کتاب ذهنآگاهی برای آغازگران
معرفی کتاب ذهنآگاهی برای آغازگران
ذهنآگاهی برای آغازگران کتابی نوشته جان کابات زین راهی برای بهسازی لحظه حال و تمام زندگی ارائه میکند.
ذهنآگاهی که ریشه در تعالیم بودا دارد، اولین بار توسط روانشناسی ترنسپرسونال از دیدگاهی روانشناسی مورد بررسی قرار گرفت و در اوایل دهه ۹۰ توسط جان کاباتزین به حوزه مداخله و درمان وارد شد و تا حال بهصورت روشی درمانی و بالینی توسط اکثر روانشناسان جریان بدنه مورد استناد و استفاده قرار گرفته است.
درباره کتاب ذهن آگاهی
کتاب ذهنآگاهی برای آغازگران توسط جان کاباتزین، بنیانگذار روش MBSR نگاشته شده و به چگونگی استفاده از ذهنآگاهی در زندگی روزمره پرداخته است که توسط غزال گلشنی، یکی از روانشناسان مطرح در آموزش ذهنآگاهی و آقای پیمان رحیمینژاد، از پیشگامان روانشناسی مثبتنگر در ایران ترجمه شده است.
ذهنآگاهی نوعی آگاهی است که از طریق توجه کردن به شیوهای خاص و مداوم یعنی هدفمند، به زمان حال و بدون قضاوت از تجارب لحظهبهلحظه پرورش داده میشود. این یکی از انواع گوناگون مراقبه است و اگر شما مراقبه را شیوهای درنظر بگیرید که در آن:
- به شکل روشمند، انرژی و توجهمان را تنظیم کنیم،
- کیفیت تجربیاتمان را تحتتأثیر قرار داده و احتمالا متحول سازیم،
- متوجه تمام جنبههای انسان بودنمان و روابطمان با دیگران و جهان پیرامون باشیم
در نهایت، نویسنده ذهنآگاهی را رابطهای عاشقانه با زندگی، واقعیت، خیال، زیبایی وجودی، قلب، جسم و ذهن شما و با دنیا میداند و تاکید میکند بههمین دلیل است که پرورش روشمند ذهنآگاهی در زندگی شما تا این اندازه ارزشمند است.
جان کابات زین در این کتاب تمرینهایی روزانه برای ذهن آگاهی در نظر گرفته است. او ابتدا اصل تمرین ذهنآگاهی و چگونگی پرورش آن در زندگی روزمره را بررسی میکند. همچنین بهطور خلاصه، به فواید گوناگون این تمرینها در دورههای استرس، درد و بیماری میپردازد و اینکه چطور افراد با مشکلات پزشکی، تمرینهای ذهنآگاهی را در قالب برنامه درمانی کاهش استرس براساس ذهنآگاهی (MBSR) بهکار میبرند. بعد از آن به عرصه مهیج و جدید تحقیقات علمی اشاره میکند که نشان میدهد آموزش ذهنآگاهی در قالب MBSR، عملا در ساختار و کارکرد مغز، پیامدهای آن در ارتباط با افکار و هیجانات و بهویژه واکنشهایمان، به شکل بااهمیت و قابلتوجهی تغییر ایجاد میکند.
این اثر چارچوب ذهنی مناسبی برایتان فراهم میآورد، برای درک اینکه چرا باید با دل و جان و بهطور مستمر به چیزی که ناچیز بهنظر میآید متعهد شوید. ذهنآگاهی بهعنوان یک تمرین فرصتهای بیشماری را برای شناخت عمیقتر ذهن خویش، مکاشفه و پرورش منابع عمیق درونی خود و برای یادگیری، رشد و شفایتان فراهم میآورد. همچنین این امکان را فراهم میآورد تا درکتان را از اینکه چهکسی هستید و چگونه میشود خردمندانهتر، سالمتر، پرمعناتر و شادتر در این دنیا زندگی کنید دگرگون سازد. ذهنآگاهی برای آغازگران، دریچهای آسان و مستقیم را به روی اصول تمرین ذهنآگاهی، از جمله پرورش رسمی و اساس به کارگیری آن در زندگی روزمره میگشاید.
خواندن کتاب ذهنآگاهی برای آغازگران را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب علاوه بر آنکه برای روانشناسان و درمانگران چه به منظور ارتقا سطح آگاهی و حضور خویش در اتاق درمان و چه به منظور کمک به مراجعین خویش برای داشتن زندگی آگاهانه و کاهش تنش مفید است، برای دیگر افراد نیز سودمند و به کارگیری آموزههای آن راهی همیشگی را برای رسیدن به آرامش، استقرار، طمانینه و زندگی آگاهانه میگشاید.
درباره جان کابات زین
دکتر جان کابات زین، استاد بازنشسته دانشکده پزشکی دانشگاه ماساچوست، پایهگذار ذهنآگاهی در پزشکی، مراقبتهای سلامتی و اجتماعی بوده و بهدلیل تأسیس کلینیک کاهش استرس براساس ذهنآگاهی (MBSR) که شهرت جهانی دارد، شناخته شده است.
او مدرک دکترای خود را در زیستشناسی مولکولی از MIT زیرنظر برنده جایزه نوبل، سالوادور لوریا دریافت کرد.
تحقیقات دکتر کاباتزین بر روی تعاملاتذهن و بدن، درباره سلامتی و شفابخشی و بر روی آموزش کاربردهای بالینی ذهنآگاهی برای درمان دردهای مزمن افراد و اختلالات مرتبط با استرس - شامل اثرات MBSR بر ذهن و بر چگونگی پردازش اطلاعات توسط ذهن بهویژه در شرایط پراسترس- و بر روی سیستم ایمنی (با همکاری دکتر ریچاردجی. دیویدسون و همکارانش در دانشگاه ویسکانسین) تمرکز داشته است.
فعالیتهای دکتر کاباتزین به گسترش ذهنآگاهی در جریان مؤسساتی مانند بیمارستانها، مدارس، انجمنها، زندانها و سازمانهای حرفهای ورزشی کمک کرده است. اکنون مراکز پزشکی در سراسر دنیا برنامههای بالینی برپایه آموزش ذهنآگاهی و MBSR را ارائه میدهند.
دکتر کاباتزین جوایز متعددی طی زندگی حرفهای خود دریافت کرده است. جدیدترین جوایز وی، جایزه حامی برجسته در سال ۲۰۰۵ از انجمن درمانهای شناختی و رفتاری، جایزه دیگر او از مرکز نیکوکاری با همکاری پزشکی یکپارچهنگر در سال ۲۰۰۷، با عنوان پیشگامان در پزشکی یکپارچهنگر است و دیگر، جایزه ذهن و مغز پرایزدر سال ۲۰۰۸، از مرکز علوم شناختی از دانشگاه تورینو ایتالیا است.
بخشی از کتاب ذهنآگاهی برای آغازگران
چه کسی نفسمیکشد؟
این یک تصور باطل است که «شما» هستید که نفس میکشید، اگرچه مدام میگویید: «من نفس میکشم».
البته که شما نفس میکشید اما واقعیت این است که اگر نفس کشیدن به شما بستگی داشت و خودتان باید آن را ادامه میدادید، خیلی وقت پیش مرده بودید. ممکن بود دیر یا زود، با موضوعاتی حواستان پرت شود و میمردید. پس بهعبارتی، «شما» هر کسی که میخواهید باشید، بههیچ عنوان مسئول نفس کشیدن بدن خود نیستید. ساقه مغز بهخوبی مراقب این کار است و در مورد ضربان قلب و خیلی موارد حیاتی بیولوژیک دیگر نیز همینطور است. ما ممکن است تأثیراتی بر روی حالت و اظهار آنها داشته باشیم، مخصوصا در نفس کشیدن، اما عادلانه نیست بگوییم واقعا ما هستیم که این کار را انجام میدهیم؛ قضیه خیلی اسرارآمیز و شگفتانگیزتر از اینهاست.
همانطور که در ادامه خواهید دید، این سؤال پیش میآید که چه کسی نفسمیکشد؟ چهکسی شروع بهمراقبه و پرورش ذهنآگاهی کرده است؟ یا حتی چهکسی این جملهها را میخواند؟ ما باید با ذهن مبتدی به این سوالات اساسی پاسخ دهیم تا بتوانیم بفهمیم پرورش ذهنآگاهی به چه معناست.
حجم
۱۲۲٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۶۸ صفحه
حجم
۱۲۲٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۶۸ صفحه
نظرات کاربران
اگر بخواهیم کتاب ذهن آگاهی را مرور کنیم به توجه ی آگاهانه در هر لحظه و هر مکان می رسیم که ما را شبیه کودکی که از لحظه اش لذت می برد به لذت بردن دعوت می کند. به شناختن
وقتی گفتگوهای درونی تان متوقف شود، وقتی در سکوتی همه جانبه آرام گیرید، وقتی در نگاهتان هیچ قضاوت و برداشتی نباشد، وقتی کاملاً بی خواهش و بی آرزو گردید، وقتی از حال خروج نکنید و دست از خاطره بازی و
کتابی خوب و در عمل سخت
کتاب بسیارکاربردی ومفیدی است برای علاقه مندان به مدیتیشن وذهن آگاهی اززبان دکترجان کابات زین
برعکس نظر دیگران، ترجه این کتاب خیلی خیلی بد هست. در حدی که گاهی اصلا متوجه جملات نمیشی. بعد خود نویسنده به جای اینکه اصل موضوع رو توضیح بده، همش به حاشیه پرداخته. مثلا اومده در مورد ذهنمبتدی صحبت کنه،
ما می توانیم به آگاهی خود تکیه کرده و زندگی کنیم در زیبایی قدم بگذار...
ترجمه اصلا روان نیست و اینقدر ویرایش ضعیفه که آدم نمیتونه با کتاب ارتباط بگیره و خیلی خسته کننده میشه خوندنش در ضمن اینکه اصلا کاربردی نیست فقط توضییییح، توضیح اضافه و کلافه کننده
مسخره کردین. فقط با بودن در برنامه میشه ازش استفاده کرد