کتاب بدو و نمیر
معرفی کتاب بدو و نمیر
کتاب بدو و نمیر، نوشته حسام الدین مطهری، مجموعهای از جستارها دربارهی تنورزی، بقا و رابطهی پیچیدهی انسان امروز با بدنش است. نویسنده در این اثر از تجربهی شخصی خود در آغاز ورزش، افسردگی، تنهایی، کار فکری و بازگشت به بدن میگوید و آن را به پرسشهای بزرگتری دربارهی زندگی مدرن، پیشرفت، شادکامی و معنای زیستن پیوند میزند. این کتاب شامل فصلهایی است که هرکدام از زاویهای تازه به تن، ذهن، بقا، اعتدال و تنآگاهی نزدیک میشوند. انتشارات میلکان در سال ۱۴۰۳ این کتاب را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب بدو و نمیر اثر حسام الدین مطهری
کتاب بدو و نمیر، با عنوان فرعی جستارهایی در ستایش تنورزی و تقلا برای بقا، نوشته حسام الدین مطهری، از نقطهای بسیار شخصی آغاز میشود: عصر تابستانیای که نویسنده بیمقدمه وارد باشگاه میشود و به سالها تنفراموشی پایان میدهد. از همین نقطه، روایت زندگی فردی تنها، افسرده، گرفتار بیثباتی شغلی و فشارهای مالی به بحثی گستردهتر دربارهی بقا در جهان امروز گره میخورد. کتاب بدو و نمیر در فصلهای پیدرپی، مسیر این تغییر را دنبال کرده است.
حسام الدین مطهری در کتاب بدو و نمیر، از پژوهشهای طولانیمدت دربارهی شادکامی، نقش ارتباط انسانی و تنهایی عمیق فردی سخن میگوید و وضعیت خود را با آن معیارها میسنجد. در ادامه، او از تجربهی زیسته در کراسفیت، آسیبدیدگی، تغییر عادتها، نسبت ورزش و افسردگی، نقد بدنسازی، نقش مغز در راحتطلبی و اعتیادهای مدرن و فاصلهی ذهن و تن میگوید. متن کتاب پر از روایتهای جزئی، خاطره، تحلیل و پرسش است و از خلال آنها تصویری از انسانی ساخته میشود که میکوشد در میانهی تنستیزی فرهنگی، فشارهای اقتصادی و تنهایی، دوباره در بدن خود ساکن شود و معنای بقا را بازتعریف کند.
خلاصه کتاب بدو و نمیر
کتاب بدو و نمیر از تجربهی شخصی نویسنده در آغاز ورزش، آن هم در اوج افسردگی، تنهایی و بیثباتی شغلی، شروع میشود و به طرح این پرسش میرسد که انسان امروز چگونه میتواند در جهان راحتطلب و تنفراموش، برای بقا تقلا کند و درعینحال زیستن واقعی را تمرین کند. حسام الدین مطهری با مرور گذشتهی خود، از خاطرات تلخ ورزش در کودکی تا سالهای کار فکری و پشتمیزنشینی، نشان میدهد چگونه تنآگاهی از بین رفته و بدن به باری مزاحم تبدیل شده است.
در ادامه، کتاب بدو و نمیر به نقش ورزش در کنار درمان افسردگی، نقد مفهوم پیشرفت، بررسی کارکرد مغز راحتطلب، اعتیاد به دوپامینهای لحظهای، تنآگاهی، رابطهی جنسی، خواب، تغذیه و مراقبه میپردازد و تن را بهعنوان مرکب سفر زندگی و بخشی جداییناپذیر از خود انسانی به رسمیت میشناسد.
چرا باید کتاب بدو و نمیر را بخوانیم؟
کتاب بدو و نمیر نمایی شفاف از زندگی انسانی را تصویر میکند که در میان افسردگی، بیثباتی، تنهایی و فشارهای اقتصادی، از راه تنورزی دوباره به بدنش برمیگردد. این اثر همزمان تجربهی زیسته، تحلیل اجتماعی، نقد فرهنگی و تأمل دربارهی تنآگاهی است و نشان میدهد ورزش چگونه میتواند از ابزار تناسب اندام به ریسمانی برای بقا و بازاندیشی در معنای زیستن تبدیل شود.
کتاب بدو و نمیر به کسانی پیشنهاد میشود که با افسردگی، تنهایی، فرسودگی شغلی، تنفراموشی یا پشتمیزنشینی درگیرند و میخواهند نسبت خود را با بدن، ورزش، بقا و معنای زندگی دوباره بررسی کنند. این کتاب به دوستداران جستارنویسی شخصی و تأملات انتقادی دربارهی جهان مدرن نیز پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب بدو و نمیر
«در زندگیام فهمیده بودم دستاوردها نتیجهٔ حرکتاند، نه نشستن. فهمیده بودم انجام شدن نتیجهٔ انجام دادن در نامساعدترین اوضاع است، نه دستاوردِ محاسبههای پیچدرپیچ در روزگار آسانی و فراغت. زندگی نشانم داده بود که محکومم به حرکت و تقلا. پس بین تصمیم تا عملم فاصلهٔ کوتاهی بود. فقط دنبال روزنهٔ ورود به قلمروِ ناشناختهٔ ورزش میگشتم. آن روزها جوانکی به خانهام رفتوآمد داشت که از قضا بدنسازی میکرد. میدانستم از بدنسازی و سالن بدنسازی بیزارم ولی بههرروی روزنهای بود. بیآنکه منتظرِ وقت مناسب، لباس مناسب، موقعیت مناسب یا حالِ مناسب بمانم، یک روز از او خواستم من را همراه خودش ببرد.»
دوست دارید ورزش کنید اما حالشو ندارید ؟ همش بهونه میارید ؟ شرایطش مهیا نیست ؟ یا اینکه انگیزه کافی ندارید ؟ شاید این کتاب چیزی باشه که بهش نیاز دارید. کوتاه و خوشخوانه و یکی دو روزه تمومش میکنید. در این کتاب
یه دید تازه درباره بدن و اهمیتش به من داد و دلیل ورزش کردن و کلا فعالیت بدنی داشتن رو به یک شکل متفاوتی برام اثبات کرد. چون توش از تجربه ایرانی حرف زده شده، خیلی برای مخاطب ایرانی ملموس
بعضی حرفها، با واقعیت تجربهشده محکم میشوند. این کتاب از همین جنس حرفها داشت: واقعگرا، استوار بر تجربه و جسورانه.
واقعیت زندگی ما ایرانیها، خیلی خوب بود واقع گرا غیر فانتزی
میتونم جزو کتابهای انگیزشی قلمدادش کنم. البته نه انگیزهی بدون پشتوانه؛ چون زمینهی تجربیاتی خودش و سپس کارکرد چیزی که تبلیغ میکنه رو به تفصیل توضیح میده. اما به نظر میرسه نویسنده زحمت چندانی به خودش نداده اطلاعاتی که به
جستارهای شخصی برآمده از تجربهی زیستهی نویسندهست. شاید مهمترین ویژگی این کتاب، اصالت و واقعیبودنش باشه؛ یعنی نویسنده، تجارب خودش رو صادقانه در اختیار مخاطب قرار میده. لحن صمیمانه و گاه، آمیخته به طنز نویسنده منجربه همذاتپنداری بیشتر مخاطب میشه.
تنها راه زنده بودن در این مملکت:
کتاب تلاش میکنه از جوانب مختلف بررسی کنه چطور میشه وسط سر و کله زدن با زندگی اون هم از نوع گزنده و تلخ، ورزش رو تبدیل به روال کرد. نثر زیبا و شوخیهای هر از گاهش و اینکه نویسنده
ورزش دشمن سلامتیه،صدمات فیزیکی داره نرمش کنید تا سالم بمونین