کتاب آموزش روان پزشکی با نمونه های بالینی
معرفی کتاب آموزش روان پزشکی با نمونه های بالینی
معرفی کتاب آموزش روان پزشکی با نمونه های بالینی
کتاب الکترونیکی «آموزش روانپزشکی با نمونههای بالینی (ویرایش دوم؛ بر اساس DSM-۵)» نوشتهٔ گروه نویسندگان و منتشرشده توسط انتشارات ارجمند، اثری تخصصی در حوزهٔ روانپزشکی است که با تکیه بر نمونههای بالینی واقعی، مفاهیم و اختلالات روانپزشکی را آموزش میدهد. این کتاب بهویژه برای دانشجویان پزشکی، پزشکان عمومی و علاقهمندان به روانپزشکی طراحی شده و ساختار آن بر اساس آخرین نسخهٔ DSM تنظیم شده است. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب آموزش روان پزشکی با نمونه های بالینی
این کتاب با هدف آموزش روانپزشکی به شیوهای کاربردی و ملموس، مجموعهای از نمونههای بالینی را ارائه میدهد که هرکدام به یکی از اختلالات روانپزشکی اختصاص یافتهاند. ویرایش دوم کتاب با توجه به تغییرات DSM-۵ بازنگری شده و بخشهایی مانند روانپزشکی کودک و نوجوان به آن افزوده شده است. کتاب در قالب روایتهای بالینی، توضیحات تشخیصی، درمانی و نکات کلیدی آموزشی را در کنار هم قرار داده و تلاش میکند دانشجویان پزشکی را برای دورههای کارآموزی و کارورزی آماده کند. علاوه بر نمونههای بالینی، ضمیمههایی شامل معرفی انجمنهای روانپزشکی، منابع آنلاین فارسی و خلاصه ملاکهای تشخیصی DSM-۵ نیز در انتهای کتاب آمده است. واژهنامهای برای معادلیابی واژههای تخصصی و بخشهایی دربارهٔ درمانهای دارویی و رواندرمانی نیز در کتاب گنجانده شده است. این اثر نهتنها برای دانشجویان پزشکی، بلکه برای پزشکان عمومی، روانشناسان بالینی و دستیاران تخصصی روانپزشکی نیز قابل استفاده است و به عنوان مکملی برای کتب مرجع روانپزشکی مطرح میشود.
خلاصه کتاب آموزش روان پزشکی با نمونه های بالینی
کتاب «آموزش روانپزشکی با نمونههای بالینی» با رویکردی مبتنی بر نمونههای واقعی، اختلالات روانپزشکی را از طریق روایت بیماران و تحلیل بالینی آنها بررسی میکند. هر فصل با یک یا چند نمونه بالینی آغاز میشود که به تشخیص، سیر بیماری و درمان میپردازد. موضوعات اصلی کتاب شامل اختلالات اضطرابی (مانند اضطراب فراگیر، پانیک و فوبیا)، اختلالات وسواسی-اجباری، اختلالات خلقی (افسردگی، دوقطبی)، اختلالات پسیکوتیک (اسکیزوفرنیا، اختلال هذیانی)، اختلالات مرتبط با عامل تنشزا (مانند PTSD)، اختلالات مصرف مواد، اختلالات شخصیت و مشکلات جنسی است. در هر بخش، نویسندگان با شرح دقیق علائم، روند مصاحبه بالینی، نکات تشخیصی و درمانهای دارویی و غیردارویی، خواننده را با فرآیند تصمیمگیری بالینی آشنا میکنند. کتاب همچنین به موضوعات اورژانسهای روانپزشکی، درمان دارویی و رواندرمانی، و تفاوتهای نقش روانپزشک، روانشناس و سایر اعضای تیم سلامت روان میپردازد. نمونههای بالینی به گونهای انتخاب شدهاند که طیف وسیعی از سنین، جنسیتها و زمینههای اجتماعی را پوشش دهند و پیچیدگیهای تشخیص و درمان را در موقعیتهای واقعی نشان دهند. در کنار روایتهای بالینی، جداول، نکات کلیدی و توصیههای عملی برای مدیریت بیماران نیز ارائه شده است.
چرا باید کتاب آموزش روان پزشکی با نمونه های بالینی را خواند؟
این کتاب با تمرکز بر نمونههای بالینی و روایتهای واقعی، امکان درک عمیقتر اختلالات روانپزشکی را فراهم میکند و به جای تئوری صرف، خواننده را با چالشهای عملی تشخیص و درمان در دنیای واقعی آشنا میسازد. ساختار کتاب بر اساس DSM-۵ بهروز شده و بخشهایی مانند روانپزشکی کودک و نوجوان و ضمیمههای کاربردی، آن را به منبعی جامع برای یادگیری و مرور سریع مفاهیم کلیدی تبدیل کرده است. استفاده از زبان تخصصی در کنار توضیحات روشن و مثالهای ملموس، این اثر را برای دانشجویان و درمانگران قابل استفاده و قابل اتکا میکند.
خواندن کتاب آموزش روان پزشکی با نمونه های بالینی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای دانشجویان پزشکی، پزشکان عمومی، دستیاران روانپزشکی، روانشناسان بالینی و افرادی که به دنبال درک عملی اختلالات روانپزشکی هستند مناسب است. همچنین برای کسانی که در دورههای کارآموزی یا کارورزی روانپزشکی شرکت میکنند یا نیاز به مرور سریع ملاکهای تشخیصی و درمانی دارند، کاربردی خواهد بود.
فهرست کتاب آموزش روان پزشکی با نمونه های بالینی
- بخش اول: در باب روانپزشک و روانپزشکی معرفی نقشها و تفاوتهای روانپزشک، روانشناس، مشاور و سایر اعضای تیم سلامت روان؛ اهمیت تشخیص درست و انگ اجتماعی. - بخش دوم: تکنیکهای مصاحبه با بیمار آموزش شیوههای مصاحبه بالینی، تکنیکهای پرسشگری، همدلی، مواجههسازی و مدیریت مصاحبههای دشوار. - بخش سوم: اختلالات اضطرابی بررسی اختلالات اضطراب فراگیر، پانیک، فوبیا و درمانهای دارویی و غیردارویی آنها با نمونههای بالینی. - بخش چهارم: اختلالات وسواسی-اجباری شرح اختلال وسواسی-اجباری، اختلال بدریختانگاری بدن و درمانهای مرتبط. - بخش پنجم: اختلالات مرتبط با عامل تنشزا پرداختن به PTSD و اختلالات انطباقی با نمونههای بالینی و راهبردهای درمانی. - بخش ششم: اختلالات خلقی توضیح اختلالات افسردگی، دوقطبی و درمانهای دارویی و رواندرمانی. - بخش هفتم: اختلالات پسیکوتیک معرفی اسکیزوفرنیا، اختلال هذیانی، اسکیزوافکتیو و درمانهای دارویی. - بخش هشتم: اختلالات علامت جسمانی بررسی اختلالات شبهجسمی، اضطراب بیماری و اختلالات روانتنی. - بخش نهم: اختلالات مصرف مواد شرح سوءمصرف، وابستگی، درمانهای پرهیزمدار و کاهش آسیب. - بخش دهم: اختلالات کنش جنسی مرور اختلالات عملکرد جنسی، تشخیص و درمان آنها. - بخش یازدهم: اورژانسهای روانپزشکی مدیریت پرخاشگری، خودکشی، کاتاتونیا و مسمومیت دارویی. - بخش دوازدهم: اختلالات شخصیت معرفی انواع اختلالات شخصیت و نمونههای بالینی مرتبط. - بخش سیزدهم: درمان دارویی و رواندرمانی کلیات درمانهای دارویی، عوارض، تداخلات و اصول رواندرمانی. ضمیمهها: معرفی انجمنهای روانپزشکی، منابع آنلاین، خلاصه ملاکهای DSM-۵ و واژهنامه.
بخشی از کتاب آموزش روان پزشکی با نمونه های بالینی
«مصاحبه باید با پرسشهای باز شروع شود؛ پرسشهایی چون «چه کمکی از من ساخته است؟»، «چه شد که به من مراجعه کردید؟» یا «چه چیز باعث شده امروز و این ساعت اینجا باشید؟». سؤالات باز به بیمار فضا میدهد که آزادانه سخن بگوید. در آغاز به او این اجازه را میدهیم که حتی اگر ظاهراً خارج از ساختار مورد نظر حرف میزند، دستکم یک دقیقه صحبت کند و در این مدت، سخن او را قطع نمیکنیم. یادداشتبرداری از آغاز مصاحبه شروع نمیشود؛ به بیمار نگاه میکنیم و به حرفهای او گوش میدهیم. بهتر است تنها زمانی یادداشتبرداری آغاز شود که علایم کنونی بیمار را شنیده باشیم و ترتیب بروز نشانهها نیز به طور تقریبی در ذهن ما شکل گرفته باشد. مصاحبه باید با پرسشهای بسته ادامه یابد؛ پرسشهایی که معمولاً با بله و نه پاسخ داده میشود و یا پاسخ پیشبینیشدهای دارد؛ پاسخی چون «متأهل هستم». جدول ۲، آرایش (setting) مناسب اتاق مصاحبه برای رعایت آسودگی بیمار و ایمنی مصاحبهکننده را نشان میدهد.»