تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب اتفاق می افتد
خواندن نظراتمعرفی کتاب اتفاق می افتد
«اتفاق میافتد» نوشته دیوید هنر، نمایشنامهای تاریخی درباره حمله آمریکا به عراق و زمینههای آن در سال ۲۰۰۳ میلادی است.
در ابتدای این نمایشنامه، مقالهای از جان لوکاره، نویسنده نامدار انگلیسی درباره این واقعه و انگیزههای ان می خوانید که پیش درآمدی مناسب برای نمایشنامه هنر است. لوکاره حمله نظامی امریکا به عراق را یکی از بدترین دیوانگیها و ظلمهای این کشور، حتی «بدتر از مککارتیسم، و بدتر از خلیج خوکها و در درازمدت __ بالقوه __ فاجعهبارتر از جنگ ویتنام» دانسته است. او میگوید که این جنگ قریبالوقوع سالها پیش از حمله بنلادن طرحریزی شده بود و بنلادن آن را میسر ساخت.
«اتفاق میافتد یک نمایشنامه تاریخی است و بر تاریخ بسیار متأخر تمرکز دارد. صحت رویدادهای آن به تأیید منابع گوناگون خصوصی و دولتی رسیدهاست. آنچه رخ داد، رخ داد. هیچ روایت نادرستی، دانسته در آن راه نیافتهاست. صحنههای سخنرانی کلمه به کلمه عین گفتههای اشخاص است. آنجا که درها پشت سرانِ جهان و مشاورانشان بسته میشود، من از نیروی تخیلم بهره گرفتهام. این البته یک نمایشنامه است، نه نوعی مستند؛ و امیدوارم محرکه آن، نهفقط شخصیتها و خود داستان بلکه به همان اندازه موضوعات آن باشد.»
هنر در این نمایشنامه گوشههایی از انگیزهها و پشتپردههای واقعه حمله امریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ را مینمایاند و انگشت اتهامش را به سمت بوش و بلر گرفته، خواهان محاکمه آنها میشود.
شهاب ثاقب![]()
فردریش دورنمات