کتاب بررسی تطبیقی نشانه های قیام امام مهدی (عج) در روایات فریقین
معرفی کتاب بررسی تطبیقی نشانه های قیام امام مهدی (عج) در روایات فریقین
کتاب بررسی تطبیقی نشانه های قیام امام مهدی (عج) در روایات فریقین اثری از سیدضیاء الدین علیانسب است که در دفتر نشر معارف چاپ شده است. این کتاب علائم حضور امام زمان را در روایات شیعیان و اهل سنت بررسی میکند.
دفتر نشر معارف وابسته به نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، در سال ۱۳۷۶ تأسیس شد و در سال ۱۳۷۹ به صورت رسمی آغاز به کار کرد. این انتشارات تلاش میکند از دریچه اسلام ناب به بازخوانى، بررسى، نقد و تولید اندیشه در عرصههاى مختلف بپردازد.
از جمله این فعالیتها میتوان به چاپ بیش از ۱۱۰۰عنوان کتاب در زمینه دروس معارف اسلامى دانشگاهها، اندیشههای امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبرى، پرسشها و پاسخهاى دانشجویى، معارف قرآن و اهل بیت (ع)، دینپژوهى، اخلاق و عرفان، انقلاب اسلامى و تاریخ معاصر، مسائل جهان اسلام، غربشناسی، شبهات فکری و عقیدتی، مسایل تاریخی و فلسفی، علوم انسانی، مسائل تربیتى، زن، خانواده و نقد فمینیسم و… اشاره کرد.
نشر معارف اخیراً نیز گامهایی در حوزه ادبیات داستانی برداشته است. این انتشارات با راه اندازی ۳۰ مرکز فروشگاهی با عنوان تجاری «پاتوق کتاب» و همچنین برگزاری ۱۲ دوره مسابقات کتابخوانی «پویش روشنا» در سطح ملی، توانسته است گامهای مفید و موثری در توزیع و ترویج کتابخوانی کشور بردارد.
آنچه این روزها بیش از هرچیز دغدغه نسل انقلابی است آشنایی جوانان و دانشجویان با حقیقت دین و معارف اسلام است، انتشارات در این زمینه پیشرو است و تلاش دارد پاسخی علمی و دینی برای تمام سوالات این نسل داشته باشد.
درباره کتاب بررسی تطبیقی نشانه های قیام امام مهدی (عج) در روایات فریقین
بعد از شهادت امام حسن عسکری (ع)، دروه امامت حضرت مهدی (عج) آغاز شد. اما آن حضرت در غیبت صغری بودند و ارتباط میان ایشان و بندگان از طریق نواب اربعه انجام میشود. پس از اینکه نواب اربعه نیز از دنیا رفتند، غیبت کبری آغاز شد. با اینحال خداوند که هرگز بندگانش را تنها رها نمیکند، برایشان نشانههایی از ظهور امام مهدی فرستاد. این نشانهها در روایات فریقین متفاوت است.
فریقین اصطلاحی است که به عنوان مجاز از دو گروه شیعه و سنی در گفتگوها و متون استفاده میشود. سید ضیاء الدین علیانسب در کتاب بررسی تطبیقی نشانه های قیام امام مهدی (عج) در روایات فریقین به بیان مصادیق و علامتهای حتمی قیام امام زمان (عج) در روایتهای دو گروه پرداخته است و آنها را از نظر محتوایی مورد بررسی قرار داده است. در این کتاب، نکات مشترک و موارد افتراق میان روایات این دو گروه بررسی شده است. همچنین نویسنده روایتها را تجزیه و تحلیل علمی در کتاب ذکر کرده است، سازگاری و ناسازگاری آنها را با آیات قرآن سنجیده و روایات معتبر، عقل و عقاید امامیه را نیز در این سنجش داحل کرده است. در انتهای کتاب هم مواردی به عنوان راهکارهایی برای جمع بین روایات مطرح شده است.
این کتاب سه فصل دارد. در فصل اول کلیات و مفاهیم این پژوهش بررسی میشود و فصل دوم نگاهی بر تعداد علائم حتمی و روایات آن انداخته است. در فصل سوم نیز اشتراک و افتراق محتوای روایات فریقین در نشانههای حتمی بررسی شدهاند.
کتاب بررسی تطبیقی نشانه های قیام امام مهدی (عج) در روایات فریقین را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن کتاب بررسی تطبیقی نشانه های قیام امام مهدی (عج) در روایات فریقین را به تمام عاشقان و منتظران امام زمان (عج) و علاقهمندان به مطالعات اجتماعی پیشنهاد میکنیم.
حجم
۳٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۳۴۴ صفحه
حجم
۳٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۳۴۴ صفحه