کتاب ازدواج عاقلانه
معرفی کتاب ازدواج عاقلانه
کتاب ازدواج عاقلانه گردآوریشده از نظریات دکتر باربارا دی آنجلس، دکتر نیل کلارک وارن و دکتر پاتریشیا لاو و ترجمهٔ شمسالدین حسینی و الهام آرامنیا است و انتشارات نسل نواندیش آن را منتشر کرده است. این کتاب یک راهنمایی جامع و وسیع به جوانانی است که میخواهند ازدواج کنند. این کتاب به شما میآموزد چگونه از اشخاص و ارتباطهای نامناسب اجتناب کنید و فرد یا ارتباطی را که برای شما مناسب است تشخیص دهید.
درباره کتاب ازدواج عاقلانه
ازدواج عاقلانه کتابی گردآوری و ترجمهٔ شمسالدین حسینی (-۱۳۵۱) و الهام آرامنیا (۱۳۵۳) است. در مباحث این کتاب از نظریات دکتر باربارا دی آنجلس، دکتر نیل کلارک وارن و دکتر پاتریشیا لاو استفاده شده است. این اثر در ۱۲ فصل بهطور گامبهگام به شما کمک میکند که ابتدا خود و نقاط مثبت و منفی خود را بشناسید و سپس به شناخت دیگران و کسی که قرار است شریک زندگی شما در آینده باشد بپردازید. در ادامه موضوع عشق و مراحل عاشقشدن را مطرح کرده و توضیح میدهد و بعد از آن به آسیبشناسی ازدواج از جمله دلایل اشتباه ازدواج، اشتباهات رفتاری همسران و موضوع تفاهم و تعهد میپردازد و در فصل انتهایی نیز از چند واقعیت در رابطه با ازدواج و زندگی مشترک سخن میگوید.
بسیاری از زوجها در ابتدا و به هنگام عاشقی، احساسات شدید و مهارناپذیری دارند؛ اما پس از گذشت چند ماه این احساسات فروکش میکنند. پژوهشها نشان میدهند که ورود به حالت خنثی اغلب بین شش ماه تا دو سال از زمان ازدواج رخ میدهد. عصبشناسان معتقدند که مغز نمیتواند تا ابد و بهطور همیشگی این حالت اشتیاق و شور و هیجان بسیار بالا را حفظ کند، زیرا گیرندههای عصبی موجود در مغز به میزان محرک عادت میکنند و سطح ترشح هورمونهای مولکول عشق نیز افت پیدا میکند.
شیفتگی موجب بالارفتن سطح هورمونها میشود؛ اما پس از مدتی گیرندههای مغز به میزان آن عادت میکنند. قابل درک است که با گذشت زمان، تازگی به کهنگی تبدیل میشود. در ابتدای آشنایی، کمکم جنبههای تازه و شگفتآور شخصیت یکدیگر را کشف میکنید؛ اما پس از گذشت مدتزمان آشنایی، شناخت جایگزین جستوجو و تلاش برای کشف میشود.
علت کاهش شیفتگی هرچه باشد، همهٔ ما دیر یا زود با آن روبهرو میشویم و نشاط و رضایت فوقالعادهمان به آشکارشدن واقعیت و درک آن تبدیل میشود. اگرچه ورود به این مرحله میتواند تهدیدآمیز و ناامیدکننده باشد، زمان تصمیمگیری برای جدایی نیست، بلکه فرصتی برای برطرفکردن موانع است.
فردی که برای ازدواج با شما مناسب باشد بهطور تصادفی سر راهتان سبز نمیشود. شما باید خودتان را با اطلاعات، مهارتها، راهبردهای مفید و باورهای عاقلانه مجهز کنید و برمبنای آنها برنامهای عملی بریزید و در همان مسیر حرکت کنید. برای رسیدن به چنین هدفی، در این کتاب از نظریات متخصصان امور ارتباط و ازدواج استفاده شده است.
خواندن کتاب ازدواج عاقلانه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام کسانی که میخواهند ازدواج درستی داشته باشند پیشنهاد میکنیم. اطلاعات مطرح در این کتاب سودمند خواهد بود و آشنایی با آنها در انتخاب همسر و زندگی مشترک عاقلانه کمکتان میکند. آنگاه میتوانید از زندگی در کنار همسری که دوستش دارید، لذت ببرید. شما توانایی و شایستگی اینگونه زندگی را دارید.
درباره باربارا دی آنجلس
باربارا دی آنجلس، روانشناس، مشاور روابط، سخنران و نویسندهأ آمریکایی در زمینه رشد شخصی در تاریخ ۴ مارچ ۱۹۵۱ متولد شده است. او کارشناسی ارشد خود را در روانشناسی از دانشگاه سیرا گرفته و دکترای خود را در روانشناسی از دانشگاه کلمبیا پسیفیک دریافت کرده است.
آثار باربارا دی آنجلس از پرفروشترین کتابهای روانشناسی است که بیش از ۸ میلیون نسخه از آن فروخته شده است و در سراسر جهان به بیشتر از بیست زبان به چاپ رسیده است. اولین کتاب او، چگونه میتوان عشق ورزید؟ یکی از پرفروشترین کتابهای زمان خود شد و برندهٔ جایزهٔ Infomercial به عنوان بهترین کتاب سال ۱۹۹۴ انتخاب شد. از میان کتابهای دیگر او میتوان به آیا تو آن گمشدهام هستی؟ رازهایی دربارهٔ مردان/زنان و راهنمای زناشویی موفق اشاره کرد.
بخشی از کتاب ازدواج عاقلانه
«آدمها پیچیده هستند. ازدواج بخشهای بسیاری از وجود ما را در فرایند زندگی مشترک آشکار میکند. ازدواج چالشی در زندگی بهوجود میآورد. پس لازم است دربارهٔ خودتان مطالعه کنید تا تمام ویژگیهایی را که از شما فردی بیهمتا میسازد، بشناسید. برای اینکه بهتر خودتان را بشناسید، از پنج راهبرد پیشنهادی استفاده کنید:
راهبرد اول: به بیست سؤال زیر پاسخ دهید. دستکم یک بند پاسخ برای هر سؤال بنویسید.
۱. مهمترین فرد در زندگیتان چه کسی است و چرا؟
۲. مهمترین رؤیایی که در زندگی مایلید به آن برسید، چیست؟
۳. در زندگیتان چه کسی بیشتر از همه میتواند شما را عصبانی کند و چه رفتار خاصی انجام میدهد که موجب عصبانیت شما میشود؟
۴. در زندگیتان چه کسی بیشتر از هرکسی میتواند موجب شود احساس کنید دوستداشتنی هستید و چه عمل خاصی انجام میدهد که موجب میشود احساس عشق و محبت کنید؟
۵. از لحاظ بدنی، احساسی، ذهنی و معنوی چه احساسی دربارهٔ خودتان دارید؟
۶. چه کسی و چه چیزی موجب میشود احساس کنید که الهام میگیرید؟ وقتی الهام میگیرید، چه احساسی دارید؟
۷. در دنیا مهمترین چیز برای شما چیست؟
۸. اگر قرار بود فقط یک روز دیگر از عمرتان باقی باشد، چطور آن را سپری میکردید؟
۹. از چه چیزی بیشتر میترسید؟
۱۰. اگر میتوانستید در بقیهٔ زندگیتان فقط یک چیز بهدست آورید، آن چیست؟
۱۱. چه چیزهایی شما را کسل میکند، چه چیزهایی همیشه شما را کسل میکرده است و چه چیزهایی هرگز شما را کسل نمیکند؟
۱۲. پول چقدر برایتان شما مهم است؟ چقدر زمان صرف فکر کردن دربارهٔ آن میکنید و چه سطح درآمدی را مدنظر دارید؟
۱۳. خداوند چه نقشی در زندگیتان دارد؟ آیا به خداوند باور دارید و اگر دارید، چگونه با او ارتباط برقرار میکنید؟
۱۴. سه مورد از مهمترین علایق خودتان را بهترتیب بنویسید.
۱۵. بزرگترین دشمنتان کیست و چرا و چطور با شما دشمن شده است؟
۱۶. غذا چقدر برای شما مهم است؟ آیا اغلب در فکر خوردن هستید و آیا غذا خوردن شما نظم و انضباط خاصی دارد؟
۱۷. نظرتان در این مورد که با یک نفر ازدواج کنید و بقیهٔ عمرتان را با او بگذرانید، چیست؟ سه دلیل برای اینکه تکهمسری را دوست دارید و سه دلیل که آن را نمیپسندید، ذکر کنید.
۱۸. آیا خودتان را از نظر احساسی سالم میبینید؟ در چه حیطههایی سالم هستید و در چه حیطههایی به رشد نیاز دارید؟
۱۹. اختلاف و تعارض چه نقشی در زندگیتان دارند؟ آیا با کسانی که خیلی با شما صمیمی هستند همواره دعوا و کشمکش و جروبحث میکنید؟ چطور اغلب بین شما و آنها اختلاف بروز میکند؟
۲۰. دوست دارید دوستانتان پس از مرگ شما چهچیز دربارهتان بگویند؟
اگر بهدقت به این پرسشها جواب دهید، بینش و اطلاعات عمیقی بهدست میآورید. با این بیست سؤال شروع کنید. یک بعد از ظهر کامل را به آن اختصاص دهید. در انتهای کار، بهحتم اطلاعات از اعماق آگاهیتان به سطح خواهد رسید.
راهبرد دوم: در مورد جوابهای خود با دو یا سه تن از دوستان صمیمی یا اعضای خانوادهتان بحث و گفتگو کنید.
گاهی دیگران بهتر از خودمان میتوانند ما را ببینند. ما نقاط کوری داریم و برخی از جنبههای خاص شخصیتمان را بهخوبی نمیبینیم. از این رو، هدف راهبرد دوم این است از کسانی که شما را خیلی خوب میشناسند، بازخورد صادقانه بگیرید. وقتی به این اشخاص زمینهٔ کافی برای بحث و گفتگو بدهید، غنیترین اطلاعات را بهدست میآورید.
از سه نفر از کسانی که شما را خوب میشناسند بخواهید مدت زمانی را به شما اختصاص دهند. بهطور دقیق به آنها بگویید که میخواهید چهکار کنید و قصد دارید خودتان را بهتر از قبل بشناسید. بگویید که این کتاب را میخوانید و به بیست سؤال آن جواب دادهاید و اینکه خواهان بازخورد صادقانهٔ آنها هستید. از آنها درخواست کنید جوابهای شما را بخوانند و هر مطلبی که احساس میکنند میتواند در شناخت بهتر شما کمک کند، به جوابها اضافه کنند. به آنها بگویید که جواب صادقانهشان موجب ناراحتی شما نخواهد شد.
وقتی میخواهید خودتان را بشناسید، دوستان و اعضای خانواده که شما را خوب میشناسند، میتوانند نقش مؤثری داشته باشند. آنها اغلب دیدی از شما دارند که خودتان ندارید و ممکن است دیدگاهشان را با شما در میان نگذاشته باشند. گاهی همین اطلاعات ممکن است موجب شود در پی شخصی متفاوت از آنچه میخواستید، بگردید.
راهبرد سوم: درخت خانوادگیتان را ترسیم کنید و آن را با نمودارهایی از اعضای خانوادهتان کامل کنید.
همهٔ ما محصول خانوادهٔ خود هستیم و تحت تأثیر والدین، برادرها، خواهرها و اعضای گستردهتر خانواده به هزاران شیوه شکل گرفته و تربیت شدهایم. گاهی تحت تأثیر نیاکانی قرار داریم که حتی آنها را نمیشناسیم.
برای رسیدن به درک و بینش بهتری از خودتان، درخت خانوادگیتان را ترسیم کنید. برای هر فرد حلقهای بکشید و اسم او را در حلقه قرار دهید. در بالا، از کسی که دربارهٔ او اطلاعات دارید شروع کنید. برای مثال، پدر پدربزرگ یا مادربزرگتان؛ و به همین ترتیب ادامه دهید تا نوبت به خودتان و همهٔ خواهرها و برادرهایی که دارید، برسد.
سپس دربارهٔ هریک از اعضا کمی فکر کنید. چه چیزهایی دربارهٔ آنها میدانید که بهطور مستقیم به شما ارتباط پیدا میکند؟ چطور بودند یا هستند و چطور به شما شباهت پیدا میکنند؟ حقیقت این است که آنها پیوندهای زیستی و اجتماعی با شما دارند و بهیقین برخی از ویژگیهای آنها در شما نیز وجود دارد.
در نهایت، دو یا سه نفر از آنها را انتخاب کنید و دربارهشان یک صفحه بنویسید. کسانی را انتخاب کنید که بیشترین تأثیر را در شما گذاشتهاند، مثل پدر، مادر، برادر. کمتر کسی است که از این تمرین منبع گستردهای از اطلاعات بهدست نیاورد.
راهبرد چهارم: زندگیتان را به دورههای پنج ساله تقسیم کنید و برای هر دوره تحلیلی بنویسید.
همهٔ ما اگر بخواهیم دربارهٔ زندگیمان مطلب بنویسیم، موضوعات زیادی برای گفتن داریم. پس خودکار و کاغذی بردارید و ابتدا دربارهٔ پنج سال اول زندگیتان بنویسید. دربارهٔ خاطراتی که به ذهنتان میرسد، خوب یا بد، و رخدادهایی که تأثیر مهمی در شما گذاشته است، بنویسید. سپس همین کار را در مورد شش تا ده سالگیتان بکنید و به همین ترتیب ادامه دهید. هدف از این تمرین رسیدن به مهمترین و تأثیرگذارترین خاطرهها، اشخاص، شرایط و هر مورد دیگر است، بهویژه مواردی که هماکنون نیز در شما تأثیر میگذارد.
راهبرد پنجم: از آزمونهای روانشناختی استفاده کنید.
شما میتوانید از آزمونهایی مختلف استفاده کنید تا سطح هوش خودتان را بسنجید و با استفاده از آزمونهای شخصیتی، برداشت بهتری از خود بهدست آورید. یکی از آزمونهای که توصیه میشود، آزمون شخصیت چندوجهی مینهسوتا یا MMPI است که البته باید زیر نظر روانشناس انجام گیرد. این آزمون خیلی مفید است و نمایی از شخصیتتان را آشکار میکند. آزمونهای دیگری هم وجود دارد که خودتان بهتنهایی میتوانید انجام دهید و به شما در خودشناسی کمک فراوانی میکند.»
حجم
۲۴۹٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۲۷۱ صفحه
حجم
۲۴۹٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۲۷۱ صفحه
نظرات کاربران
این کتاب یکی از کتاب هایی که به نظرم همه و همه چه کسانی که ازدواج کردن و چه کسانی که در شرف هستن و چه کسانی که تصمیم دارن ازدواج کنن بخونن چون به شدت ذهن و نگاه باز
کتاب خوبیه اما قطعا کامل نیست ، در بزنگاه هایی که میتونست بیشتر توضیح بده و موضوع رو باز کنه و راه حل بده صحبتش رو تموم میکرد ، مثلا بهت میگه شش ماه تا دو سال اول زندگی همه
کتاب خوبیه .خیلی مطالبش شبیه کتاب آیا تو آن گمشده ام هستی از همین نویسنده ست ولی خب اینجا با واقع بینی بیشتری نوشته
کتاب مناسب آسان وکاربردی.البته نبایدبه یک کتاب اکتفاکرد
صددرصد برای کسانی که درشرف ازدواج هستند مناسبه، و توصیه هایی داره گرچه ساده به نظر میرسه اما به عنوان نکات کلیدی و یادآوری مفیده.. حتی برای کسانی که انتخاب خودشون راکردند مفیده
کتاب خیلی خوبیه نکات مهم برای شناخت خود و انتخاب درست
من این کتاب رو نخوندم و نمی تونم درموردش نظری بدم. اما سالها پیش کتاب دیگه ای از باربارا دی آنجلیس درباره ازدواج خونده بودم تحت عنوان "آیا تو آن گمشده ام هستی".. که اون زمان چون اطلاعاتی در این
یکبارم که شده حتما بخونید خیلی واضح و کابردی به چیزهایی اشاره کردند که ادم ممکنه سرسری ازش بگذره و بعد داستان شه😊مرسی از طاقچه مرسی از نویسندگان خوب این کتاب
به نظرم کتابیه ک «همه» باید بخونن.چندین بار باید بخونن.اگه یک کتاب بخوام در زمینه ی ازدواج معرفی کنم، قطعا همین کتابه
کتاب خیلیی زیبا ومفیدی بود