دانلود کتاب ارتباط بدون خشونت زبان زندگی | مارشال بی روزنبرگ

تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

تصویر جلد کتاب ارتباط بدون خشونت، زبان زندگی

کتاب ارتباط بدون خشونت، زبان زندگی

معرفی کتاب ارتباط بدون خشونت، زبان زندگی

کتاب ارتباط بدون خشونت زبان زندگی با عنوان اصلی Nonviolent Communication: A Language of Life نوشته‌ی مارشال بی. روزنبرگ و ترجمه‌ی کامران رحیمیان، راهنمای جامعی است که اصول روابط سالم و عاری از خشونت را آموزش می‌دهد. این کتاب پرفروش نگرش مخاطبانش را نسبت به زندگی و نحوه‌ی حل اختلافات بین‌فردی و درون‌فردی دگرگون می‌کند. ترجمه‌ی فارسی این کتاب را که در دسته‌‌بندی روان‌شناسی قرار می‌گیرد، نشر اختران چاپ و منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره‌ی کتاب ارتباط بدون خشونت زبان زندگی

تمامی انسان‌ها خواه‌ناخواه پیوسته در حال ارتباط با یکدیگرند. بخشی از این روابط مسالمت‌آمیز پیش می‌روند اما برخی دیگر با سوء‌تفاهم و برداشت‌های نادرست دو طرف به بی‌راهه کشیده می‌شوند. مارشال بی. روزنبرگ در کتاب ارتباط بدون خشونت، زبان زندگی، قدم‌به‌قدم به مخاطبان خود آموزش می‌دهد که چگونه روابط خود را با دیگران سامان بدهند و با کشف زبانی مشترک، از سوءبرداشت‌ها و کج‌فهمی‌ها اجتناب کنند.

نویسنده برای کمک به افراد در جهت ایجاد روابط اجتماعی سالم یا ترمیم روابط فعلی، چهار مرحله را آموزش می‌دهد. همچنین برای درک بهتر هریک از مراحل، مثال‌هایی را از زندگی افراد واقعی ارائه می‌کند. در سراسر کتاب، راهکارهایی عملی در اختیار مخاطبان قرار می‌‌گیرد که با به‌کارگیری آن‌ها می‌توان رفتارهای درونی مانند محبت، همدلی، شناخت احساسات و... را یاد گرفت. البته ازآن‌جایی‌که این مفاهیم انتزاعی هستند و آموختن آن‌ها ممکن است کمی دشوار باشد، نویسنده در جای‌جای کتاب تمرین‌هایی را نیز قرار داده است.

شاید شنیدن نام این کتاب موجب شود برخی از مخاطبان تصور کنند که این اثر صرفاً برای بهبود روابط بین‌‌‌فردی نوشته شده است. باید بگوییم این نکته در مورد بخش عمده‌ای از کتاب درست است؛ اما نه در مورد تمامی بخش‌های آن. در انتهای کتاب رابطه بدون خشونت: زبان زندگی، بخشی نیز به آموزش روابط درون‌فردی سالم اختصاص پیدا کرده است. بنابراین، کتاب حاضر همه‌ی انواع روابط، اعم از تمامی روابط اجتماعی و روابط درونی، را پوشش می‌دهد.

کتابی که پیشِ رو دارید هم به زبانی ساده و روان نوشته شده است و هم ساختاری روایت‌گونه دارد. به این معنا که نویسنده با کنار هم چیدن خاطره‌ها، داستان‌ها و اتفاقات واقعی زندگی افراد مختلف، نوعی حالت داستانی به کتاب خود بخشیده است و همین ویژگی موجب جذابیت بیشتر آن برای مخاطبان می‌شود. در عین حال، سبب می‌شود تا آموزه‌ها و راهکارهای آن بهتر در ذهن مخاطبان ثبت شود و در مواقع لزوم نیز بهتر به کار گرفته شود.

روی‌هم‌رفته کتاب ارتباط بدون خشونت، زبان زندگی هم انواع روابط و مشکلات آن‌ها را بررسی می‌کند و هم نحوه‌ی عبور از موانع ارتباطی را برای مخاطبان شرح می‌دهد. همچنین قدم‌به‌قدم با مخاطب همراه می‌شود تا ارزش مفاهیمی مثل درک متقابل، بخشش و همدردی را به ایشان یادآوری کند.

خلاصه کتاب ارتباط بدون خشونت زبان زندگی

کتاب ارتباط بدون خشونت زبان زندگی از چهارده فصل تشکیل شده است. روزنبرگ در فصل اول بر اهمیت محبت در روابط بین‌فردی تأکید می‌کند. این فصل در حقیقت، مقدمه‌ای است بر مفهوم ارتباط بدون خشونت یا فرایند ان‌. وی. سی که کل محتوای کتاب حول محور آن می‌چرخد. خوانندگان در این فصل با نقش کلیدی توجه به دیگران در هنگام برقراری ارتباط با آن‌ها آشنا می‌شوند. در ادامه، مخاطبان مراحل چهارگانه‌ی ان‌. وی. سی. را به‌طور عملی یاد می‌گیرند.

در دومین فصل، انواع موانع رفتار بدون خشونت بررسی می‌شوند و اثرات زیان‌بار آن‌ها برای خوانندگان آشکار می‌شود. در فصل سوم، روش‌های مشاهده و ارزیابی انسان‌ها و رفتارهایشان آموزش داده می‌شود. در این مرحله، خوانندگان می‌آموزند که چطور دو موضوع مشاهده و ارزیابی را در روابط خود از یکدیگر تفکیک کنند. شناخت احساسات و نحوه‌ی ابراز آن‌ها موضوعی است که در فصل چهارم کتاب تحلیل می‌شود. در این بخش، تمرین‌هایی نیز برای مخاطبان در نظر گرفته شده است تا با انجام آن‌ها بتوانند مهارت خود را در زمینه‌ی بیان احساسات ارتقا بدهند.

در پنجمین فصل، پذیرش احساسات و در فصل ششم نیز توقعات و تقاضاهای افراد از دیگران بررسی می‌شوند. در این فصل‌ها برای درک بهتر مفاهیم پیچیده از مثال‌های واقعی نیز استفاده شده است. همدلی با دیگران موضوع فصل هفتم کتاب به شمار می‌آید؛ یعنی جایی که مخاطبان یاد می‌گیرند به صحبت‌های طرف مقابل گوش کرده و احساسات او را درک کنند. میزان اثرگذاری همدلی و قدرت شگفت‌انگیز آن به‌طور جداگانه در فصل هشتم کتاب تحلیل می‌شود.

مخاطبان در فصل نهم یاد می‌گیرند چگونه روابط محبت‌آمیزی با خودِ درونی‌شان داشته باشند و در دهمین فصل می‌آموزند چطور افسار خشم خود را به دست بگیرند. روش‌های حل تعارضات در فصل یازدهم بررسی شده است و در فصل دوازدهم به مسئله‌ی قدرت و استفاده‌ از آن در انواع روابط اختصاص پیدا کرده است. فصل سیزدهم بر مشورت با دیگران و جایگزین‌کردن فرایند ان. وی. سی. به جای تشخیص بیماری تأکید می‌کند و در نهایت، به تأثیرات قدردانی‌کردن می‌پردازد. از امتیازهای خوب این کتاب این است که علاوه‌بر اینکه در هر فصل مطالب به‌صورت جزئی تبیین شده، در پایان هر فصل خلاصه‌ای از آن هم آمده است.

درباره نویسنده‌ی کتاب

مارشال بی. روزنبرگ (۱۹۳۴ تا ۲۰۱۵) نویسنده و روان‌شناس آمریکایی بود که سال‌ها مدیریت خدمات آموزشی مرکز ارتباط بدون خشونت را به عهده داشت. او پس از آن‌که تحصیلات خود را در دانشگاه وین و سپس میشیگان گذراند، به نویسندگی و فعالیت‌های آموزشی در زمینه‌ی بهبود روابط روی آورد. روزنبرگ در طول سال‌های فعالیتش، پانزده کتاب را تألیف کرد و به افراد بسیاری در سراسر جهان برای ارتقای کیفیت روابطشان یاری رساند.

چرا باید ارتباط بدون خشونت زبان زندگی را بخوانیم؟

می‌دانیم که ارتباط با دیگران و روابط اجتماعی بخش جدایی‌ناپذیر زندگی انسان‌ها به شمار می‌آید. در چنین جهانی، برای هر موفقیتی، اعم از کاری یا شخصی، باید نحوه‌ی برقراری روابط مؤثر و سازنده را بیاموزیم و این دقیقاً همان هدفی است که مارشال بی. روزنبرگ در کتاب ارتباط بدون خشونت زبان زندگی دنبال می‌کند.

نویسنده در عین حال که از اهمیت همدلی و کاهش تعارضات در روابط سخن می‌گوید، راهکارهایی عملی را برای ترمیم این روابط پیشنهاد می‌کند. همچنین به روابط درونی فرد با خودشان نیز اشاره می‌کند و روش‌هایی را برای تحکیم ارتباطات درونی پیشنهاد می‌دهد. خوانندگان این کتاب نه‌تنها می‌توانند روابط خود را در زندگی حرفه‌ای و شخصی‌شان مدیریت کنند، بلکه می‌توانند روابط آسیب‌دیده‌ی درونی‌شان را نیز اصلاح کنند.

نکته‌ی دیگری که نباید از آن غافل شد، به طیف گسترده‌ی مخاطبان این کتاب مربوط می‌شود. روزنبرگ این اثر را به روشی نوشته است که تمامی افراد، چه مدیر شرکتی بزرگ باشند و چه هدفشان بهبود روابط خانوادگی باشد، از خواندن کتاب پیش‌ِ رو بی‌نیاز نخواهند بود. سادگی متن کتاب باعث می‌شود تمامی مخاطبان بتوانند با آن ارتباط برقرار کرده و راهکارهای آن را به‌خوبی فرا بگیرند.

دانلود کتاب ارتباط بدون خشونت زبان زندگی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

اگر از آن دسته افرادی هستید که در روابط اجتماعی خود، چه در کار و چه در زندگی شخصی، دست‌به‌گریبان‌اید یا می‌خواهید روابط خود را با اطرافیانتان بهبود ببخشید، پیشنهاد می‌کنیم خواندن این کتاب روانشناسی را دست‌کم یک بار تجربه کنید و مرحله‌به‌مرحله با راهکارهای آن پیش بروید.

نظرات مشهور درباره‌ی این کتاب

کتاب رابطه بدون خشونت، زبان زندگی نه‌تنها مخاطبان عام، بلکه صاحب‌نظران حوزه‌ی روان‌شناسی و خودیاری را نیز به خود علاقه‌مند کرده است. در ادامه، برخی از نقدهای مثبت این کتاب را با هم مرور می‌کنیم.

• کتاب ارتباط بدون خشونت زبان زندگی پیوندی را میان روح‌ها برقرار می‌کند و موجب شفایی عمیق می‌شود. این کتاب همان گمشده‌ای است که جای خالی آن در زندگی ما احساس می‌شود. (دیپاک چوپرا)
  • دکتر روزنبرگ سادگی ارتباط‌های موفق را به‌روشنی در مرکز توجه قرار داده است. فرقی ندارد در روابط خود با چه مشکلاتی دست‌و‌پنجه نرم می‌کنید، راهکارهای این کتاب برای موفقیت در روابط با دیگران، حتماً برای شما سودمند خواهد بود. (جان گری، نویسنده و روان‌شناس)
  • به هرکسی که می‌خواهد مشکلات خود را حل کند، روابط صمیمانه‌تری را خلق کند یا رابطه‌ی میان زبان و خشونت را کشف کند، توصیه می‌شود. (نیویورک‌تایمز)

جوایز و افتخارات این کتاب

کتاب رابطه بدون خشونت: زبان زندگی در طول انتشار خود، افتخارات زیر را کسب کرده است:

• فروش پنج میلیون نسخه در سراسر جهان
  • ترجمه‌شده به بیش از ۳۵ زبان

بخشی از کتاب ارتباط بدون خشونت زبان زندگی

بزرگ شدن به‌عنوان رنگین‌پوست در آفریقای جنوبی نژادپرست در دههٔ ۱۹۴۰ چیزی نبود که کسی از آن لذت ببرد. مخصوصاً وقتی هر لحظه از روز رنگ پوستت را با خشونت یادآوری کنند. در سن ده سالگی از جوانان سفید پوست کتک خورده باشی چون تو را خیلی سیاه می‌دانند و از جوانان سیاه هم کتک خورده باشی چون تو را خیلی سفید می‌دانند، این تجربه آن‌قدر تحقیرآمیز است که می‌تواند هر کس را به سمت خشونت انتقام‌جویانه سوق دهد.

از آنجا که به‌واسطهٔ تجاربم بسیار خشمگین بودم، والدینم تصمیم گرفتند مرا به هند ببرند و مدتی نزد پدربزرگم مهاتما گاندی افسانه‌ای بگذارند، تا از او بیاموزم که چگونه با خشم، ناامیدی، تبعیض و تحقیر ناشی از تعصب رنگ پوست کنار بیایم. در آن هجده ماه بیشتر از آن‌چه پیش‌بینی کرده بودم، آموختم. تنها تأسفم این است که من فقط سیزده ساله بودم و یک شاگرد معمولی. اگر بزرگ‌تر بودم، و کمی خردمندتر و کمی متفکرتر، می‌توانستم بسیار بیشتر بیاموزم. اما هر کس باید از آنچه دریافت کرده خوشحال باشد و حریص نباشد ــ یک درس اساسی در زندگیِ بدون خشونت. چگونه می‌توانم این را فراموش کنم؟

یکی از بسیار چیزهایی که از پدربزرگم آموختم درک عمق و وسعت بدون‌خشونت بود و تصدیق این که ما همه خشن هستیم و این که ما نیاز داریم تا تغییر کیفی در نگرش‌مان ایجاد کنیم. معمولاً ما خشونت‌مان را تصدیق نمی‌کنیم چون در مورد آن ناآگاه هستیم. باور داریم که خشن نیستیم، زیرا تصور ما از خشونت، دعوا کردن، کشتن، کتک زدن و جنگیدن است؛ کارهایی که افراد عادی انجام نمی‌دهند.

برای این که این آموزه را کاملاً درک کنم، پدربزرگ مرا واداشت که شجره‌نامهٔ خشونت را ترسیم کنم و از همان اصولی استفاده کنم که در ترسیم شجره‌نامهٔ خانوادگی استفاده می‌شود. استدلال او این بود که اگر وجود خشونت را در دنیا بفهمم و بپذیرم، ارزیابی بهتری نسبت به بدون‌خشونت خواهم داشت و هر روز بعدازظهر در تحلیل وقایع روز به من کمک می‌کرد ــ هر آنچه را که من تجربه کرده بودم، درباره‌اش خوانده بودم، دیده بودم یا نسبت به دیگران انجام داده بودم ــ آنها را در درخت خشونت، زیر شاخهٔ «جسمانی» (اگر از نوع خشونتی بود که از قدرت جسمانی استفاده شده بود) یا زیر شاخهٔ «منفعل» (اگر از نوع خشونتی بود که سبب آسیب بیشتر عاطفی بود) طبقه‌بندی می‌کردیم.

زهرا رضائی
۱۴۰۰/۰۸/۲۶

من نسخه ی چاپی این کتاب رو دو سال پیش مطالعه کردم، به جرات می توانم بگم این کتاب کل روابط شما رو متحول می کنه، من با این کتاب رشد کردم، یاد گرفتم چجوری ابراز وجود کنم، چجوری از

aryan
۱۴۰۰/۰۷/۱۸

یکی از بهترین کتاب هایی که در باره ی مهارت های ارتباطی خوندم این کتاب هست. البته خوندن این کتاب اصلا کافی نیست. بهتره هر موضوعی که مطرح میشه رو چند روز تمرینش کنید و بعد ادامه رو بخونید. پیاده سازی

Mahsa
۱۴۰۰/۰۹/۰۶

این کتاب به درک احساسات، نیاز ها و تقاضا های خودمون و اطرافیانمون کمک خواهد کرد. با خوندن این کتاب نگرش جدیدی در روابط انسانی به دست میارید که قطعا به بهبود زندگی کمک خواهد کرد. واقعا از مطالعه ی

۱۴۰۱/۰۵/۰۴

واقعا از مارشال ممنونم، کتابی رو نوشته که باعث می‌شه با خودمون و دیگران صلح کنیم. بهمون یاد می‌ده، اصولی نیاز‌هامون رو مطرح کنیم و بدون قضاوت، نیازهای دیگران رو بشنویم. موضوعی که شاید فقط با ورق زدن این کتاب بتونیم

۱۴۰۱/۰۱/۰۶

خیلی کتاب خوبیه و به شما یاد میده سازنده تر ارتباط برقرار کنید. نکته خیلی خوبش اینه که کاربردی و تمرینی میره جلو..... صرفا شعار و ... نیست..‌‌... البته من چاپی را خواندم و دو روزی هست تمام شد‌...... حتما

۱۴۰۱/۰۶/۲۵

کتاب فوق العاده ای بود که بعد از خوندنش متوجه تغییراتتون میشد توصیه میکنم حتماااا مطالعه و عملی کنید این کتاب تو زندگیتون

hasan behjoo
۱۴۰۱/۰۷/۰۱

کتاب خیلی خوبی هست. این کتاب جز مجموعه ای ۹ عددی به نام ارتباط بدون خشونت هست. تعدادی از این مجموعه در طاقچه هست. اگر بخواید می تونید به طاقچه در پشتیبانی درخواست بدید که بقیه مجوعه را هم قرار

Goli
۱۴۰۰/۰۷/۱۸

سلام دوستان این کتاب مطالعه کردید؟چطوره؟

سعیدا
۱۴۰۰/۰۹/۱۴

این کتاب در زندگی من تحول ایجاد کرد. یک الگوی صحبت کردن و ارتباط برقرار کردن بهت یاد می‌دهد که می‌توانی به خوبی خودت را و دیگران را درک کنی، و از برقراری ارتباط با هیچ‌کس ناتوان نباشی. این کتاب

سپیده
۱۴۰۲/۰۱/۱۵

به جرعت میتونم بگم بهترین و کاربردی ترین کتابی هست که تا حالا خوندم ای کاش در دانشگاه ها و دبیرستان ها ، این کتاب رو درس میدادن

بریده‌هایی از کتاب

نادیده گرفتن خود برای اینکه دیگران احساس ناامنی نکنند، خدمت محسوب نمی‌شود.
نَــسـی
هیچ تغییری در جهان واقع نمی‌شود مگر این که «ما تغییری شویم که آرزو داریم در دنیا ببینیم».
atiye28
«مردم نه بر اثر وقایعی که برایشان اتفاق می‌افتد بلکه با نوع نگاه‌شان به آن وقایع مضطرب می‌شوند.» اپیکتتوس
☆Nostalgia☆
«هر قدر سخت کار کنی هیچ کلمهٔ زیبایی از کسی نمی‌شنوی. یک اشتباه بکن همیشه یک نفر هست که سرزنش‌های او بر سرت نازل شود.»
دختر بارون
قضاوت دیگران، بیان وارونهٔ نیازهای برآورده نشدهٔ خود ما است.
melika
نادیده گرفتن خود برای اینکه دیگران احساس ناامنی نکنند، خدمت محسوب نمی‌شود.
فاطمه ناجی
کسی را که بعضی از ما تنبل می‌نامیم برخی خسته و یا آسان‌گیر می‌نامند، کسی را که بعضی از ما خنگ می‌نامیم برخی با دانش متفاوت می‌نامند، پس من به این نتیجه رسیده‌ام که، ما را از ابهام نجات می‌دهد اگر بین آنچه می‌توانیم ببینیم و آنچه نظر ما است تفاوت قائل شویم.
من به این سادگی‌ها نمی‌ترسم. نه به خاطر آنکه شجاع هستم بلکه به این دلیل که می‌دانم با انسان طرفم. پس باید با تمام قدرت تلاش کنم تا هر آنچه را که هرکس انجام می‌دهد، بفهمم. همان‌طور که امروز صبح رفتار خشن و فریاد افسر جوان گشتاپو مرا خشمگین نکرد. حتی برعکس محبت حقیقی را حس کردم و می‌خواستم بپرسم: «آیا دوران کودکی تلخی داشته‌ای؟ آیا همسرت ترکت کرده است؟» بله، او آسیب دیده و طرد شده بود. من می‌بایست او را دوست داشته باشم تا بتوانم در اولین فرصت درمان او را شروع کنم. زیرا می‌دانم مردان جوان و درمانده‌ای چون او به سرعت خصوصیات انسانی خود را از دست می‌دهند و بسیار خطرناک می‌شوند.
Mina
چهار مرحلهٔ ان. وی. سی. ۱- مشاهده‌ها ۲- احساس‌ها ۳- نیازها ۴- تقاضاها