دانلود و خرید کتاب سرمایه و ساختار آن لودویگ لاخمان ترجمه محمد جوادی
تصویر جلد کتاب سرمایه و ساختار آن

کتاب سرمایه و ساختار آن

معرفی کتاب سرمایه و ساختار آن

کتاب سرمایه و ساختار آن نوشته لودویگ لاخمان، کتابی تخصصی در زمینه اقتصاد با موضوع ساختار سرمایه است.

 درباره کتاب سرمایه و ساختار آن

لاخمان در کتاب سرمایه و ساختار آن ما را با مفهوم ساختاری سرمایه آشنا می‌کند. او معتقد است مفهوم ساختاری سرمایه نسبت به مفوم موجودی سرمایه کارایی بیشتری در تبیین واقعیات اقتصادی دارد. رویکرد لاخمان به مفهوم سرمایه در تداوم و تکامل آرای اقتصاددانان پیشکسوت اتریشی همچون اویگن بوم و فردریش هایک است و در عین حال از نگاه انقادی به آنان هم ابایی ندارد.

هایک، لاخمان را تنها کسی می‌دانست که تلاش‌هایش را در زمین نظری سرمایه پی گرفته و بسط داده است. نگاه دقیق و تیزبین لاخمان باعث شده نوآوری های او پس از گذشت حدود هفتاد سال از نگارش این کتاب همچنان تازه به نظر برسند.

خواندن کتاب سرمایه و ساختار آن را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم 

 مخاطبان این کتاب متخصصان و دانش‌آموختگان رشته اقتصاد هستند.

بخشی از کتاب سرمایه و ساختار آن

ورود شکل تصریح‌شده انتظارات به نظریه‌های اقتصادیِ سی‌ساله اخیر، مسائل و پیچیدگی‌های زیادی را به همراه داشته است. اساسی‌ترین آنها این پرسش است که آیا باید انتظارات را به‌عنوان اطلاعات مستقل در نظر گرفت یا پیامدهای فرایند اقتصادی؟ به‌نظر می‌رسد تاکنون اقتصاددانان بر سر پاسخ به این پرسش به توافق نرسیده‌اند و درنتیجه نظریه انتظارات، شکل قابل‌قبولی به خود نگرفته است.

ظاهرا نمی‌توان به همان مفهوم که قیمت‌ها و مقادیر تولید نتیجه فرایند اقتصادی‌اند، انتظارات را نیز از جمله نتایج اقتصادی دانست. هیچ فرایند اقتصادی انتظارات را تعیین نمی‌کند. یک افزایش ده درصدی قیمت سیب به همان اندازه که می‌تواند موجب انتظارات افزایش قیمت آتی شود، می‌تواند انتظارات کاهش قیمت آتی را نیز ایجاد کند. این کاملا به شرایط موجود در هنگام افزایش قیمت بستگی دارد و افراد مختلف ممکن است از این شرایط تفسیرهای متفاوتی داشته باشند. پس در واقع همه نظریه‌های پویایی که بر اساس «معادلات تفاضلی»۱۳۹ و «شتاب‌دهنده‌ها»۱۴۰ و امثالهم قرار دارند، به‌سادگی مسئله را دور می‌زنند. در بهترین حالت می‌توان آنها را فرضیه‌هایی مشروط دانست که پرسش‌های اساسی‌تر را بدون پاسخ باقی می‌گذارند.

از طرف دیگر نمی‌توانیم به همان معنا که ذائقه‌های مصرف‌کنندگان را اطلاعات محسوب می‌کنیم، انتظارات را نیز در زمره اطلاعات بدانیم. از هر زاویه‌ای که نگاه کنیم، انتظارات تجربه‌های اقتصادی را منعکس می‌کنند و تغییر این تجارب در آنها اثر می‌گذارد. بنابراین، تفاوت مهمی بین تغییر ذائقه‌ها و تغییر انتظارات وجود دارد. البته گاه تغییر ذائقه نیز می‌تواند ناشی از تجربه باشد، اما هر تغییر ذائقه‌ای الزاما درنتیجه تجربه نیست. من ممکن است دیگر از یک نوع سیگار استفاده نکنم به‌این‌علت که فهمیده‌ام تأثیر بدی بر گلو و حنجره دارد، اما این نیز ممکن است که آن را کنار بگذارم به‌این‌علت که دیگر دوستش ندارم یا میل خود را به آن از دست داده‌ام. گوهر بنیادیِ ذائقه‌ها را نمی‌توان به چیز دیگری فروکاست یا با چیز دیگری توضیح داد. این گوهر بنیادی که به چنگ تحلیل عقلانی نمی‌اُفتد، می‌تواند موضوع مورد علاقه روان‌شناسان باشد ولی در برابر ابزارهای تحلیلی اقتصاددانان مقاومت می‌کند.

نظری برای کتاب ثبت نشده است
منتقدان بازار آزاد، همواره ایده تحقق خودبه‌خودی و قصدنشده خیر عمومی درنتیجه تلاش‌های افراد برای پیگیری نفع شخصی را ساده‌انگاری دانسته‌اند. آنها به وجود ناسازگاری‌های ذاتی در نهاد بازار آزاد قائل هستند و مشهودترین نمود آن را ناپایداری مسیر رشد و بروز رکودها و بحران‌های اقتصادی مکرر در نظام‌های سرمایه‌داری موجود می‌دانند. «لودویک لاخمان» شاید از معدود نظریه‌پردازانی باشد که در میانه این مجادله ایستاده است. او سعی می‌کند با باز کردن جعبه سیاه بازار، شیوه عملکرد «دست نامرئی» را تا حدودی مرئی کند و توضیح دهد. لاخمان سخت به سنت اتریشی ذهنیت‌گرایی در علوم اجتماعی پایبند است و در تکمیل و پیشبرد این سنت، می‌کوشد انتظارات ذهنی متفاوت و متغیر افراد را نیز وارد نظریه اقتصادی کند. در نظر گرفتن نقش انتظارات در نظریه، تحلیل او را پیچیده‌تر اما واقعی‌تر می‌کند و نقش بسیار حساس‌تری به فرایند بازار می‌دهد.
آرمان
بحث اصلی لاخمان در این کتاب تبیین چگونگی تشکیل و انباشت سرمایه است. احتمالا برای کسانی که به روش و ادبیات رایج اقتصادی عادت دارند، خواندن این کتاب چندان ساده نیست.
آرمان
استفاده از روش‌های فیزیک در اقتصاد، مستلزم پذیرفتن یک فرض بسیار بحث‌برانگیز است: موضوعات مورد مطالعه در اقتصاد نیز همانند فیزیک شامل گروه‌ها و مجموعه‌هایی همگن هستند. اکثر اقتصاددانان جهان متقاعد شده‌اند که پذیرش این فرض مشکل حادی ایجاد نمی‌کند و با قبول آن می‌توان به تبیین‌هایی رسید که تقریب‌های قابل‌قبولی از واقعیت هستند. اما اقلیتی از اقتصاددانان، از جمله لودویک لاخمان و استادان او در مکتب اتریش، همواره معتقد بوده‌اند که پذیرش این فرض معادل نادیده گرفتن اساسی‌ترین حقایق اقتصاد است و به همین دلیل تبیین‌های مبتنی بر چنین فرضی در توضیح واقعیات ضعیفند.
آرمان
دیدگاه های پولی میزس
گری نورث
زمان و پول
راجر دبلیو گریسون
قدرت و بازار: دولت و اقتصاد
مورای ان. روتبارد
دانشگاه تا بازار؛ شرحی بر اقتصاد موضوعات عمومی
راجر لروی میلر
اصول جامعه شناسی اقتصادی
ریچارد سوئدبرگ
اقتصاد به روایت دیگر
موسی غنی‌نژاد
خصوصی‌سازی پول
فریدریش فون هایک
انسان در مقابل دولت
هربرت اسپنسر
دست های آلوده
پیتر لارمور
مقدمه ای بر رشد اقتصادی مدرن ۱
دارون عجم اوغلو
پاشنه‌ی آشیل سرمایه‌داری؛ پول کثیف و چگونگی احیای نظام بازار آزاد (جلد اول)
ریموند بیکر
اقتصاد کلان مدرن: مصاحبه با بزرگان مکاتب مختلف اقتصادی
بریان اسنودن
مقدمه‌ای بر تفکرات اقتصادی پساکینزی
مارک لاوویی
تجارت جهانی و نظام پرداخت‌ها (جلد۲: مالیه بین‌الملل و نظام‌های ارزی ومسائل نظام پرداخت‌ها)
ریچارد ای. کیوز
چین؛ مرد کوچک با گام‌های بزرگ (پیشگامان نوسازی آسیا ۴)
دیوید اس. جی گودمن
اقتصاد اتریشی به زبان ساده
کرستوفر جی کوین
اقتصاد مالی
تاستن هنس
قانون، قانون‌گذاری و آزادی (جلد ۲: سراب عدالت اجتماعی)
فریدریش فون هایک
چرا اقتصاد فرو می‌ریزد؟: به سوی نظریه‌ای عمومی درباره علت افول اقتصادی کشورها
جوزف استیگلیتز
تجارت جهانی و نظام پرداخت‌ها (جلد ۱)
ریچارد ای. کیوز

حجم

۳۳۵٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۲۵۶ صفحه

حجم

۳۳۵٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۲۵۶ صفحه

قیمت:
۳۰,۰۰۰
تومان