دانلود و خرید کتاب اعتقاد بدون تعصب پیتر برگر ترجمه محمود حبیبی
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.

معرفی کتاب اعتقاد بدون تعصب

کتاب اعتقاد بدون تعصب نام اثری مشترک از پیتر برگر و آنتون زایدرولد است که موضوع اصلی آن ستایش «تردید» است. اما اگر بیشتر با این کتاب آشنا شویم و در مفاهیم کتاب دقیق شویم متوجه می‌شویم که از این کتاب اعتقاد داشتنِ بدون تعصب را می‌توان نتیجه گرفت. در این کتاب به‌صورت کلی درمورد شک و ایمان و یقین صحبت می‌شود.

درباره کتاب اعتقاد بدون تعصب

در کتاب اعتقاد بدون تعصب موضوعات امروزی‌تری مانند روش درست برخورد با مجازات‌های اعدام، ارتباط برقرار کردن با پناه‌جویان مطرح می‌شود. در بسیاری از موراد به نظر نمی‌رسد که تعصب در این تصمیم‌گیری‌ها دخیل باشد اما با خواندن این کتاب متوجه می‌شویم که هر اعتقادی ممکن است ما را به اشتباه بکشاند.

قرار بود در جهانی عقلانی مدرنیته که دین در آن به کناری رانده شده است، راهنما ما باشد. برخی از انسان‌ها حتی پیش‌بینی کرده بودند که دین قرار است به کلی از بین برود. اما نه‌تنها دین زنده ماند بلکه در دنیای امروز دین رو به رشد هم هست. در دنیایی که ما امروزه زندگی می‌کنیم گروه‌های مختلفی با شرایط صلح‌مدنی در کنار هم زندگی می‌کنند. به گفته پیتر برگر و آنتون زیدرولد، پاسخ به سوال چگونه می‌توانیم با مسائلی اخلاقی مانند سقط جنین یا همجنسگرایی برخورد کنیم وقتی گروه‌هایی با دیدگاههای کاملا متضاد، بر نظرات خود پافشاری می‌کنند؟، «شک» است. این شک کردن، یک شک احمقانه نیست که در موقعیت‌های مختلف ما را در تصمیم‌گیری ناتوان کند بلکه شکی است که به ما امکان می‌دهد تا با اعتقادات اخلاقی خودمان محکم و راسخ پیش برویم، بدون اینکه فکر کنیم هرکس که با ما هم‌عقیده نیست دشمن ما است. کتاب اعتقاد بدون تعصب مانند سفری هیجان‌انگیز از تاریخ مدرنیته، دین، ظهور روانشناسی، مارکسیسم است که در اختیار خواننده قرار دارد. و درنهایت به ما توضیح می‌دهد که چرا حقیقت، برای رشد و بالندگی، به شک و تردید نیاز دارد. منظور از شک و تردید این نیست که از شکل افراطی آنها استفاده کنیم که باعث می‌شود نتوانیم هیچ انتخاب قاطعانه‌ای بگیریم، بلکه هدف این کتاب بیشتر استفاده‌ای مفید از شک و تردید است. با خواندن این کتاب و با داشتن شرایطی که در این کتاب برای رسیدن به آن می‌کوشیم می‌توانیم، با افراد گوناگون از هر دین و ملیتی ارتباط داشته باشیم و سعی خود را برای داشتن یک جامعه متعادل بکنیم.

چرا باید کتاب اعتقاد بدون تعصب را مطالعه کنیم؟

این کتاب مفهوم کلمات مختلفی از جمله شک، تردید و تعصب را که سال‌هاست با آن‌ها سروکار داریم به ما یاد می‌دهد و به ما کمک می‌کند تا بتوانیم با هر انسانی ارتباط برقرار کنیم.

خواندن این کتاب را به چه کسی پیشنهاد می کنیم؟

این کتاب برای کسانی که به فلسفه مدرن و دیدگاه‌های مختلف فلسفی علاقه دارند و هم‌چنین سعی می‌کنند از تعصب دور باشند کتاب بسیار مناسبی است. این کتاب، به صورت الکترونیکی است. اما اگر به کتاب‌های صوتی علاقه دارید، پیشنهاد می‌کنیم کتاب صوتی اعتقاد بدون تعصب را برای خودتان تهیه کنید.

درباره پیتر برگر

پیتر لودویگ برگر در مارس ۱۹۲۹ در اتریش به دنیا آمد. پدر و مادر او یهودیانی بودند که بعدا مسیحی‌شده بودند. او بعد از جنگ جهانی دوم به ایالات متحده مهاجرت کرد و در سال ۱۹۵۲ نیز شهروند رسمی آمریکا شد. او در سال ۱۹۵۹ با بریجیت کلنر که او نیز در دانشگاه بوستون به‌عنوان یک جامعه‌شناس مشغول فعالیت بود ازدواج کرد. آن‌ها دو پسر به نام‌های توماس اولریخ برگر و مایکل جورج برگر داشتند. توماس هم‌اکنون یک پژوهشگر روابط بین‌الملل و استاد دانشگاه بوستون است. او هم‌چنین چندین کتاب به نام‌های کتاب‌های جنگ، گناه و سیاست جهانی پس از جنگ جهانی دوم و فرهنگ‌های ضدجنگ‌گرا: امنیت ملی در آلمان و ژاپن را منتشر کرده است. پیتر لودویگ برگر در سن 88 سالگی در ژوئن ۲۰۱۷ بعد از سپری کردن دوره‌ی بیماری در خانه‌اش در بروکلین درگذشت.

یکی از اساتید مشهور دانشگاه بوستون پیتر برگر بود که در بخش موسسه فرهنگ و دین و امور جهانی این دانشگاه مشغول فعالیت بود. برگر کتاب‌های زیادی نوشته که برخی از آثار ترجمه شده آن به زبان فارسی عبارتند از: «سایبان مقدس، ساخت اجتماعی واقعیت، دعوت به جامعه‌شناسی، ذهن بی‌خانمان، چند جهانی شدن، شایعه فرشتگان

پیتر برگر به کمک تامس لاکمن کتابی با نام «ساخت اجتماعی واقعیت» در سال ۱۹۶۷ منتشر کردند که یکی از مهمترین تحولات جامعه‌شناسی بعد از آثار آلفرد شوتس بود و تبدیل به یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های جامعه‌شناسی در آن دوران شد. یکی از دلایل جذاب بودن این کتاب جامعه‌شناسی معاصر برگرداندن پدیدارشناسی به زبان نظریه‌ی متعارف جامعه‌شناسی بود. همچنین برگر و لاکمن از نظریات شوتس جلوتر رفتند و تلاش کردند تا روان‌شناسی اجتماعی جورج هربرت مید را با کار شوتس باهم پیوند دهند. همچنین کوشیدند تا روی نظریات ماکس وبر که درباره‌ی کنش اجتماعی بود کار کنند و آن‌را با نظریات دورکیم درمورد واقعیت‌های اجتماعی برون‌ذهنی ترکیب کنند.

آنتون زایدرولد نیز استاد برجسته جامعه‌شناسی عمومی در اراسموس، روتردام است که در سال 1937 در اندونزی به دنیا آمد. او مدت زمان کوتاهی در ایالات متحده و کانادا نیز به تدریس مشغول بود. زایدرولد کتاب‌های مختلفی نوشته است که ا زآثار او می‌توان به انجمن انتزاعی، درباره کلیشه ها و واقعیت در شیشه ای اشاره کرد.

فهرست کتاب اعتقاد بدون تعصب

1. خدایان بی‌شمار مدرنیته

2. ساز و کار نسبی‌سازی

3. نسبی‌گرایی

4. بنیادگرایی

5. یقین و تردید

6. محدودیت‌های تردید

7. سیاست میانه‌روی

بخش‌هایی از کتاب اعتقاد بدون تعصب

می‌توان موضعی میانه بین نسبی‌گرایی و بنیادگرایی اتخاذ کرد؛ نه فقط در حوزه دین و اخلاق بلکه در حوزه سیاست. ایدئولوژی‌های رادیکال اغلب بنیادگرایانی را می‌پرورد که می‌خواهند سلطه بدیهی جهان‌بینی‌شان را تثبیت کنند. از سوی دیگر نسبی‌گرایان سیاسی هم می‌خواهند سیاست را از هر حقیقت اخلاقی جدا کنند. ما نمی‌توانیم از آزادی‌ها و حقوق خودمان دم بزنیم اما آن را تا حد آرا یا سلیقه‌های محض تقلیل دهیم و مثلا بگوییم: «من شکنجه را محکوم می‌کنم، اما به حق تو برای مخالفت احترام می‌گذارم.» با همان لحنی که انگار داریم می‌گوییم: «من موتسارت را ترجیح می‌دهم اما تو آزادی بتهوون را ترجیح بدهی.» سیاست میانه‌روی هم از نسبی‌گرایی و هم از بنیادگرایی دوری می‌کند.

MEHRAN
۱۳۹۹/۰۲/۲۹

لطفا این کتاب رو جز طاقچه بی نهایت بذارین خیلی در وصف نیک این کتاب شنیدم و خواندم خیلی از بزرگان این عرصه کتاب رو پیشنهاد دادن

غریبه
۱۳۹۶/۰۹/۱۹

کتاب خوبی بود ، به نظرم خوندن این کتاب به خصوص تو جامعه های سنتی و مذهبی که تعصب رواج بیشتری داره لازمه.

پیام
۱۳۹۸/۰۲/۲۲

یکی از کتاب‌هایی که خواندنش برای همه الزامی است. تکثر مفهومی است که متأسفانه در فضای فکری جامعه ایران کمتر به چشم می‌خورد.

kordelia
۱۳۹۹/۱۱/۲۱

باید بپذیریم تمام حقیقت نزد ما نیست و همواره باید پذیرای تردیدهایت باشی؛ پذیرای تغییر و بجویی و بجویی... باید این کتاب رو بیش از یک بار خواند

مهدی بهرامی
۱۳۹۹/۱۱/۰۳

خلاصه کتاب رو می تونید از پادکست اپیتومی بوکس گوش بدید.🐞🐜🐞🐜🐞🐜

peyman
۱۳۹۵/۰۳/۲۸

درمورد اصول اولیه اعتقاد در این عصر توضیح میدهد, دوبار خودندمش, حتما به درد افکار خواهد خورد

محسن
۱۴۰۰/۰۸/۱۶

نویسنده‌های کتاب دو جامعه‌شناس هستند که تلاش می‌کنند در این دنیای مدرنی که با خودش تنوع و تکثر فراوانی آورده راهی برای رسیدن به صلح پایدار پیدا کنند. راهی که از تعصب بنیادگرایی فاصله بگیره و همین‌طور از منفعل بودن

- بیشتر
....
۱۳۹۴/۱۰/۱۶

فوق العاده، جذاب و بت شکن

leila
۱۳۹۶/۰۴/۳۱

عالیه... فوق العاده س. حتما توصیه میکنم.

عباس
۱۳۹۵/۰۴/۰۵

کتاب پرمحتوا و در عین حال موجزیه خوندنش رو توصیه میکنم

یک بار دیگر باید به بینشِ محوریِ امیل دورکم اشاره کرد: یک جامعه نمی‌تواند بدون ارزش‌های مشترک (که او آن را «وجدان جمعی» آن جامعه می‌نامید) دوام بیاورد. هر جامعه‌ای در غیاب این ارزش‌های مشترک کم‌کم فرومی‌پاشد، زیرا گزینه‌های رفتاری افراد، کاملاً خودسرانه خواهد شد. اخلاق به سلایق شخصی تقلیل خواهد یافت و دیگر مشمول بحث و گفتگوی عمومی نخواهد بود
پیام
خرد وقتی جلوی آینه بایستد، چیزی که خواهد دید، حماقت است.
پویا پانا
استبداد بر بستر عقاید ایدئولوژیک حقیقی رشد می‌کند، اما دموکراسی مبتنی بر تردید و پشتیبان آن است.
hoda.family
قدرت فسادآور است و برای همین است که حرامزادگان اغلب ریاست حکومت‌ها را بر عهده می‌گیرند. دموکراسی این روند را تغییر نمی‌دهد اما این اطمینان را ایجاد می‌کند که می‌توان حرامزادگان را گاه و بی‌گاه سرنگون کرد و برای کارهایی که آنها هنگام حضور در رأس قدرت قادرند انجام دهند، محدودیت ایجاد کرد.
hoda.family
ابزارهای مدرن ارتباط جمعی ــ فیلم، رادیو، تلویزیون، تلفن و حالا انفجار اطلاعات از طریق انقلاب رایانه‌ای‌ــ باعث افزایش چشمگیر قدرت دسترسی مردم به رویکردهای مختلف نسبت به واقعیت شده است. در نتیجه این فرایندها ــ که همگی ذاتی مدرنیته هستندــ تکثر به سطحی بی‌سابقه در تاریخ رسیده است.
غریبه
کسانی که در برابر تعصب‌گرایی مقاومت می‌کنند باید این کار را بدون اینکه خودشان به افرادی متعصب تبدیل شوند، انجام بدهند. اما این به آن معنا نیست که آنها در اقدامات سیاسی‌شان نباید قاطع باشند. در طول مبارزات در آفریقای جنوبی علیه آپارتاید و ایدئولوژی تعصب‌آلود حافظ آن، ما سه چهره برجسته می‌بینیم: نلسون ماندلا، هلن سوزمان و دزموند توتو. هرچند هر کدام از این مخالفان، از سیاستی کاملاً قاطع پیروی می‌کرد اما همه آنها در دیدگاه و خلق‌وخوی شخصی اساسا افرادی میانه‌رو بودند.
احسان
«افراد متعصب بیش از کسانی که روزانه با چالش‌های نسبیت سروکله می‌زنند، آرامش دارند و کمتر از آنها عذاب می‌کشند. اما این آرامش، هزینه‌ای دارد.
پویا پانا
آنچه فستینگر متوجهش شد چیز چندان عجیبی نیست: مردم سعی می‌کنند از ناسازگاری شناختی پرهیز کنند. اما تنها راه برای پرهیز از آن، پرهیز از «حاملانِ» ناسازگاری است ــ هم انسانی، هم غیرانسانی. بنابراین، افرادی که موضع سیاسی‌شان الف است، از مطالعه مقالات روزنامه‌ای که در حمایت از موضع ب نوشته شده، پرهیز می‌کنند. همین‌طور، این افراد از گفتگو با حامیان موضع ب خودداری می‌کنند و در پی گفتگو با حامیان موضع الف هستند. وقتی مردم منافع شخصی بسیار جدی در یک تعریف خاص از واقعیت دارند ــ مثل مواضع دینی یا سیاسی عمیق یا اعتقاداتی که مستقیما با روش زندگی آنها سروکار دارد (مثلاً اینکه کشیدن سیگار قابل قبول یا حتی مُد است) ــ حالت‌های دفاعی شناختی و رفتاری بسیار جدی به خود می‌گیرند.
رضا عابدیان
وقتی انسان‌ها به‌مرور زمان با یکدیگر گفتگو کنند، کم‌کم بر تفکر یکدیگر تأثیر می‌گذارند. با وقوع این «آلایش» ، مردم احساس می‌کنند که مشکل و مشکل‌تر می‌توانند اعتقادات و ارزش‌های دیگران را منحرف، نامعقول یا شیطانی بنامند. کم‌کم این فکر ریشه می‌دواند که شاید این افراد حرفی برای گفتن دارند. با این تفکر، تلقی قبلی از واقعیت که بدیهی تصور می‌شد، رنگ می‌بازد.
tktm
همه یقین‌های اخلاقی را می‌توان در یک جمله که در قانون اساسی جمهوری فدرال آلمان آمده است، خلاصه کرد: «کرامت انسان نباید نقض شود.»
hoda.family

حجم

۱۶۲٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۳

تعداد صفحه‌ها

۲۲۲ صفحه

حجم

۱۶۲٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۳

تعداد صفحه‌ها

۲۲۲ صفحه

قیمت:
۸۰,۰۰۰
تومان