تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب ارتباط بی خشونت
معرفی کتاب ارتباط بی خشونت
معرفی کتاب ارتباط بی خشونت
کتاب الکترونیکی «ارتباط بیخشونت (یک زبان زندگی)» نوشتهٔ مارشال روزنبرگ و ترجمهٔ توفیق گلیزاده، اثری در حوزهٔ روانشناسی و مهارتهای ارتباطی است که توسط نشر روزآمد منتشر شده است. این کتاب به بررسی شیوههای برقراری ارتباط مؤثر و همدلانه میان افراد میپردازد و راهکارهایی برای کاهش تعارضات و افزایش درک متقابل ارائه میدهد. «ارتباط بیخشونت» بر پایهٔ تجربههای نویسنده در زمینهٔ آموزش و حل بحرانهای انسانی شکل گرفته است. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب ارتباط بی خشونت
«ارتباط بیخشونت» در دهههای پایانی قرن بیستم نوشته شده و ریشه در تجربههای مارشال روزنبرگ در جنبشهای اجتماعی و کار با گروههای مختلف انسانی دارد. این کتاب به بررسی نقش زبان و شیوهٔ بیان احساسات و نیازها در روابط انسانی میپردازد و تلاش میکند نشان دهد که بسیاری از تعارضها و سوءتفاهمها ناشی از الگوهای ارتباطی نادرست و خشونتآمیز است. روزنبرگ با الهام از روانشناسی بالینی و تجربههایش در مناطق بحرانزده، مدلی از ارتباط را معرفی میکند که هدف آن ایجاد همدلی، کاهش قضاوت و داوری و تمرکز بر نیازهای مشترک انسانهاست. کتاب با مثالها و گفتگوهای واقعی، خواننده را با چالشهای ارتباطی روزمره و راههای عبور از آنها آشنا میکند. نویسنده در این اثر، زبان را نه فقط ابزاری برای انتقال پیام، بلکه عاملی تعیینکننده در کیفیت روابط و حتی ساختارهای اجتماعی میداند. «ارتباط بیخشونت» بهویژه در زمینهٔ آموزش، خانواده، حل تعارضات فردی و جمعی و حتی در سطوح بینالمللی مورد توجه قرار گرفته است.
خلاصه کتاب ارتباط بی خشونت
پیام اصلی «ارتباط بیخشونت» بر اهمیت زبان و شیوهٔ بیان احساسات و نیازها در روابط انسانی تأکید دارد. مارشال روزنبرگ در گفتگوهایی که ساختار کتاب را شکل میدهد، توضیح میدهد که بسیاری از مشکلات و تعارضات میان افراد، ریشه در قضاوتها، برچسبزدنها و استفاده از زبان خشونتآمیز دارد. او با استفاده از استعارههایی مانند «زبان گرگ» و «زبان زرافه»، دو شیوهٔ متفاوت ارتباط را شرح میدهد: زبان گرگ، نماد ارتباط قضاوتگر و سرزنشآمیز است و زبان زرافه، نماد ارتباط همدلانه و مبتنی بر بیان صادقانهٔ احساسات و نیازها. روزنبرگ چهار عنصر کلیدی را برای ارتباط بیخشونت معرفی میکند: مشاهدهٔ بدون قضاوت، بیان احساسات، بیان نیازها و مطرحکردن خواهش مشخص. او معتقد است که اگر افراد بتوانند احساسات و نیازهای خود را بدون سرزنش و مقصر دانستن دیگری بیان کنند، احتمال حل تعارض و رسیدن به تفاهم بسیار بیشتر میشود. کتاب با مثالهایی از زندگی روزمره، کارگاههای آموزشی و حتی مناطق بحرانزده، نشان میدهد که این شیوهٔ ارتباطی چگونه میتواند روابط را دگرگون کند و به جای چرخهٔ سرزنش و دفاع، فضایی برای همدلی و همکاری ایجاد کند. همچنین، نویسنده به نقش همدلی با خود و پذیرش احساسات درونی اشاره میکند و توضیح میدهد که چگونه میتوان با تغییر زبان و نگرش، کیفیت زندگی فردی و جمعی را بهبود بخشید.
چرا باید کتاب ارتباط بی خشونت را خواند؟
این کتاب با تمرکز بر نقش زبان و شیوهٔ بیان احساسات، راهی برای کاهش تعارضات و افزایش درک متقابل در روابط انسانی ارائه میدهد. خواندن «ارتباط بیخشونت» کمک میکند تا افراد بتوانند در موقعیتهای دشوار، به جای واکنشهای دفاعی یا حمله، با همدلی و شفافیت نیازهای خود را بیان کنند. این اثر با مثالهای ملموس و گفتگوهای واقعی، ابزارهایی برای بهبود کیفیت ارتباطات خانوادگی، شغلی و اجتماعی در اختیار میگذارد و به مخاطب نشان میدهد که تغییر در زبان و نگرش میتواند تأثیر عمیقی بر روابط و حتی ساختارهای اجتماعی داشته باشد.
خواندن کتاب ارتباط بی خشونت را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای کسانی مناسب است که به دنبال بهبود روابط فردی، خانوادگی یا شغلی خود هستند و میخواهند تعارضها و سوءتفاهمها را به شیوهای سازنده مدیریت کنند. همچنین برای معلمان، مشاوران، والدین و هر کسی که دغدغهٔ ارتباط مؤثر و همدلانه دارد، مفید است.
فهرست کتاب ارتباط بی خشونت
- مقدمه و پیشگفتار: معرفی مفهوم ارتباط و اهمیت آن در زندگی انسانها.- ارتباط بیخشونت چیست؟: شرح مدل ارتباطی روزنبرگ و تفاوت زبان گرگ و زبان زرافه.- عناصر اصلی ارتباط بیخشونت: توضیح چهار عنصر مشاهده بدون قضاوت، بیان احساسات، بیان نیازها و مطرحکردن خواهش مشخص.- نقش احساسات و نیازها: بررسی ارتباط میان احساسات و نیازها و اهمیت شناخت آنها در روابط.- همدلی و قدرت آن: توضیح دربارهٔ همدلی با خود و دیگران و تأثیر آن بر کیفیت ارتباط.- کاربردهای عملی: مثالهایی از زندگی روزمره، محیط کار، خانواده و مناطق بحرانزده برای نشان دادن تأثیر ارتباط بیخشونت.- جمعبندی و توصیهها: نکاتی برای تمرین و بهکارگیری ارتباط بیخشونت در زندگی روزمره.
بخشی از کتاب ارتباط بی خشونت
«میخواهی هم حق داشته باشی هم خوشبخت باشی، هر دو باهم ناشدنیست.»شما بیشتر با کسانی کار میکنید که هرگز چیزی از روش شما نشنیدهاند. کار را چگونه آغاز میکنید؟ چگونه توضیح میدهید که مسئلهی ارتباط بیخشونت بر سر چیست؟- من به مدارس زیادی دعوت میشوم. که در آنها میان آموزگاران و دانش آموزان مشکل وجود دارد. برای نمونه. برخی از دانش آموزان نمیخواهند تکالیف مدرسه را انجام دهند یا هنگام درس همکاری نمی کنند. هنگامی که در کلاس و جلوی دانش آموزان ایستادهام میگویم «نام من مارشال روزنبرگ است. به شما پیشنهاد میکنم که امروز به موضوعی بپردازیم که مورد علاقهی شماست.» دانش آموزان ابتدا اندکی گیج میشوند. اما سپس این موضوع در مدرسه طرح میشود که آنها چه چیزی را جالب میدانند؟ بیشتر آنان از من میپرسند: «شما واقعاً کی هستید؟»من تنها چند واژه میگویم: «من گرگها را رام میکنم.»دانش آموزان: «چی؟ معنی این حرف چیست؟»«منظورم گرگهای واقعی نیست. بلکه منظورم کسانی هستند که مشکل ارتباط دارند. من آنها را گرگ" مینامم» و نشان میدهم این گرگها چگونه میتوانند با هم بهتر گفتگو کنند. متوجه میشوید که منظورم چیست؟»