دانلود و خرید کتاب روایت ایرانی جامعه‌شناسی دین (جلد یکم: مبانی) حسن محدثی‌گیلوایی
تصویر جلد کتاب روایت ایرانی جامعه‌شناسی دین (جلد یکم: مبانی)

کتاب روایت ایرانی جامعه‌شناسی دین (جلد یکم: مبانی)

معرفی کتاب روایت ایرانی جامعه‌شناسی دین (جلد یکم: مبانی)

"مفهوم «روایت ایرانی»، بلافاصله مفهوم مقابلش یعنی «روایت‌های غیرایرانی» را به ذهن متبادر می‌سازد. خواننده با مشاهدهٔ این عنوان، از خود خواهد پرسید: مگر علم هم وابسته به روایت است؟ و مگر می‌توان روایت‌گری‌های علمی مختلفی داشت؟ و مگر علم وابسته به سرزمین، فرهنگ و جامعه است؟»" کتاب «روایت ایرانی جامعه‌شناسی دین»، حاصل دو دهه تجربهٔ نویسنده، حسن محدثی گیلوایی، از تدریس درس جامعه‌شناسی دینی در ایران است؛ درواقع مهم‌ترین راهنمای او در نوشتن این کتاب، تجربه‌های تدریس خودش و همچنین گفت‌وگو با دانشجویان بوده است. او در هفت فصل، دین را از منظر جامعه‌شناختی تحلیل و روایت می‌کند. کتاب به دو بخش مبانی و نظریه‌ها تقسیم شده است. در جلد نخست آن، مبانی جامعه‌شناسی دین آمده است و در ادامهٔ آن، جامعه‌شناسی دین در چند فصل پی‌درپی معرفی شده است تا خوانندهٔ ایرانی با این رشته و مسائل آن، به‌ویژه در زمینهٔ ایرانی، آشنا شوند. حسن محدثی گیلوایی، نویسندۀ کتاب، جامعه‌شناس ایرانی، استاد دانشگاه و مدیر گروه جامعه‌شناسی دین انجمن جامعه‌شناسی ایران است.
نظری برای کتاب ثبت نشده است
یک شیعهٔ علوی می‌داند که خاک حسین، با خاک‌های دیگر فرقی ندارد ... این خاک، اندیشیدن به این خاک، زیارت این خاک، بوی این خاک، یاد این خاک و... برای او «ذکر» است، «یاد» است و «یادآوری».
چڪاوڪ
انتقادی‌اندیشی مستلزم شجاعت فکری، حریت و عشق به حقیقت و حتی حدی از تقوا (احتراز از تأثیرپذیری از تنفر یا شیفتگی خویش در فرایند نیل به حقیقت) است.
چڪاوڪ
وقتی انسانی دین‌دار به مکانی دینی وارد می‌شود، منتظر شهود تجربه‌ای دینی است؛ اما انسان غیردین‌دار در چنین حالتی منتظر هیچ‌چیز نیست و اصلاً حالت درونی کاملاً متفاوت و غیرقابل‌قیاسی دارد.
چڪاوڪ
پس اگر من از علم انسانی بومی سخن می‌گویم، قصدم هم‌آواشدن با صداهایی نیست که علوم انسانی موجود را غربی و مسیحی تلقی می‌کنند و لذا آن را بی‌اعتبار می‌دانند. علوم انسانی بومی است به سه دلیل: ۱) چون فرایند تولید هر چیزی بومی است. فرایند تولید علم را نمی‌توان وارد یا صادر کرد؛ ۲) به‌دلیل اینکه هر محیط و جامعه‌ای درگیری‌ها و مسائل و موضوعات خاصی را در دید عالمان برجسته می‌سازد؛ ۳) علوم انسانی (به‌طور خاص) بومی است؛ چون پدیده‌های انسانی برخلاف پدیده‌های طبیعی واجد تنوع رفتاری‌اند (حضور اراده، فهم و تجربهٔ زیسته). من امیدوارم این بحث مقدمه‌ای باشد برای ورودی جدی‌تر به بحث علم بومی و نقد آرای موجود در باب آن. تصور می‌کنم اگر ادعای من در باب جامعه‌شناسی دین بومی معنادار باشد، باید متن کتابم به‌نحو تأثیرگذاری این معنا را به مخاطب منتقل کند. امیدوارم چنین باشد!
1258580
دهم. بدون داوری‌های این‌گونه نخواهم دانست که کارم در چه ترازی قرار دارد. به‌علاوه، امیدوارم این اثر موردتوجه همکاران ارجمندی که جامعه‌شناسی دین تدریس می‌کنند یا در این حوزه مطالعه و پژوهش می‌کنند، نیز قرار گیرد و برای دانشجویان
کاربر ۸۶۷۷۳۲۵

حجم

۳۴۵٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۶

تعداد صفحه‌ها

۳۵۵ صفحه

حجم

۳۴۵٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۶

تعداد صفحه‌ها

۳۵۵ صفحه

قیمت:
۱۲,۴۰۰
تومان