کتاب پهلوان سربدار
معرفی کتاب پهلوان سربدار
کتاب پهلوان سربدار نوشته احمد عربلو با تصویرگری امیر هوشنگ معین، قصهای از زندگی پهلوان عبدالرزاق از مجموعه کتابهای پهلوانان است. در این کتاب داستان زندگی عبدالرزاق، از رهبران جنبش سربداران را میخوانیم.
مجموعه کتابهای پهلوانان سعی دارد در هر قسمت به زندگی یک پهلوان بپردازد و با تصاویری جذاب کودکان را با فرهنگ ایران آشنا کند.
درباره کتاب پهلوان سربدار
در روزگار مغولان و همزمان با دوران سلطنت طلطان ابوسعید، پهلوانی قدرتمند به نام عبدالرزاق، فرزند خواجه فضل الله در دیار باشتین خراسان، زندگی میکرد. برادر او، امین الدوله باشتینی، وزیر بود و بارها در بارگاه سلطان از پهلوانیها و رشادت برادرش سخن گفته بود و پادشاه را مشتاق ساخته بود تا بخواهد عبدالرزاق را ببیند. عبدالرزاق پس از سفری طولانی به شهر سلطانیه رسید. در آنجا مغولان، امور را در اختیار داشتند و دیگران را مدام تحقیر می کردند. و این سرآغازی بود بر مشکلات پهلوان عبدالرزاق در سلطانیه....
سربداران نام جنبشی ایرانی تبار از شیعیان ایران بود که در سده هشتم خورشیدی شکل گرفت. هدف این جنبش این بود که ظلم و ستم قوم مغول را از بین ببرد و ایدئولوژی تشیع امامی را جا بیندازد. شعار آنان این بود: سر به دار میدهیم تن به ذلت نمیدهیم. همین شد که به نام سربداران معروف شدند.
پهلوان سربدار روایتی از زندگی عبدالرزاق است که احمد عربلو نوشته است و با تصویرگری امیر هوشنگ معین، کتاب کمیک جذابی به وجود آورده است.
کمیک استریپ یا داستان مصور، یکی از محبوبترین قالبهای هنری دنیا است. مردم بسیاری در جهان، برای خریدن، دیدن و خواندن کمیک استریپها شوق دارند و قهرمانهای بزرگ زندگیشان از دل این قصههای مصور میآیند. کتابهای کمیک در دنیا تیراژهای افسانهای دارند؛ برای مثال مانگا که داستان مصور بومی ژاپنیها است، سالانه پانصد میلیون نسخه فروش دارد یا در آمریکا کتابهای کمیک، سالانه هفتاد و دو میلیون نسخه تیراژ دارند، که این نشان دهنده اهمیت و تأثیرگذاری داستان مصور، در زیست فرهنگی یک جامعه اســت.
کمیک استریپ، تلفیق ادبیات و هنر تصویرسازی است؛ ذهن خیال انگیزی که داستان را مینویسد و ذهن خالقی که آن داستان را در دل تصویر غیرمتحرک میپردازد، این تلفیق خیال و خلاقیت برای مخاطب لذت بخش و گرانقدر اســت. کمیک استریپ به نحو امروزی از اوایل قرن نوزدهم آغاز شــد و در قرن بیســتم، در آمریکا به شکوفایی رسید. این هنر در ایران نیز دوران پر فراز و نشیبی را سپری کرده است. از اواخر دهه سی، به تقلید از غرب، وارد نشریات ایران شد، در دهه چهل و پنجاه به صفحه ثابت مجلات فکاهی و برخی روزنامهها بدل شد. در دهه شصت و هفتاد به تک نشریه طنز ایران محدود شـد و در دهه هشتاد در نشریات نوجوانان دوباره رونق نسبی خود را بازیافت. با این همه کمیک استریپ در شکل کتاب، هیچگاه سیطرهای بر بازار ایران نداشته و کمتر در سبد ثابت خرید محصولات فرهنگی خانواده قرار گرفته اســت.
کتاب پهلوان سربدار را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
پهلوان سربدار داستانی جذاب و تاریخی برای تمام نوجوانان و دوستداران کتابهای کمیک استریپ است.
درباره احمد عربلو
احمد عربلو در سال ۱۳۴۴ در تهران متولد شد. تحصیلاتش را تا پایان دوره کارشناسی ارشد ادبیات فارسی دنبال کرد. عربلو ۱۷ سال سردبیر مجله رشد نوجوان بوده است و تاکنون همکاری با صدا و سیما، روزنامه جامجم، سوره نوجوان، سروش نوجوان و مجلات رشد را در کارنامه خود دارد.
حجم
۳٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۳۲ صفحه
حجم
۳٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۳۲ صفحه
نظرات کاربران
کتاب خوبیه ، بهتر میشه اگه روی نقاشی بیشتر کار شه، البته اگر داستان طولانی تر هم بشه عالیه
کتاب خیلی خوبی هست و ما رو با زندگی یکی از پهلوانان نامدار آشنا می کنه