کتاب نوجوان من (جلد سی و پنجم، آموزش مهارت مقابله با فرسودگی تحصیلی)
راهنمای جامع و گام به گام توانمندسازی کودکان؛ از اجبار تا انتخاب
معرفی کتاب نوجوان من (جلد سی و پنجم، آموزش مهارت مقابله با فرسودگی تحصیلی)
کتاب نوجوان من (جلد سی و پنجم، آموزش مهارت مقابله با فرسودگی تحصیلی) نوشته منیر کلانتر قریشی و یگانه یکتایی اوغول بیگ است که انتشارات حکمت و عرفان آن را منتشر کرده است. این کتاب به یکی از مسئلههای مهم دوران نوجوانی میپردازد: وقتی درسخواندن از مسیر یادگیری خارج میشود و به خستگی، بیعلاقگی و احساس ناتوانی میرسد. نویسندگان تلاش کردهاند فرسودگی تحصیلی را فقط یک مشکل درسی نبینند و آن را در پیوند با فشار خانواده، مدرسه، مقایسهگری، انرژی ذهنی و عادتهای روزانه توضیح دهند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب نوجوان من (جلد سی و پنجم، آموزش مهارت مقابله با فرسودگی تحصیلی)
کتاب نوجوان من (جلد سی و پنجم، آموزش مهارت مقابله با فرسودگی تحصیلی) نوشته منیر کلانتر قریشی و یگانه یکتایی اوغول بیگ، یکی از جلدهای مجموعهای است که بر توانمندسازی نوجوانان تمرکز دارد. محور اصلی این کتاب، شناخت فرسودگی تحصیلی و بیرونآمدن از چرخهای است که با فشار، اجبار، خستگی و افت انگیزه شکل میگیرد. نویسندگان از همان ابتدا فرسودگی را از خستگی معمولی جدا میکنند و نشان میدهند که این وضعیت فقط به زیاد درسخواندن مربوط نیست، بلکه به انباشتهشدن فشارهای بیرونی و درونی ربط دارد؛ از توقعهای خانواده و مدرسه گرفته تا کمالگرایی، مقایسهگری و ناتوانی در مدیریت استرس.
این کتاب در فصلهای مختلف، موضوع را از چند زاویه باز میکند. فصلهایی مانند فهمیدن فرسودگی، مغز، انرژی و انگیزه، کنترل روزمره، ساختن مسیر مورد علاقه و ابزارها و تمرینها نشان میدهند که نویسندگان فقط به تعریف مسئله بسنده نکردهاند. در بخشهای مختلف، از نشانههای فرسودگی و تفاوت آن با استرس معمول گفته شده، واکنش مغز نوجوان به فشار توضیح داده شده و بعد نوبت به موضوعهایی مثل چرخه انرژی، ناپایداری انگیزه، افزایش تمرکز، نقشهبرداری از عادتها، خودارزیابی، خردسازی کارها، کنار آمدن با درسهای سخت و مقابله با کمالگرایی رسیده است.
این کتاب حالوهوایی همراه و مسئلهمحور دارد. متن مدام میان توضیح، مثال و تمرین رفتوآمد میکند تا فرسودگی تحصیلی بهعنوان تجربهای قابلشناسایی و قابلتغییر دیده شود. بخشهایی مثل تبدیل باید به میخواهم، کشف ارزشها و هدفهای شخصی، طراحی برنامهی قابلاجرا، کمکگرفتن از خانواده و معلم، تمرینهای ۱۴ روزه بازیابی انرژی، چکلیستهای روزانه و دفترچهی ثبت احساسات نشان میدهند که این کتاب میخواهد رابطهی نوجوان با درس را از اجبار به انتخاب نزدیک کند و درعینحال به حفظ انرژی روانی هم توجه داشته باشد.
خلاصه کتاب نوجوان من (جلد سی و پنجم، آموزش مهارت مقابله با فرسودگی تحصیلی)
این کتاب فرسودگی تحصیلی را بهعنوان وضعیتی معرفی میکند که در آن خستگی عاطفی، بیعلاقگی به درس و احساس ناتوانی کمکم روی هم جمع میشوند. نویسندگان ابتدا توضیح میدهند چرا نوجوانها بیشتر در معرض این وضعیت قرار دارند و چگونه فشار خانواده، مدرسه، مقایسهگری و کمالگرایی آن را تشدید میکند.
سپس مسیر کتاب بهسمت شناخت واکنش مغز به استرس، مدیریت انرژی بهجای فقط مدیریت زمان، فهم نوسان انگیزه و تقویت تمرکز میرود. در ادامه، با ابزارهایی مثل خودارزیابی، نقشهبرداری از عادتها، خردسازی کارها، برنامهریزی انعطافپذیر و ساختن سیستم حمایتی، تلاش شده است راهی برای بازگشت تدریجی به تعادل ترسیم شود. ایدهی مرکزی این کتاب این است که ادامهدادن در مسیر یادگیری، وقتی پایدارتر میشود که از اجبار فاصله بگیرد و به انتخاب آگاهانه نزدیک شود.
چرا باید کتاب نوجوان من (جلد سی و پنجم، آموزش مهارت مقابله با فرسودگی تحصیلی) را بخوانیم؟
دلایل خواندن نوجوان من (جلد سی و پنجم، آموزش مهارت مقابله با فرسودگی تحصیلی) را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب فرسودگی تحصیلی را از خستگی معمولی جدا میکند و نشانههای آن را روشنتر نشان میدهد.
- این کتاب کمک میکند فشارهای پنهان پشت بیانگیزگی، افت تمرکز و دلزدگی از درس بهتر شناخته شوند.
- خواننده با مطالعهی این کتاب با موضوعهایی مثل چرخهی انرژی، نوسان انگیزه و واکنش مغز نوجوان به استرس آشنا میشود.
- این اثر فقط به توضیح مسئله بسنده نمیکند و تمرینها، چکلیستها و الگوهای مشخصی برای ساماندادن به مطالعه ارائه میدهد.
- این کتاب برای فهمیدن نقش عادتهای روزانه، کمالگرایی و مقایسهگری در فرسودگی تحصیلی مفید است.
- بخشهای مربوط به خردسازی کارها و برنامهریزی انعطافپذیر، مسیر انجام کارهای درسی را قابلکنترلتر میکنند.
- این کتاب نشان میدهد کمکگرفتن از خانواده، معلم و دوستان میتواند بخشی از فرایند بازگشت به تعادل باشد.
خواندن نوجوان من (جلد سی و پنجم، آموزش مهارت مقابله با فرسودگی تحصیلی) به این گروهها پیشنهاد میشود:
- نوجوانانی که در درسخواندن با خستگی مداوم، افت تمرکز یا بیعلاقگی روبهرو شدهاند.
- کسانی که زیر فشار نمره، امتحان، توقع اطرافیان یا مقایسه با دیگران احساس فرسودگی میکنند.
- نوجوانانی که میخواهند عادتهای روزانه، انرژی ذهنی و شیوهی مطالعهی خود را دقیقتر بشناسند.
- کسانی که با درسهای سخت، عقبانداختن کارها یا کمالگرایی دستوپنجه نرم میکنند.
- والدین و مربیانی که میخواهند نشانههای فرسودگی تحصیلی در نوجوانان را بهتر بفهمند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب نوجوان من (جلد سی و پنجم، آموزش مهارت مقابله با فرسودگی تحصیلی) و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | نوجوان من (جلد سی و پنجم، آموزش مهارت مقابله با فرسودگی تحصیلی) |
| عنوان دیگر | راهنمای جامع و گام به گام توانمندسازی کودکان؛ از اجبار تا انتخاب |
| موضوع | روانشناسی کودک و نوجوان |
| نویسنده | منیر کلانتر قریشی، یگانه یکتایی اوغول بیگ |