کتاب احمد شاملو (دفتر دوم؛ گزینه ای از شاعران بزرگ جهان)
معرفی کتاب احمد شاملو (دفتر دوم؛ گزینه ای از شاعران بزرگ جهان)
کتاب حاضر دفتر دوم از مجموعه آثار شاملو است که گزیدهای از ترجمههای او از اشعار شاعران بزرگ جهان را دربردارد.
درباره کتاب احمد شاملو (دفتر دوم؛ گزینه ای از شاعران بزرگ جهان)
شاعر نامدار ایرانی احمد شاملو در این مجموعه گریدهای از بهترین اثار شاعران جهان را با ترجمه زیبا و گویای خود تقدیم دوستداران شعر و ادب کرده است.
درباره احمد شاملو
احمد شاملو در ۲۱ آذرماه ۱۳۰۴ متولد شد و در مردادماه ۱۳۷۹ چشم ازین دنیا فروبست. او نویسنده، پژوهشگر و روزنامهنگار، مترجم و عضو کانون نویسندگان ایران پیش از سال ۵۷ بود.
پدر احمد شاملو افسر ارتش بود و برای همین تحصیلات کلاسیک نامنظمی را گذراند. چون پیوسته در حال سفر به شهرهای مختلف بود. احمد شاملو هم شعر میسرود و هم فعالیتهای مطبوعاتی و پزوهشی و ترجمه داشت و اثارش به زبانهای انگلیسی، سوئدی، ژاپنی، فرانسوب، فنلاندی و کردی و ترکی و... منتشر شدهاند.
او به مدت دو سال هم در سمت مشاور فرهنگی سفارت مجارستان فعالیت نمود.
شاملو سه بار ازدواج کرد. بار اول با اشرف الملوک اسلامیه که هر چهار فرزند او، سیاوش، سامان، سیروس و ساقی حاصل این ازدواج هستند. بار دوم در سال ۱۳۳۶ با طوسی حائری که آن هم به جدایی می انجامد و بلاخره بار سوم با آیدا سرکیسیان در سال ۱۳۴۳ که این ازدواج عاشقانه تا پایان عمر شاملو دوام مییابد.
از سال ۱۳۵۲ و با تغییر فضای سیاسی ایران، چاپ آثار شاملو متوقف شد اما فعالیت او کم نشد. نوار کاست سیاه همچون اعماق آفریقای خودم (ترجمهٔ شعرهای لنگستون هیوز) و سکوت سرشار از ناگفته هاست (ترجمهٔ شعرهای مارگوت بیکل)، کاری مشترک با محمد زرین بال با موسیقی بابک بیات منتشر شد. رمان پابرهنهها، درها ودیوارهای بزرگ چین و دن آرام شازده کوچولو نیز با ترجمه او به چاپ رسید.
او در سال ۱۳۷۹ پس از تحمل مدتها بیماری و رنج در دوم مردادماه درگذشت و در امامزاده طاهر کرج به خاک سپرده شد.
بخشی از کتاب احمد شاملو (دفتر دوم؛ گزینه ای از شاعران بزرگ جهان)
ترجمه اشعاری از راینر ماریا ریلکه را ازین کتاب می خوانید:
تا زیر درختان کهن دراز بکشیم
میان گلها و رو به آسمان.
****
در لحظهٔ اعترافها
تنها تو، تو پارهای از انزوای ناب منی.
تو به صورت هر چیز درمیآیی: تو همین زمزمهای
تو همین عطر هوایی.
در میان بازوان من: چه غرقابی که سیراب
میگردد از حرمانها
دیگرباره به دست نمیآیی، و این به یقین به خاطر
برکت آن است
که من جاودانه به تو پیوستهام.
*****
ساعت خطیر