کتاب چند داستان کوتاه همراه با تحلیل (۲)
معرفی کتاب چند داستان کوتاه همراه با تحلیل (۲)
از مقدمه مؤلف: این دومین مجلد داستان کوتاه همراه با تحلیل است که به برخی نویسندگان و داستانهای شایسته دیگر میپردازد. چنانکه در پیشگفتار کتاب قبل هم اشاره کردهام (شماره ۱)، مدعی تحلیل و نقد نیستم. فقط نکاتی را آوردهام که شاید خواننده را در درک بهتر داستان یاری کند. این نکات متنوع است و چنانکه گفتم بسته به نوع داستان فرق میکند. در مورد داستان اسقف میشد از زوایای مختلف نگاه کرد یا در مورد داستان گراهام گرین میشد شیوه تحلیل کالبدشکافانه در پیش گرفت اما به نظرم رسید که انتخاب زاویه دید روانشناختی در مورد داستان چخوف یا اشارهای گذرا بر زندگی و افکار گرین در مورد داستان او، در درک نکاتی از داستان که مهم است، یاریرسان خواهد بود و از این رو همین شیوه را انتخاب کردم. در مواردی که به نظرم لازم آمد، بیشتر از آنچه باید، روی نویسنده و اندیشه و اسلوب نگارش او درنگ کردم و آنجا که به نظرم لازم آمد، کلیاتی را آوردم که نویسنده و داستان هر دو را فرا گیرد. مانند کتاب اول تأکیدم بیشتر بر نویسندگی خلاق است تا ادبیات نظری. در این مجموعه داستانهایی از آنتوان چخوف، فرانتس کافکا، ج. د. سَلینجر، بروس هولند راجرز، گراهام گرین، هکتور هیو مونرو و ری برادبری ارائه شده است.