کتاب نوجوان من (جلد بیست و ششم، آموزش مهارت مقابله با ناکامی)
راهنمای جامع و گام به گام توانمندسازی کودکان؛ یادگیری از هر سقوط
معرفی کتاب نوجوان من (جلد بیست و ششم، آموزش مهارت مقابله با ناکامی)
کتاب نوجوان من (جلد بیست و ششم، آموزش مهارت مقابله با ناکامی) نوشته منیر کلانتر قریشی و یگانه یکتایی اوغول بیگ است و نشر حکمت و عرفان آن را منتشر کرده است. این جلد از مجموعهی نوجوان من روی یکی از تجربههای پرتکرار دورهی نوجوانی دست میگذارد: لحظههایی که نتیجه با انتظار فاصله پیدا میکند و احساس شکست، شرم، خشم یا ناامیدی بالا میآید. نویسندگان نشان میدهند که مسئله فقط خود ناکامی نیست، بلکه نوع برخورد با آن است؛ از شناخت تلههای فکری تا تنظیم هیجان، گفتوگوی درونی سالم و شروع دوباره. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب نوجوان من (جلد بیست و ششم، آموزش مهارت مقابله با ناکامی)
کتاب نوجوان من (جلد بیست و ششم، آموزش مهارت مقابله با ناکامی) نوشته منیر کلانتر قریشی و یگانه یکتایی اوغول بیگ به یکی از موقعیتهای مهم زندگی نوجوانان میپردازد: وقتی تلاش، انتظار و واقعیت با هم جور درنمیآیند. محور اصلی اثر این است که ناکامی را نباید با بیارزشی، ناتوانی یا پایان مسیر یکی گرفت. نویسندگان از همان ابتدا میان ناکامی، اشتباه و شکست تفاوت میگذارند و توضیح میدهند که هرکدام چه معنایی دارند و چرا قاطیشدن آنها میتواند فشار روانی را بیشتر کند. فضای کتاب آموزشی و مسئلهمحور است و مثالهای آن از مدرسه، خانواده، دوستیها، هدفهای شخصی و مقایسه با دیگران گرفته شدهاند؛ یعنی همان جاهایی که نوجوان بیشتر از هر زمان دیگری با فشار نتیجه و قضاوت روبهرو میشود.
این کتاب در ۶ فصل پیش میرود و از شناخت واکنشهای ذهن و بدن آغاز میکند. فصلهای بعدی سراغ افکار خودکار، تلههای فکری رایج مثل تعمیم افراطی، خودسرزنشی و فاجعهسازی میروند و بعد به تنظیم هیجان، خودمهربانی، تحلیل ناکامی بدون تحقیر خود، ذهنیت رشد، نقش تلاش و بازخورد، و درنهایت تابآوری میرسند. در بخشهای میانی و پایانی، کتاب موقعیتهای واقعیتری را بررسی میکند؛ از نمره و امتحان تا رابطه با معلم، همکلاسی، خانواده و حتی ناکامی در برنامههایی که خود نوجوان برای خودش چیده است. نکتهی مهم آن است که اثر فقط روی احساسات تمرکز نمیکند، بلکه میکوشد میان احساس، فکر، رفتار و تصمیم بعدی پیوند برقرار کند. از دل همین مسیر، مفاهیمی مثل گفتوگوی درونی سالم، کمکخواستن آگاهانه، حل مسئله و شروع دوباره بهعنوان مهارتهایی پیوسته مطرح میشوند. نتیجه، متنی است که ناکامی را نه حذف میکند و نه کوچک میشمارد، بلکه آن را به موقعیتی برای شناخت دقیقتر خود و ساختن تابآوری تبدیل میکند.
خلاصه کتاب نوجوان من (جلد بیست و ششم، آموزش مهارت مقابله با ناکامی)
کتاب نوجوان من (جلد بیست و ششم، آموزش مهارت مقابله با ناکامی) توضیح میدهد که ناکامی زمانی شکل میگیرد که میان انتظار و نتیجه فاصله میافتد. اثر نشان میدهد که ذهن و بدن پس از این تجربه چگونه واکنش نشان میدهند و چرا افکاری مثل «من به اندازه کافی خوب نیستم» یا «همهچیز تمام شد» میتوانند حال فرد را بدتر کنند. سپس مسیر دیگری پیشنهاد میشود: شناخت احساسات، نامگذاری آنها، آرامسازی بدن، جداکردن اتفاق از ارزش شخصی، تحلیل موقعیت بدون خودسرزنشی و بیرونکشیدن یک درس مشخص از هر تجربه. کتاب در ادامه این مهارتها را در موقعیتهای واقعی مثل مدرسه، خانواده، روابط نزدیک و هدفهای شخصی به کار میگیرد و در پایان به تابآوری، کمکخواستن و شروع دوباره میرسد.
چرا باید کتاب نوجوان من (جلد بیست و ششم، آموزش مهارت مقابله با ناکامی) را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب نوجوان من (جلد بیست و ششم، آموزش مهارت مقابله با ناکامی) را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب تفاوت میان ناکامی، اشتباه و شکست را روشن میکند و از یکیگرفتن این تجربهها جلوگیری میکند.
- کتاب کمک میکند واکنشهای ذهنی، هیجانی و بدنی پس از ناکامی بهتر شناخته شوند.
- خواننده با تلههای فکری رایجی مثل تعمیم افراطی، خودسرزنشی و فاجعهسازی آشنا میشود.
- بخشهای مربوط به تنظیم هیجان، خودمهربانی و گفتوگوی درونی سالم برای موقعیتهای پرفشار نوجوانی کاربرد دارند.
- کتاب نشان میدهد چطور میتوان ناکامی را بدون تحقیر خود تحلیل کرد و از آن یک درس مشخص بیرون کشید.
- نمونههای مربوط به مدرسه، خانواده، دوستیها و هدفهای شخصی باعث میشوند مفاهیم کتاب از حالت کلی خارج شوند.
- بحث تابآوری، کمکخواستن و شروع دوباره به خواننده دیدی پیوسته درباره ادامهدادن پس از زمینخوردن میدهد.
خواندن کتاب نوجوان من (جلد بیست و ششم، آموزش مهارت مقابله با ناکامی) به این گروهها پیشنهاد میشود:
- نوجوانانی که بعد از نمرهی پایین، ردشدن یا نرسیدن به هدف، زود دچار خودسرزنشی میشوند.
- خوانندگانی که میخواهند افکار منفی پس از ناکامی را دقیقتر بشناسند و از آنها فاصله بگیرند.
- کسانی که در مدرسه، جمع دوستان یا خانواده زیاد خودشان را با دیگران مقایسه میکنند.
- نوجوانانی که میخواهند احساساتی مثل خشم، شرم، غم و ناامیدی را بهتر مدیریت کنند.
- مخاطبانی که به موضوع تابآوری، شروع دوباره و ادامهدادن پس از تجربههای سخت علاقه دارند.
- والدین و مربیانی که میخواهند با فشارهای ذهنی نوجوانان در موقعیتهای ناکامکننده آشناتر شوند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب نوجوان من (جلد بیست و ششم، آموزش مهارت مقابله با ناکامی) و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | نوجوان من (جلد بیست و ششم، آموزش مهارت مقابله با ناکامی) |
| عنوان دیگر | راهنمای جامع و گام به گام توانمندسازی کودکان؛ یادگیری از هر سقوط |
| موضوع | روانشناسی کودک و نوجوان |
| نویسنده | منیر کلانتر قریشی، یگانه یکتایی اوغول بیگ |