کتاب چیزهایی که ای کاش پیش از ازدواج می دانستم
معرفی کتاب چیزهایی که ای کاش پیش از ازدواج می دانستم
کتاب چیزهایی که ای کاش پیش از ازدواج می دانستم (Things I wish I'd known before we got married) نوشته گری چپمن و ترجمه زینب شاهدی است و انتشارات کتاب مرو در سال ۱۳۹۸ آن را منتشر کرده است. این کتاب بهجای تمرکز بر مراسم و ظاهر ازدواج، به سراغ پرسشهای مهمتری میرود: آیا عشق برای ساختن یک زندگی مشترک کافی است؟ اختلافها چطور باید حل شوند و هرکس چه الگوهایی را از خانوادهاش با خود به رابطه میآورد؟ نویسنده باتکیهبر تجربههای مشاوره و نمونههای روشن، از آمادگی پیش از ازدواج حرف میزند و نشان میدهد که تصمیم برای ازدواج فقط با احساس پیش نمیرود. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب چیزهایی که ای کاش پیش از ازدواج می دانستم
کتاب چیزهایی که ای کاش پیش از ازدواج می دانستم، نوشتهی گری چپمن، به موضوعی میپردازد که معمولاً زیر سایهی هیجان آشنایی و تصمیمگیری برای ازدواج پنهان میماند: آمادگی واقعی برای زندگی مشترک. نویسنده از همان ابتدا روشن میکند که بحث او دربارهی شب عروسی یا شکل برگزاری مراسم نیست، بلکه دربارهی دوام رابطه، شناخت تفاوتها و یادگرفتن مهارتهایی است که بعد از فروکشکردن شور اولیه اهمیت مییابند. کتاب از تجربههای شخصی نویسنده، سالها مشاوره و نمونههای متعدد شکل گرفته و همین باعث شده بحثها از حالت انتزاعی بیرون بیاید و به موقعیتهای ملموس نزدیک شود.
کتاب چیزهایی که ای کاش پیش از ازدواج می دانستم در فصلهای جداگانه، چند محور اصلی را پیش میبرد: تفاوت میان عاشقشدن و ساختن یک ازدواج پایدار، دو مرحلهی عشق رمانتیک، تأثیر خانواده و الگوهای والدین بر رفتار زوجها، شیوهی حل اختلاف بدون تبدیلکردن آن به دعوا و اهمیت عذرخواهی و بخشش. در بخشهایی از کتاب، نویسنده از زبانهای عشق و زبانهای عذرخواهی حرف میزند و توضیح میدهد که دو نفر ممکن است نیت خوبی داشته باشند، اما پیامشان بهدرستی دریافت نشود. در پایان هر فصل نیز پرسشهایی آمده که مسیر فکرکردن و گفتوگو را بازتر میکند.
کتاب چیزهایی که ای کاش پیش از ازدواج می دانستم حالوهوایی هشداردهنده اما همراه دارد. گری چپمن نه تصویری بدبینانه از ازدواج میسازد نه آن را صرفاً نتیجهی احساسات میداند. تمرکز اصلی بر این است که شناخت، گفتوگو، مسئولیتپذیری و توجه به تفاوتها میتواند از بسیاری از بحرانهای بعدی پیشگیری کند. این کتاب فقط مخصوص کسانی که در آستانهی ازدواج هستند نیست و برای نامزدها و زوجهایی که میخواهند پایههای رابطهشان را محکمتر کنند نیز نکتههای قابلتوجهی دارد.
خلاصه کتاب چیزهایی که ای کاش پیش از ازدواج می دانستم
کتاب چیزهایی که ای کاش پیش از ازدواج می دانستم توضیح میدهد که علاقه و کشش عاطفی، هرچند مهم، بهتنهایی ضامن یک زندگی مشترک رضایتبخش نیست. گری چپمن در فصلهای مختلف نشان میدهد که زوجها پیش از ازدواج باید دربارهی سازگاری فکری، عاطفی، اجتماعی و ارزشی گفتوگو کنند و الگوهایی را که از خانواده گرفتهاند، بشناسند.
او سپس به مسئلههایی مثل اختلافنظر، شیوهی گوشدادن، مصالحه، زبانهای عشق و زبانهای عذرخواهی میرسد و نشان میدهد که بسیاری از تنشها از ناآگاهی و برداشتهای ناهماهنگ شکل میگیرند. موضوع اصلی کتاب این است که ازدواج موفق بیشتر از احساس، به شناخت، تمرین و تصمیمهای آگاهانه نیاز دارد.
چرا باید کتاب چیزهایی که ای کاش پیش از ازدواج می دانستم را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب چیزهایی که ای کاش پیش از ازدواج می دانستم را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب تفاوت میان شور عاشقانه و آمادگی برای زندگی مشترک را روشن میکند.
- این کتاب کمک میکند تا نقش خانواده، عادتها و الگوهای رفتاری والدین در رابطه بهتر دیده شود.
- خواننده با شیوههای مشخصی برای حل اختلاف، گوشدادن و رسیدن به مصالحه آشنا میشود.
- این اثر نشان میدهد که چرا ابراز محبت و عذرخواهی همیشه به یک شکل فهمیده نمیشود.
- پرسشهای پایانی فصلها زمینهی گفتوگو دربارهی موضوعهای مهم پیش از ازدواج را فراهم میکند.
- این کتاب توجه را از ظاهر ازدواج به کیفیت ادامهی زندگی مشترک جلب میکند.
خواندن کتاب چیزهایی که ای کاش پیش از ازدواج می دانستم به این گروهها پیشنهاد میشود:
- کسانی که در آستانهی ازدواج هستند و میخواهند تصمیمشان را با شناخت بیشتری بررسی کنند.
- زوجهایی که در دوران آشنایی یا نامزدی بهدنبال گفتوگو دربارهی تفاوتها و توقعاتشان هستند.
- خوانندگانی که میخواهند دربارهی نقش خانواده و الگوهای تربیتی در رابطه بیشتر بدانند.
- کسانی که در حل اختلاف، عذرخواهی یا بیان محبت با سوءتفاهم روبهرو میشوند.
- زوجهایی که میخواهند پایههای عاطفی رابطهشان را دقیقتر ارزیابی کنند.
بخشی از کتاب چیزهایی که ای کاش پیش از ازدواج می دانستم
«این کتاب دربارهٔ برنامهریزی شب عروسی نیست؛ دربارهٔ این است که چگونه زندگی مشترکِ موفقی داشته باشید. من چند دهه از عمرم را به مشاوره دادن زوجهایی سپری کردهام که برای خوشبخت شدن در ازدواجشان رؤیاها در سر داشتهاند، اما کوهی از ظرفهای نشسته، قبضهای نپرداخته، برنامههای شغلی دستوپاگیر و بچههای پُر سروصدا در دنیای واقعی همهٔ رؤیاهایشان را نقش بر آب کرده است. اگرچه، بسیاری از این زوجها با تلاش زیاد و چندین ماه مشاوره توانستهاند وضعیت زندگی مشترکشان را رضایتبخش کنند. و من از این بابت خوشحالم.
من بهشدت معتقدم اگر زن و مرد برای آمادگی ازدواج بیشتر وقت میگذاشتند، بسیاری از این مشکلات پیش نمیآمد. بهخاطر این موضوع، این کتاب را نوشتم. میخواهم شما هم از اشتباهات آنها درس بگیرید. چون خیلی آسانتر از این است که بخواهید از اشتباهات خودتان درس بگیرید. میخواهم شما ازدواجی عاشقانه، حمایتگرانه و سودمند را تجربه کنید. همانی که آرزویش را دارید. اما مطمئن باشید ازدواج کردن، به خودی خود، شما را به آنجا نمیرساند؛ بلکه باید فرصتی بیابید و راههایی را که امتحانشده برای دستیابی به این نوع ازدواج کشف و تمرین کنید.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب چیزهایی که ای کاش پیش از ازدواج می دانستم و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | چیزهایی که ای کاش پیش از ازدواج می دانستم |
| موضوع | خانواده و ازدواج، روانشناسی عمومی |