی، آگاهی از این نکته است که محرک خشم، یا تلنگر آغازکننده، علت خشم نیست. یعنی آنچه باعث خشم ما میشود رفتارهای دیگران نیست، بلکه چیزی درون ماست که به کارهای دیگران واکنش نشان میدهد، و در واقع همین است که باعث خشم ما میشود. بنابراین باید بتوانیم تلنگر و علت را از هم تمییز بدهیم.
در نمونهٔ آن زندانی سوئدی، درست همان روزی که قرار بود به خشم بپردازیم معلوم شد او خشم بسیار زیادی از مسئولین زندان دارد. بنابراین خیلی خوشحال بود که آن روز ما آنجا هستیم تا در مورد این خشم کمکش کنیم.
از او پرسیدم مسئولین زندان چه کردهاند که خشم او را برانگیخته. جواب داد: «سه هفته پیش از آنها تقاضایی کردم، و هنوز جوابم را ندادهاند.» خب، او این سؤال را همان طور جواب داده بود که من میخواستم. فقط به من گفت که مسئولین چه کردهاند و حرفش با هیچ قضاوتی درنیامیخته بود. این اولین مرحله در ادارهٔ خشم به روش ان. وی. سی. است: همین که بهوضوح تشخیص بدهیم محرک چیست، اما آن را با ارزیابی یا قضاوت مخلوط نکنیم. این بهخودیخود دستاورد مهمیاست. من اغلب وقتی چنین سؤالی را میپرسم، جواب مثلاً این است که «آنها بیملاحظهاند»؛ که قضاوتی اخلاقی است از آنچه آنها هستند، ولی نمیگوید طرف عملاً چه کار کرده.
مرحلهٔ دوم: آگاهی از این که محرک بیرونی خشم یا تلنگر آغازکننده، هیچ وقت علت خشم نیست.
لازمهٔ مرحلهٔ دوم آگاه بودن ما از این نکته است که محرک، هیچ وقت علت خشم ما نیست. یعنی آنچه ما را خشمگین میکند فقط رفتار مردم نیست. علت خشم، ارزیابی ما از عملی است که انجام شده. و این ارزیابی هم از نوع مشخصی است.
بدون حرف اضافه ای، نه تنها خوندن این کتاب که به طور کلی، آثار مارشال روزنبرگ رو پیشنهاد میکنم. پیشنهادی شبیه به درخواستی دوستانه. لطفا کتاب رو چندین بار برای درک درونی بهتر، بخونین و تمرینش کنین... مطمئنم خیلی دنیامون بهتر
عالی عالی عالی عالی عالی عالی با خوندن و عمل به آموزش های این کتاب به تعداد کمی از افراد دنیا اضافه میشوید که هدف از خلقت خشم را یاد گرفته اند و به جای عصبانیت و خلق فاجعه یا به
کتاب خیلی خوبی است درباره ارتباط بدون خشم هست.این کتاب درباره احساسات و نیاز انسان ها صحبت میکنه و اینکه خشم یک موهبتی است که به ما نشون میده چه نیاز های داریم وچرا ما خشمگین شدیم
کتابی مختصر، مفید و به واقع کاربردی برای هر انسان
فوق العاده کتاب کاربردی برای مدیریت خشم هست و به همه خوندنش پیشنهاد می کنم
بنظرم برای بیان مطلب خیلی تعلل به وجود آمد.در کل یه کلیت ضعیف ایجاد کرد ولی نیاز رو برطرف نمیکنه.حتمن باید کتاب دیگری در این زمینه مطالعه شود
واقعا بهترین کتابی بود که توی عمرم خوندم و به صورت کاربردی به من کمک کرد که بتوانم بهترین اقدامات رو داشته باشم اگه شما هم مثل من از دست افراد زیادی خشمگین و ناراحت هستید این کتاب برای شما
از دیدگاه من خشونت اصلا امری غیر قابل قبول است گاهی آدم ها عصبی میشن رفتاری از خود به نمایش می گذارند شخصیت فرد از نگاه بیننده و گوینده زیر سوال خواهد رفت گاهی خشونت باعث پشیمانی فرد مقابل خواهد