کتاب عقل سرخ و داستان غربت غربی (دو داستان از شیخ اشراق سهروردی)
خواندن نظراتمعرفی کتاب عقل سرخ و داستان غربت غربی (دو داستان از شیخ اشراق سهروردی)
«عقل سرخ و داستان غربت غربی» کتابی درباره شیخ اشراق، شهابالدین سهروردی، به قلم عباس محمدی است.
در این اثر، زندگی سهروردی، دیدگاه اشراقی او در فلسفه اسلامی و آثارش معرفی میشوند و در انتها دو اثر «عقل سرخ» و «غربت غربی» شیخ اشراق را میخوانید.
«عقل سرخ» داستانی فلسفی است که در آن مسائل فلسفی و عرفانی با قلم داستانی و رمزگونه از زبان پرندگان بیان شدهاست.
در داستان «غربت غربی» نیز، سهروردی با توجه به آیات شریفه قرآن و با کمک از ذهن خلاق خویش اطوار وجود انسان و تحولات هستی را در قالب قصه و با زبان رمزارزیابی میکند:
«حمد و سپاس باد ملکی را که هر دو جهان در تصرف اوست، بود هر که بود از بود او بود، و هستی هر که هست از هستی اوست، و بودن هر که باشد از بودن او باشد.
«اول و آخر و ظاهر و باطن اوست و او به هر چیز دانا ست» و صلوات و دوردها بر فرستادگان او به خلق، به خصوص بر محمد مختار که نبوت را به او ختم کرد و بر یاران او و دانایان دین که خشنودی خداوند بر تمامی آنان باد.
دوستی از دوستان عزیز از من سوال کرد که آیا مرغان زبان یکدیگر را میدانند؟
گفتم: بلی، میدانند.
گفت: از کجا بر تو معلوم گشت؟
گفتم: در ابتدای حالت، چون «صورتآفرین» خواست که نهاد مرا به درستی پدید آورد، مرا به صورت بازی آفرید، و در آن ولایت که من بودم، بازان دیگری نیز بودند. ما با یکدیگر سخن میگفتیم و میشنیدیم و سخن یکدیگر را میفهمیدیم.»
شرح رسالهی فی حقیقةالعشق
سهروردی و افکار او: تاملی در منابع فلسفه اشراقکریم مجتهدی
گاه ناچیزیِ مرگمحمدحسن علوان
گزیدهی تحلیلی - تشریحی آثار عطار نیشابوریفریدالدین محمد عطار نیشابوری
شرح مثنوی معنوی؛ جلد سومناهید عبقری
من این کتاب رو نخوندم فرصت هم نکردم بهش نگاهی بیندازم ببینم همون کتابی هست که خوندم یا نه اما . کتاب عقل سرخ رو جداگانه خوندم . فکر نکنید کتاب های فلسفی و عرفانی کتابهای بی ارزشی هستند ،
اشکالات املایی، استفاده ی غلط از علائم نگارشی، فهم مباحث رو مختل میکرد. مباحث رو خیلی دوست داشتم اما اذیت شدم از خوندن کتاب