دانلود و خرید کتاب صوتی درباره عشق
معرفی کتاب صوتی درباره عشق
کتاب صوتی درباره عشق مجموعهای از مقالات فلسفی با موضوع عشق است؛ آنهم نه عشق عرفانی یا آنچه در حکمت با عنوان «عشق والا» نامیده میشود، بلکه همان چیزی که در ادبیات عرفانی به آن «عشق مجازی» گفته میشود و میان دو انسان، عموما مردی و زنی پدیدار میشود.
نویسندگان کتاب درباره عشق از شاخصترین چهرههای فلسفه و تفکر در دنیای معاصر هستند، و هر یک کوشیدهاند تا از دیدگاه تخصصی خود، مسائل و نتایج مرتبط با عشق را، چه از وجه رمانتیک یا وجه اروتیک، بررسی کنند.
مقاله اول از مارتا نوسباوم، فیلسوف آمریکایی است که در زمینههای فلسفه، حقوق و اخلاق آثاری پدید آورده است و در حوزه فلسفه یونان و روم تخصص دارد. در مقاله او با عنوان «خطابه الکیبیادس» با خوانشی تازه از رساله ضیافت افلاطون روبرو میشویم. در این رساله مفهوم عشق افلاطونی مطرح میگردد و اساس آنکه بر همخوانی جانهاست، تاریخی پرمایه را در اندیشه غرب میگشاید.
مقاله دوم از رابرت سولومون است. این فیلسوف امریکایی مولف آثاری چون «هوسها»،«درباره عشق» و «در دفاع از حساس بودن» است و در مقاله خود به دفاع از احساساتی گری عاشقانه در برابر انتقادات فیلسوفانی پرداخته است که اینگونه تأثرات را تحقیر میکنند.
مقاله سوم از رابرت نوزیک است، این نظریهپرداز که بهواسطه آرایش در باب تئوریهای آگاهی نام بردار است، عشق را عاملی برای تشکیل هویت فرض میکند، هویت تازهای که معضلاتی متافیزیکی دربر دارد و موضوع این مقاله نیز بررسی ویژگیهای این هویت جدید است. در مقاله بعدی با عنوان «عشقهای مخاطرهآمیز» از آنت بایر، تعبیر «الهیاتی از عشق» در برابر تعبیر «طبیعتگرا» از این مفهوم قرار داده میشود، و عشق طبیعتگرایانه که بر مبنای فلسفه هیوم معنادار است، بر شقّ دیگر ترجیح داده میشود.
در مقاله آخر این مجموعه با عنوان «درباره آینده عشق: روسو و فمینیستهای رادیکال»، موضوع عشق از دیدگاه فمینیسم بررسی میشود. نویسنده این مقاله متخصص فلسفه حقوق است و در این نوشتار به نقد نظریات روسو در باب عشق میپردازد. از دید روسو رابطه عاشقانه، ارتباطی ویرانگر است، اما راپاپورت اثبات میکند آنچه عاشقی را به کنشی مخرب بدل میکند، ذاتی این عمل نیست، بلکه برآمده از روابط اجتماعی ناعادلانه است.
شنیدن کتاب درباره عشق را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
اگر میخواهید نظر بزرگان دنیای فلسفه و تفکر را درباره عشق بدانید، این کتاب را گوش کنید.
بخشی از کتاب صوتی درباره عشق
«داستان عشق عرفانی در فرهنگ اسلامی با شور عاشقانه زنی آغاز شد که شوریدهوار در میانه بازار میدوید: در یک دست مشعلی افروخته داشت و در دست دیگر کوزهای آب؛ بیخودانه میرفت تا با یکی دوزخ را فروبنشاند و با دیگری بهشت را بسوزاند، به این امید که آدمیان ازآنپس خداوند را نه از سر بیم و آز که از سر شوق ناب بخوانند. عشق شوریدهوار او در میانه آن بازار نماند، آتشی شد که شعلههای دامنگیرش در طول تاریخ عرفان اسلامی رفتهرفته عالمگیر شد.
میراث رابعه عدویه در دستان عارفانی چون احمد غزالی، عینالقضات همدانی، روزبهان بقلی و سعدی ورزیده شد و در اندیشههای بلند مولانا و هنر سحرآمیز حافظ به اوج شکوفایی رسید. در فرهنگ اسلامی - ایرانی عالیترین دقایق عشق شناسانه را در اندیشهها و تعالیم این آموزگاران میتوان یافت. نظر عشق عرفانی برآیند تنش و همکنشی میان دو نوع عشق بوده است: «عشق حقیقی» یا «عشق جان» از یکسو، و «عشق مجازی» یا «عشق صورت» از سوی دیگر.
تلقی عارفان مسلمان از عشق، خواه حقیقی و خواه مجازی، علاوه بر تجربههای شخصی ایشان، خصوصا از دو ریشه فرهنگی و تاریخی مهم سیراب میشد: ریشه نخست قرآن بود و سرچشمه دیگر، حکمت یونان. بدون تردید قرآن یکی از مهمترین سرچشمههای الهامبخش عارفان مسلمان در قلمروی عشقشناسی بوده است. البته تعبیر «عشق» در قرآن نیامده است، اما جلوههایی از تجربههای عاشقانه را بهروشنی میتوان در متن قرآن بازیافت....درک عارفان و حکیمان مسلمان از ماهیت و مراتب عشق، از حکمت یونانی و بهویژه آرای افلاطون متأثر بوده است». پس از شرح تأثیر منابع قرآن و حکمت یونان بر شکلگیری مفهوم عشق در فرهنگ ما، چند مقاله از متفکران و فیلسوفان معاصر غرب آورده میشود؛ مضمون تمام این مقالهها مفهوم «عشق» در منابع اصلی اندیشه غرب است.
زمان
۹ ساعت و ۵۹ دقیقه
حجم
۴۱۶٫۲ مگابایت
قابلیت انتقال
ندارد
زمان
۹ ساعت و ۵۹ دقیقه
حجم
۴۱۶٫۲ مگابایت
قابلیت انتقال
ندارد
نظرات کاربران
اصلا اون چیزی که به نظر می رسه نیست