کتاب مجموعه قوانین و مقررات امنیت فناوری اطلاعات
معرفی کتاب مجموعه قوانین و مقررات امنیت فناوری اطلاعات
کتاب مجموعه قوانین و مقررات امنیت فناوری اطلاعات اثری از هلدینگ رسانهای دیده بان است. این کتاب مجموعه قوانینی را شرح میدهد که به مدیران کسب و کارها و صنایع و همچنین فعلان در حوزههای مختلف فناوری ارتباطات و اطلاعات کمک میکند تا در حفظ امنیت خود کوشا باشند.
انتشارات سایبان زیرمجموعه هلدینگ رسانهای دیدهبان است که از سال ۱۳۸۸ فعالیت خود در در زمینه چاپ و نشر کتابهای حوزه مدیریت و کسبوکار، کسبوکار دیجیتال، برندینگ، فناوریهای دیجیتال و حوزههای مشابه آغاز نموده است.
هلدینگ رسانهای دیدهبان نخستین هلدینگ رسانهای بخش خصوصی در حوزه فناوری اطلاعات در ایران است.
درباره کتاب مجموعه قوانین و مقررات امنیت فناوری اطلاعات
ما در دنیایی زندگی میکنیم که تمام اطلاعات را میتوان از طریق فضای مجازی منتقل کرد. به چنین فضایی، فضای تولید و تبادل اطلاعات میگویند که به نحوههای مختلف ممکن است مورد حمله و آسیب قرار گیرد. برای حفظ حریم خصوصی و همچنین حفظ امنیت اطلاعات لازم است تا هم با روشهای مختلف مقابله با حملات آشنا باشیم و هم با قوانینی آشنا شویم که به ما در حفظ امنیت کمک میکنند.
کتاب مجموعه قوانین و مقررات امنیت فناوری اطلاعات مجموعه کامل این قوانین را که حوزههای مختلفی همچون پدافندهای غیرعامل، حملات سایبری، بانکداری الکترونیکی، جرائم الکترونیکی و قانون حمایت حقوق مولفان و مصنفان و هنرمندان دربر میگیرند، به شما میگویند.
کتاب مجموعه قوانین و مقررات امنیت فناوری اطلاعاتی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن کتاب مجموعه قوانین و مقررات امنیت فناوری اطلاعات را به تمام فعالان در حوزه امنیت، فعالان حوزههای فناوری اطلاعات و کامپیوتر پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب مجموعه قوانین و مقررات امنیت فناوری اطلاعات
در عصر اطلاعات شاهد شکل گیری فضایی هستیم که در آن فعالیتهای گوناگونی از قبیل اطلاع رسانی، داده ورزی، ارائه خدمات، مدیریت و کنترل و ارتباطات، از طریق ساز و کارهای الکترونیکی و مجازی انجام میپذیرد. این فضا که از آن با نام فضای تولید و تبادل اطلاعات یاد میشود، در معرض چالشها، آسیبها و تهدیدهای گوناگونی نظیر ارتکاب جرائم سازمان یافته، تخریب بانکهای اطلاعاتی، حملات مختل کننده خدمات، جاسوسی، خرابکاری، نقض حریم خصوصی و نقض حقوق مالکیت معنوی قرار دارد به طوری که نپرداختن یا رویکرد نادرست به امنیت این فضا، مانعی بزرگ پیش روی گسترش کاربرد فناوری ارتباطات و اطلاعات و ورود به جامعه اطلاعاتی خواهد بود.
با توجه به نوپایی مفهوم امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات و امکانپذیر بودن دستیابی به دانش و فناوریهای مرتبط و ضرورت بومی سازی این حوزه با عنایت به میزان تأثیر آن بر امنیت ملی کشور، پرداختن به امنیت فضای تولید و تبادل اطالعات به عنوان یک ضرورت و اولویت کشور تلقی میشود. به منظور تعیین نقش حاکمیت، جهت دهی فعالیتهای اجرایی و هماهنگی، نظارت و هدایت بخشهای درگیر موضوع، ایجاد نظامی منسجم در سطح ملی مورد نیاز است.
در شکل گیری این نظام، باید به ویژگیهای خاص امنیت در این فضا و اصول اولیه حاکم بر آن توجه داشت. پارهای از این ویژگیها چنین است:
امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات مفهومی کلان و میان رشتهای است که بر مفاهیم و نظریات گوناگونی در حوزههای مختلف دانش مبتنی است.
امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات امری نسبی است که به تلقی از مفهوم امنیت، کارایی و هزینه وابسته است.
مجموعه آداب و سنن، اخلاقیات، قوانین و سایر مقولات اجتماعی در امنیت فضای تولید و تبادل اطالعات تأثیرگذار است.
دولت در موضوع امنیت فضای تولید و تبادل اطالعات کشور، متولی اصلی است.
دولت نباید در موضوع امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات به مرزهای جغرافیایی محدود شود و از حوزههای داخلی، منطقهای و جهانی تأثیر پذیرد.