بریدههایی از کتاب موهبت شگفت انگیز خشم
۴٫۰
(۳۴)
آنچه باعث خشم ما میشود رفتارهای دیگران نیست، بلکه چیزی درون ماست که به کارهای دیگران واکنش نشان میدهد
Mina
علت اصلی خشم، تفسیری است که از رفتارهای دیگران داریم.
Mina
توجه داشته باشید که ما خشم را سرکوب نمیکنیم. خشم به احساسهایی مثل غم، آزردگی، ترس، ناکامی و مانند اینها بدل میشود
hasan behjoo
خشم، محصول طرز فکر ماست
Mina
خشم در حکم وسیلهای است برای پیدا کردن نیازهای برآورده نشده.
Mina
آنچه ما را خشمگین میکند فقط رفتار مردم نیست. علت خشم، ارزیابی ما از عملی است که انجام شده. و این ارزیابی هم از نوع مشخصی است.
Mina
احساسهای شما نتیجهٔ برآورده شدن یا نشدن نیازهای شماست، و به هیچ وجه ناشی از کاری که دیگران کردهاند یا نکردهاند نیست.
sosoke
خشم در خدمت هدف مشخصی است که زندگی را غنا میبخشد. زنگ خطری است که هشدار میدهد ارتباط شما با ارزشهایتان قطع شده و نیازهای شما برآورده نمیشود.
sosoke
من به زندانیهایی که میخواهند دیگران را بابت کاری که کردهاند تنبیه کنند، نشان میدهم که این انتقامجویی، در حکم التماسی است کجومعوج برای همدلی. نشان میدهم که وقتی فکر میکنیم میخواهیم دیگران را آزار بدهیم، چیزی که در واقع نیاز داریم این است که آنها ببینند چهقدر آزردهایم و ببینند رفتارشان چهقدر در رنج ما سهیم بوده.
hasan behjoo
بیرونریزی صرف کافی نیست. من نیاز دارم درکم کنند، نیاز به شنیده شدن دارم، آن هم همدلانه.
hasan behjoo
عصبانیت، برآورده نشدن نیازهای ماست. مشکل اینجاست که ما با نیازهایمان در تماس نیستیم. به جای آن که مستقیماً با نیازهایمان مرتبط بشویم، به ذهنمان رجوع میکنیم و شروع میکنیم به فکر کردن به این که دیگران چه عیبی دارند که نیازهای ما برآورده نمیشود. قضاوتی که ما نسبت به دیگران داریم ـ و سبب خشم ما میشود ـ
نسرین نیکبخت
این کتاب به صورت خاص از خشم و راهکارهای این الگوی ارتباطی در مواجهه با آن صحبت میکند. تعابیری از قبیل مهار، فروخوردن و تدبیر خشم را کنار میگذارد و دید جدیدی نسبت به خشم و علت به وجود آمدن آن میدهد. به ما میآموزد که افراد، حوادث و موضوعات علت خشم نیستند بلکه صرفاً «محرک» اند؛ و قضاوتها و نیازهای برآوردهنشدهٔ ماست که موجب خشم میشوند. این کتاب به ما کمک میکند بهجای سرکوب یا برونریزی مخاطرهآمیز خشم، آن را به صورت کامل «بیان کنیم»، به گونهای که برآورده شدن نیازهایمان محتملتر شود و در نتیجه، رابطهٔ محبتآمیزتری هم با خود و هم با دیگران، و با جهان هستی، داشته باشیم.
Mosavi
«سلام مارشال. یادت میآید دفعهٔ قبل که اینجا بودی، گفتی وقتی از فکر آزار دیگران کیف میکنیم یا میخواهیم کسی را آزار بدهیم نیاز واقعی ما این است که زجرمان فهمیده شود؟»
گفتم: «بله، یادم هست.»
کاربر ۳۲۴۷۳۷۰
نگرشی که ارتباط بدون خشونت به ما پیشنهاد میکند این است که همهٔ این افراد را «انسان» هایی ببینیم که نیازهایی داشتهاند و در تلاش برای برآورده شدن این نیازها، آن اعمال را انجام دادهاند. ممکن است من عملی را که به قصد برآورده شدن نیازشان انجام دادهاند دوست نداشته باشم، ولی میتوانم تصور کنم که من هم همین نیازها را دارم، و میدانم فردی که مثلاً نیاز به امنیت دارد چه حالی دارد.
hasan behjoo
اگر من بپرم وسط و طرفم را سرزنش کنم، هیچوقت به دردی که پشت همهٔ اینهاست نخواهیم رسید. نخواهم توانست نیازهایم را بهتمامی به او ابراز کنم و کاری کنم که او آنها را درک کند. فقط وارد دعوایی میشویم که من میدانم چهطور تمام میشود: حتی وقتی هم بِبَرم، احساس خوبی نخواهم داشت. پس، نه، من میخواهم آنچه در وجودم میگذرد به صورت کامل ابراز کنم.
hasan behjoo
هر چه واضحتر بتوانیم نیازهایمان را ابراز کنیم، احتمال این که دیگران به چیزی که میخواهیم، با محبت پاسخ بدهند بیشتر میشود.
باران
خشم احساس باارزشی است. ندای بیدارکننده است. به ما میگوید داریم جوری فکر میکنیم که کموبیش تضمین میکند نیازهایمان برآورده نشود.
Mosavi
چون اگر من فکر کنم طرفم باعث میشود من چنین احساسی بکنم، بعید است که خودم را در حین تنبیه او تصور نکنم
hasan behjoo
مرحلهٔ اول: تشخیص محرک خشم، بدون مخلوط کردن آن با ارزیابی.
مرحلهٔ اول رسیدگی به خشم با استفاده از ان. وی. سی، آگاهی از این نکته است که محرک خشم، یا تلنگر آغازکننده، علت خشم نیست. یعنی آنچه باعث خشم ما میشود رفتارهای دیگران نیست، بلکه چیزی درون ماست که به کارهای دیگران واکنش نشان میدهد، و در واقع همین است که باعث خشم ما میشود.
Lotus
از این طرز فکر نهادینهشده که شما را عصبانی میکند صحبت خواهیم کرد و این که چهطور آن را به نیازهایی ترجمه کنید که بر اثر اعمال طرف مقابل برآورده نشدهاند. سپس خواهیم گفت چگونه از این آگاهی به بازسازی آشتی بین خود و دیگران برسیم.
Lotus
طرز فکری که منجر به خشم میشود، طرز فکری است که میگوید آدمها به دلیل اعمالشان مستحق عذاب کشیدن هستند. به عبارت دیگر دارم از قضاوتهای اخلاقیمان در مورد دیگران حرف میزنم که حاکی از خطاکار بودن، بیمسئولیت بودن یا ناشایست بودن است. همهٔ این قضاوتها در کُنه خود حاکی از این است که کسی کاری کرده که نباید میکرد، و از این بابت مستحق نوعی توبیخ یا تنبیه است.
springnasim
محرک آنچه در لحظه دارد در من جریان دارد، آنچه احساس خشم را در من برمیانگیزد، در واقع نیازهای من است؛ اما از آنچه نیاز دارم آگاه نیستم چون آگاهی من روی این متمرکز شده که طرف مقابل چه عیبی دارد که نیاز من برآورده نمیشود.
springnasim
میگویم آنچه در هر لحظه احساس میکنیم، نتیجهٔ انتخاب یکی از این چهار گزینه است: آیا انتخاب میکنیم برویم سراغ کلهمان و در مورد طرف مقابل قضاوت کنیم؟ انتخاب میکنیم برویم سراغ کلهمان و در مورد خودمان قضاوت کنیم؟ انتخاب میکنیم که همدلانه با نیازهای طرف مقابل مرتبط شویم؟ یا انتخاب میکنیم که همدلانه با نیازهای خودمان مرتبط شویم؟
springnasim
دنیا از حرف خسته شده و به دنبال عمل است.
Mosavi
وقتی در ارتباط بدون خشونت صحبت از این میشود که همه را دوست بداریم و به همه محبت کنیم، منظور از «همه»، واقعاً همهٔ کسانی است که وجود دارند. اما چگونه میتوانیم همه را دوست بداریم؟ چهطور میشود کسی را که با ماشین جلوی ما پیچیده، مغازهداری که کالایی را بالاتر از قیمت درج شده روی آن میفروشد، کیفقاپی را که به ما حمله کرده، کسی که عزیزمان را کشته یا حتی کسانی را که مرتکب اعمالی شدهاند که از نظر ما بسیار ناخوشایند است دوست داشت؟
نگرشی که ارتباط بدون خشونت به ما پیشنهاد میکند این است که همهٔ این افراد را «انسان» هایی ببینیم که نیازهایی داشتهاند و در تلاش برای برآورده شدن این نیازها، آن اعمال را انجام دادهاند.
Mosavi
من با آنچه در ذهن این مرد میگذرد و با طرز فکرش به هیچ وجه موافق نیستم. اما یاد گرفتهام که تمرکز نکردن روی طرز فکرها، باعث میشود خیلی بیشتر از حضور آدمهای دیگر لذت ببرم. من یاد گرفتهام اگر آنچه را که در دل آدمها میگذرد بشنوم و گرفتار چیزهایی که از کلهشان بیرون میآید نشوم، از زندگی لذت خیلی بیشتری خواهم برد
Mosavi
برخی مطالعات نشان دادهاند آن نوع برنامههای مدیریت خشم که صرفاً شرکتکنندهها را تشویق به تخلیهٔ خشم، مثلاً با ضربه زدن به بالش و غیره میکنند، فقط موجب به سطح آمدن خشم میشوند و در واقع شرکتکنندهها را مستعدتر میکنند که بعدها خشم خود را به صورتهایی که برای خودشان و دیگران خطرناک است بروز بدهند.
parisa_msi
ما با استفاده از ان. وی. سی، میخواهیم به نیازی برسیم که ریشهٔ خشم ماست، و بعد آن نیاز را محقق کنیم.
parisa_msi
نگرشی که ارتباط بدون خشونت به ما پیشنهاد میکند این است که همهٔ این افراد را «انسان» هایی ببینیم که نیازهایی داشتهاند و در تلاش برای برآورده شدن این نیازها، آن اعمال را انجام دادهاند. ممکن است من عملی را که به قصد برآورده شدن نیازشان انجام دادهاند دوست نداشته باشم، ولی میتوانم تصور کنم که من هم همین نیازها را دارم، و میدانم فردی که مثلاً نیاز به امنیت دارد چه حالی دارد. با این روش خیلی بهتر میتوانم دیگران را درک و احیاناً راهی برای دوست داشتنشان پیدا کنم.
نسرین نیکبخت
میآموزد که افراد، حوادث و موضوعات علت خشم نیستند بلکه صرفاً «محرک» اند؛ و قضاوتها و نیازهای برآوردهنشدهٔ ماست که موجب خشم میشوند.
نسرین نیکبخت
حجم
۱۹۰٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۱۲۶ صفحه
حجم
۱۹۰٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۱۲۶ صفحه
قیمت:
۵۰,۰۰۰
تومان