معرفی و دانلود کتاب تنهایی + خلاصه رایگان

مریم سادات بوذری
انتشارات:
انتشارات شقایق

معرفی کتاب تنهایی

کتاب تنهایی، نوشته مریم سادات بوذری، داستانی احساسی و پرتنش درباره‌ی زنی است که پس از فروپاشی زندگی مشترکش، میان تحقیر، خشم، دلتنگی و میل به دوباره‌ساختن خود سرگردان مانده است. داستان از همان صفحات آغازین، خواننده را به خانه‌ای شلوغ و رابطه‌هایی زخمی می‌برد؛ جایی که تنهایی فقط نبودن دیگران نیست، بلکه حس دیده‌نشدن و بی‌پناه‌ماندن است. انتشارات شقایق در سال ۱۴۰۴ این کتاب را منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب تنهایی اثر مریم سادات بوذری

کتاب تنهایی، نوشته‌ی مریم سادات بوذری، بر محور زندگی افرا شکل گرفته است؛ زنی که بعد از خیانت همسرش و جدایی، به خانه‌ی پدری برگشته و در فضایی آکنده از فشار خانوادگی، قضاوت، خاطره و فرسودگی روانی روزگار می‌گذراند. رمان با لحنی تند و بی‌پرده، وضعیت روحی شخصیت اصلی را نشان می‌دهد؛ زنی که هم‌زمان با سوگ عشق ازدست‌رفته، احساس بی‌عدالتی، خشم فروخورده و تحقیر اجتماعی دست‌وپنجه نرم می‌کند.

در این میان، خانه‌ی پدری هم پناه امنی نیست و هر گفت‌وگو یا برخوردی یک زخم قدیمی را دوباره باز می‌کند. این کتاب فقط بر شکست رابطه متمرکز نمی‌ماند و لایه‌های دیگری را هم پیش می‌کشد؛ از نسبت پول و عشق گرفته تا تفاوت نگاه آدم‌ها به ازدواج، شأن اجتماعی، خانواده و آینده. حضور خواهر، برادر، پدر و مادر در داستان، هرکدام بخشی از این فشار را نمایان می‌کند و نشان می‌دهد که بحران افرا صرفاً شخصی نیست، بلکه به شبکه‌ای از روابط خانوادگی و طبقاتی گره خورده است.

در کنار این‌ها، گذشته‌ی افرا نیز کم‌کم وارد داستان می‌شود؛ گذشته‌ای که از توانایی‌ها، آرزوها و تصویری متفاوت از او خبر می‌دهد و تضاد میان آن افرا و وضعیت اکنونش را پررنگ‌تر می‌کند. کتاب تنهایی فضایی ملتهب، تلخ و درعین‌حال پرکشش دارد. داستان بر احساسات خام و بی‌واسطه تکیه می‌کند و مریم سادات بوذری ذهن آشفته‌ی شخصیت اصلی را به‌گونه‌ای نشان می‌دهد که خواننده مدام میان حال و گذشته، امید و فروپاشی، خشم و دلسوزی حرکت می‌کند. در میان این آشفتگی‌ها، نشانه‌هایی از بازگشت به خود، نوشتن، درمان و دوباره‌دیدن زندگی نیز دیده می‌شود؛ نشانه‌هایی که داستان را به روایتی درباره‌ی ایستادن پس از ویرانی نزدیک می‌کنند.

خلاصه داستان تنهایی

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

افرا پس از طلاق و خیانت همسرش، در خانه‌ی پدری روزهایی آشفته را می‌گذراند. او زیر فشار خاطره‌های ازدواج، زخم تحقیر و تنش‌های خانوادگی، به مرز فروپاشی می‌رسد و حتی درگیر افکار خودویرانگر می‌شود. خبر ازدواج دوباره‌ی همسر سابقش حال او را بدتر می‌کند و او را به تعقیب عروس و داماد تا مراسم عروسی می‌کشاند. در این مسیر، افرا نه‌فقط با رنج ازدست‌دادن عشق، بلکه با احساس شکست، فقر، مقایسه و بی‌پناهی روبه‌رو می‌شود. بااین‌حال، در کنار این سقوط روحی، جرقه‌هایی از درمان، نوشتن و بازنگری در گذشته نیز شکل می‌گیرد و داستان را به‌سوی مواجهه‌ای عمیق‌تر با خود می‌برد.

چرا باید کتاب تنهایی را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب تنهایی را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب تصویری نزدیک از آشفتگی روانی پس از خیانت و جدایی ارائه می‌دهد.
  • رمانْ تنهایی را فقط در نبود همراه نمی‌بیند و آن را در خانواده و رابطه‌های روزمره نیز نشان می‌دهد.
  • خواننده با لایه‌هایی از فشار اقتصادی، تفاوت طبقاتی و تأثیر آن‌ها بر رابطه‌های عاطفی روبه‌رو می‌شود.
  • شخصیت اصلی فقط یک قربانی خاموش نیست و کشمکش درونی او با خشم، تحقیر و میل به بازسازی خود بخش مهمی از داستان را می‌سازد.
  • حضور پدر، مادر، خواهر و برادر بحران را از سطح یک رابطه‌ی عاشقانه فراتر می‌برد و به مسئله‌ای خانوادگی تبدیل می‌کند.
  • داستان، در کنار تلخی و التهاب، نشانه‌هایی از درمان، نوشتن و دوباره‌ معناکردن زندگی را هم پیش می‌کشد.

خواندن کتاب تنهایی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب تنهایی به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به رمان‌های احساسی و اجتماعی که بر زخم‌های پس از جدایی تمرکز دارند.
  • خوانندگانی که به شخصیت‌های زنِ درگیر بحران، خشم و بازسازی درونی علاقه دارند.
  • کسانی که می‌خواهند داستانی درباره‌ی اثر خیانت، تحقیر و فشار خانوادگی بر روان آدم‌ها بخوانند.
  • مخاطبانی که از داستان‌های پرتنش و احساسات بی‌پرده لذت می‌برند.
  • علاقه‌مندان به داستان‌هایی که در آن‌ها مسئله‌ی پول، طبقه و ازدواج نقش مهمی در پیش‌برد ماجرا دارد.

بخشی از کتاب تنهایی

«پک عمیقی به سیگار زدم و با همان صورت گرگرفته به حیاط خزان‌زده و بارانی خیره شدم. اشک از اعماق وجودم می‌جوشید و روی صورت ملتهبم جاری بود. رد اشک روی صورتم می‌سوخت، ولی از التهاب درونم کم نمی‌شد. کاش می‌توانستم همه‌چیز را تمام کنم. از همه‌چیز و همه‌کس بیزار بودم و دلم می‌خواست از همه دست بکشم و در یک اقدام جنون‌آمیز به همه‌چیز پایان بدهم. قصدش را داشتم و روزها بود که به آن فکر می‌کردم، ولی ترس از بعدش مرا سست می‌کرد و ایمان به جهان پس از مرگ مرا می‌ترساند. نمی‌خواستم! دنیا به من بدهکار بود و من باید می‌ایستادم تا حقم را بگیرم، حق دل مهربانم، حق قلب بی‌ریایم. باید خودم حقم را از دنیا و آدم‌هایش می‌گرفتم.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۲ تیر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب تنهایی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابتنهایی
موضوعرمان، داستان ایرانی