دانلود و خرید کتاب صوتی جزیره مثنوی؛ زنون در زندان و خواجه و محبت لقمان
معرفی کتاب صوتی جزیره مثنوی؛ زنون در زندان و خواجه و محبت لقمان
کتاب صوتی جزیره مثنوی؛ زنون در زندان و خواجه و محبت لقمان نوشتهٔ مولانا جلالالدین محمد بلخی مولوی است. علیرضا شریعتی گویندگی این کتاب صوتی را انجام داده و نوین کتاب گویا آن را منتشر کرده است. این اثر صوتی حاوی اولین جلد از کتابهای «مجموعهٔ جزیرهٔ مثنوی» است.
درباره کتاب صوتی جزیره مثنوی؛ زنون در زندان و خواجه و محبت لقمان
علیرضا شریعتی در کتاب صوتی جزیره مثنوی؛ زنون در زندان و خواجه و محبت لقمان دو تا از حکایتهای اثر جاودان مولانا جلالالدین محمد بلخی مولوی در «مثنوی معنوی» را روایت میکند. این گوینده برای سهولت ادراک مخاطبان از توضیحات تکمیلی برای شرح بیشتر حکایت بهره گرفته است. شریعتی دو داستان متضاد را از اشعار مولانا روایت کرده است؛ داستانهایی که در آنها مولوی قصد داشته تا تعریف خود را از صادقانهترین نوع دوستی به تصویر بکشد. روایت ابتدایی داستان «زنون مصری» است که بهعمد خود را به دیوانگی زده است تا در نهایت او را به زندان ببرند. در روایت دوم که مولانا آن را در ادامهٔ داستان «زنون» آورده است، داستانی از قدرشناسی لقمان است که منجر میشود بین او و مولایش، وفادارترین نوع دوستی شکل بگیرد.
«مجموعهٔ جزیرهٔ مثنوی» به چه پرداخته است؟ «مصحف ثانی» نامی است که بسیاری از صاحبنظران برای کتاب «مثنوی معنوی» برگزیدهاند. این کتاب که یکی از مهمترین آثار عرفانی و تعلیمی ادبیات فارسی به شمار میرود، دربرگیرندهٔ ۲۶۰۰۰ بیت از سرودههای مولاناست که در شش دفتر گنجانده شده است. مولوی برای حکایتهای شیرین و آموزندهای که از خلال این ابیات روایت میکند، از قالب شعری مثنوی بهره گرفته است. جلالالدین همایی، ادیب و پژوهشگر معاصر، این اثر را از جهت پرمغزی و نغزگفتاری با آثاری همچون گاتاهای هندی، متون مقدس زرتشتی و عهد جدید مسیحیان همسنگ دانسته است. مولوی بهمدت چهار سال با «شمس تبریزی» حشرونشر داشت و این آمدوشد تأثیری شگرفت و حیرتآور از این ۲ شاعر و عارف نامدار بر زندگی یکدیگر گذاشت؛ چنانکه گفته شده است هر کجا در این شش دفتر اشارتی به آفتاب و خورشید شده، شاعرْ پیر و مراد خود شمس تبریزی را در خاطر داشته است.
عبداللطیف عباسی گچراتی، رینولد نیکلسون، عبدالکریم سروش و محمدعلی موحد از جمله کسانی بودهاند که هر یک با استفاده از دانش و پژوهش خود در این حوزه، تصحیحهای گوناگونی را از این اثر ارائه دادند. سوای آن، مثنوی معنوی با وجود گذشت قرنهای بسیار از سرایش آن، بارها و بارها بازنویسی و اقتباس شده و همچنین به زبانهای دیگر ترجمه شده است. پژوهشگران نامداری همچون جعفر شهیدی و بدیعالزمان فروزانفر آثار ارزشمندی را در تحلیل و شرح این اثر به رشتهٔ تحریر درآوردهاند. اهمیت این شاهکار ادبیات عرفانی تا حدی است که رشتهای تخصصی تحتعنوان «مولویپژوهی» به رسمیت شناخته میشود. علیرضا شریعتی در هر یک از قسمتهای «مجموعهٔ جزیرهٔ مثنوی» آثار شناختهشدهٔ این اثر گرانقدر را انتخاب کرده و به زبانی امروزی بازنویسی کرده است. هر قسمت از این مجموعه به یکی از حکایتهای مثنوی اختصاص دارد.
شنیدن کتاب صوتی جزیره مثنوی؛ زنون در زندان و خواجه و محبت لقمان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
شنیدن این کتاب صوتی را به دوستداران ادبیات کلاسیک ایران و قالب داستان پیشنهاد میکنیم.
زمان
۱۴ دقیقه
حجم
۱۳٫۷ مگابایت
قابلیت انتقال
ندارد
زمان
۱۴ دقیقه
حجم
۱۳٫۷ مگابایت
قابلیت انتقال
ندارد