کتاب هوای دوستی مارینا گارسس + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب هوای دوستی

کتاب هوای دوستی

معرفی کتاب هوای دوستی

کتاب هوای دوستی (دربارهٔ اشتیاق به غریبه) نوشته‌ی مارینا گارسس و با ترجمه‌ی الهام شوشتری‌زاده، اثری است که نشر اطراف آن را منتشر کرده است. این کتاب به بررسی مفهوم دوستی، جایگاه آن در زندگی فردی و اجتماعی و نسبت آن با دیگر پیوندهای انسانی می‌پردازد. نویسنده با نگاهی فلسفی و در عین حال شخصی، تجربه‌ها و تأملات خود را درباره‌ی دوستی، فقدان، گسست و امکان‌های تازه‌ی رابطه با دیگری روایت می‌کند. هوای دوستی از خلال روایت‌های روزمره، قصه‌های فلسفی و تحلیل‌های انتقادی، به سراغ پرسش‌هایی می‌رود که معمولاً در حاشیه‌ی بحث‌های رسمی درباره‌ی دوستی باقی می‌مانند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب هوای دوستی

کتاب هوای دوستی نوشته‌ی مارینا گارسس با ترجمه‌ی الهام شوشتری‌زاده، اثری است که به بازاندیشی مفهوم دوستی در جهان معاصر می‌پردازد. این کتاب با رویکردی فلسفی و انتقادی، دوستی را نه صرفاً به‌عنوان رابطه‌ای عاطفی و شخصی، بلکه به‌مثابه پدیده‌ای اجتماعی و حتی سیاسی بررسی کرده است. گارسس در این کتاب، دوستی را از زاویه‌های مختلف مورد واکاوی قرار داده و تلاش کرده است از کلیشه‌های رایج درباره‌ی دوستی فاصله بگیرد. او با رجوع به سنت‌های فلسفی، ادبی و تجربه‌های زیسته، نشان داده است که دوستی نه‌تنها در زندگی فردی، بلکه در ساختارهای اجتماعی و فرهنگی نیز نقشی تعیین‌کننده دارد. ساختار کتاب بر پایه‌ی فصل‌هایی است که هرکدام به یکی از ابعاد یا پرسش‌های اساسی درباره‌ی دوستی می‌پردازند؛ از تجربه‌ی فقدان دوست تا شکل‌گیری پیوندهای زنانه، از مناسک و هنجارهای دوستی تا نقد انگاره‌های آرمانی و مردمحور. روایت‌های شخصی، تحلیل‌های فلسفی و ارجاع به متون کلاسیک و معاصر، کتاب را به اثری چندلایه و تأمل‌برانگیز تبدیل کرده است. گارسس در هوای دوستی، دوستی را نه امری بدیهی و بی‌دردسر، بلکه پدیده‌ای مسئله‌دار، متغیر و گاه مبهم دانسته است که همواره نیازمند بازاندیشی و بازتعریف است.

خلاصه کتاب هوای دوستی

کتاب هوای دوستی با طرح پرسش‌هایی بنیادین درباره‌ی چیستی و چرایی دوستی آغاز شده است. نویسنده با تکیه‌بر تجربه‌های شخصی و روایت‌های روزمره، نشان داده است که دوستی برخلاف بسیاری از پیوندهای انسانی، نه بر اساس نهادهای رسمی و نه بر پایه‌ی قراردادهای اجتماعی شکل می‌گیرد. دوستی در این کتاب، رابطه‌ای است که از دل مواجهه با دیگریِ ناآشنا و اشتیاق به غریبه سر برمی‌آورد؛ رابطه‌ای که نه قصد تملک دارد و نه سودای یکی شدن. گارسس با نقد انگاره‌های کلاسیک و مردمحور دوستی، به‌ویژه در سنت فلسفی غرب، نشان داده است که دوستی‌های واقعی اغلب ناقص، ناپایدار و گسسته‌اند و ارزش آن‌ها در همین ناتمامی و انعطاف‌پذیری نهفته است. کتاب به تجربه‌ی فقدان دوست، بازگشت دوستی‌های قدیمی، مناسک و هنجارهای دوستی، و نقش دوستی‌های زنانه در برابر کلیشه‌های فرهنگی پرداخته است. نویسنده تأکید کرده است که دوستی نه نوشدارویی جادویی برای درمان تنهایی، بلکه مسئله‌ای است که امکان گفت‌وگو، کشف دیگری و مقاومت در برابر ساختارهای صلب را فراهم می‌کند. در نهایت، کتاب هوای دوستی دوستی را به‌مثابه روزنه‌ای به‌سوی دیگری و امکانی برای تجربه‌ی جهان‌های متفاوت معرفی کرده است.

چرا باید کتاب هوای دوستی را بخوانیم؟

هوای دوستی اثری است که با نگاهی تازه و انتقادی، دوستی را از زوایای کمتر دیده‌شده بررسی کرده است. این کتاب نه‌تنها به ابعاد عاطفی و فردی دوستی می‌پردازد، بلکه نقش آن را در شکل‌دهی به هویت، مقاومت در برابر هنجارهای اجتماعی و ایجاد پیوندهای معنادار در زندگی روزمره برجسته کرده است. خواننده با مطالعه‌ی این کتاب می‌تواند با پیچیدگی‌ها، ابهام‌ها و امکان‌های دوستی در جهان معاصر آشنا شود و به بازاندیشی درباره‌ی روابط انسانی خود بپردازد. روایت‌های شخصی، تحلیل‌های فلسفی و نقد کلیشه‌ها، کتاب را به اثری تأمل‌برانگیز و الهام‌بخش برای کسانی تبدیل کرده است که به دنبال فهم عمیق‌تر از پیوندهای انسانی هستند.

خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که دغدغه‌ی فهم عمیق‌تر روابط انسانی، تجربه‌ی فقدان یا گسست دوستی، یا علاقه‌مندی به تأملات فلسفی و اجتماعی درباره‌ی پیوندهای عاطفی دارند. همچنین به دانشجویان و پژوهشگران حوزه‌های علوم انسانی و اجتماعی، و افرادی که به نقد کلیشه‌های فرهنگی و جنسیتی در روابط انسانی علاقه‌مندند، توصیه می‌شود.

بخشی از کتاب هوای دوستی

«ما معمولاً دوستی را به همراهیِ محسوس و عینی گره می‌زنیم: شناختِ متقابل، تجربهٔ مشترک، زمانِ گذرانده‌شده کنار هم. اما پیش از همهٔ این‌ها چیزی دیگر وجود دارد: گشودگی. آمادگی برای این‌که زندگیِ دیگری راهی به زندگی‌ات پیدا کند. دیگری برایت مهم می‌شود، بی آن‌که بدانی چرا. گشودگی همیشه خوشایند نیست. آسیب‌پذیری می‌آورد. ممکن است چیزی را در تو از هم بپاشاند که بعداً نتوانی بازسازی‌اش کنی. دوستی در این معنا بیشتر حادثه است تا پروژه؛ چیزی که رخ می‌دهد و بعد، اگر دوام آورد، شکل می‌گیرد. بسیاری از دوستی‌های عمیق، اگر صادق باشیم، شروعی مبهم دارند. نقطه‌ای که نمی‌توانی دقیقاً نشانش بدهی. از لحظه‌ای، دیگری بی‌خبر در تو جا باز می‌کند. در زمانهٔ تماس‌های سریع و سطحی، گاهی به نظر می‌رسد این نوع گشودگی، این نوع مجال دادن به دیگری برای رخنه در زندگی‌ات، به‌تدریج کمیاب می‌شود. انگار ما یا عامدانه میان خود و دیگری دیوار می‌کشیم یا ارتباطِ لحظه‌ای و مصرفی را انتخاب می‌کنیم. اما آیا واقعاً امروزه دوستی کمیاب‌تر است؟ آیا ما، در مقایسه با آدم‌های چند دهه یا چند قرن پیش، بخت کمتری برای تجربهٔ دوستی داریم؟ آیا ما، هر یک به شیوهٔ خودمان، راهی برای دوستی پیدا نکرده‌ایم؟»

۲۵%