کتاب عروس بیستم (زندگی پرماجرای مهرالنساء ملکه ایرانی هندوستان)
نویسنده:ایندو ساندارسان
مترجم:امیرحسین اکبری شالچی
انتشارات:نشر روزگار
دستهبندی:
امتیاز:
از ۲۰۳ رأیخواندن نظرات
خواندن نظراتمعرفی کتاب عروس بیستم (زندگی پرماجرای مهرالنساء ملکه ایرانی هندوستان)
«عروس بیستم (زندگی پرماجرای مهرالنساء ملکه ایرانی هندوستان)» داستانی به قلم ایندو ساندارسان، نویسنده هندی است که برنده جایزه ادبی ایالت واشینگتن در سال ۲۰۰۴ شدهاست.
مهرالنساء ملقب به «نورجهان»آخرین زن جهانگیرشاه (فرمانروایی: ۱۶۰۵–۱۶۲۷ م) ، چهارمین پادشاه گورکانی هند و نوه یکی از درباریان شاه تهماسب صفوی بود. ملکه نورجهان زنی بذلهگو، باهوش و زیبا بود و جهانگیر را سخت شیفته خود کرد. طوری که نقشی تعیینکننده در دربار پیدا کرده و باعث نفوذ بسیاری از ایرانیان به دربار امپراتوری گورکانی شد. پدرش، غیاث الدین شیرازی ملقب به «اعتمادالدوله» در دربار اکبر و جهانگیر مناصب مهمی داشت. میرزا غیاث الدین شخصی ایرانی بود که با خانوادهاش در دورهٔ اکبر، (سلطنت ۱۴–۹۶۳ ه. ق) به هند رفت و در دربار او به کار اشتغال ورزید و در مدت کوتاهی پیشرفت کرد و عهدهدار فعالیتهای مهمی شد.
خانواده مهرالنساء در زمان پادشاهی شاه تهماسب موقعیت خوبی در دربار داشت تا اینکه شاه اسماعیل دوم به تخت نشست که با آنها رابطه خوبی نداشت ازین رو از ترس شاه از راه اصفهان ، عازم هند شدند.آنها در دشت لوت با یکی از نزدیکان شاه هند آشنا شده و موقعیت وی باعث تحکیم روابط و جایگاه این خانواده در هند میشود تا این که مهرالنساء، دختر خانواده، به همسری شاه درمیآید:
مهرالنساء رویش را سوی لادلی که کنارش خوابیده بود، برگرداند و دستش را زیر سر دختر کوچکش کشید. بچه خیس عرق بود و پوست مهرالنساء از خیسی برق میزد. آبها را از دستش راند، و در موهای داغ دخترش دمید. لادلی دمی ژرف کشید و با دستها و پاهای خمشدهاش، غلتی زد. مهرالنساء بوسهای بر آرنجش داد و به دخترش خیره شد. گویی گرمای بنگال چندان هم او را نمیآزرد. لادلی با دهان باز، خوابش برده بود؛ آوای دمهایش در بینیاش سوت میزد، چون گرفتار سرماخوردگی تابستانی شدهبود.
مهرالنساء آهسته او را نوازش کرد، اما دستهایش را روی جاهای عرقسوزشدهاش نمیگذاشت. پشت پا و بالای ران لادلی را مالش داد، گودی مفصلهایش و زانوی نرمش را مالید. در آن آغاز که لادلی زاده شده بود، مهرالنساء شبها بیدار میماند تا ببیند وی کی به خواب میرود...
همسر پنهانی
آتوساهلن افشار
ماه عسل در پاریسجوجو مویز
سرگذشت آب و آتش؛ مهرگانبهار برادران
بریدهای برای کتاب ثبت نشده است
این کتاب در واقع سه جلدیه که اینجا فقط جلد اولش اومده اگه خواستین ادامه شو بخونین اینو توی گوگل سرچ کنین taj mahal trilogy اسم سه تا کتاب اینه: the twentieh wife the feast of roses shadow princess
رمان عاشقانه، تاریخی هرچند قسمت هایی که کارهای زشت شخصیت اول داستان به بهانه عشق توجیه میشد رو نمی پسندیدم ولی در کل بد نبود😊
خوب چیزی که قبل از شروع مطالعه این کتاب باید بدونید اینه که این کتاب داستان زندگی مهرالنسا پیش از شاهبانو شدنشه! اوایل داستان جذابه ولی متاسفانه اواسط داستان روایت های تاریخی نه چندان مرتبط به زندگی مهرالنسا(که ما کتاب
متن کتاب اشتباهات بسیاری داشت،فاعل برخی جملات به اشتباه گفته میشد طوری که در جملات بعد متوجه این اشتباه میشیم.جدا از این،به نظر میرسه با نیت کهن نویسی، افعال اشتباه در جای جای کتاب بکار رفته و بسیار به چشم
یک رمان بر اساس واقعیتو تاریخ. البته من دوست داشتم جلد بعدیش هم موجود بود و میخوندم چون کتاب فقط تا روز عروسی مهر النسا هستش و درباره تاثیرش بر حکومت و فرمانروایی چیزی نوشته نشده. به طور کلی به نظرم
سلام سالهاست که رمان نمیخوانم و حتی چند باری هم که سعی کردم ،رمانی را شروع کنم ،در ادامه مطالعه شکست خوردم ولی نمیدانم این قرن بیستم چه جور من را سحر کرد که در کمتر از سه شبانه روز آن را
کتاب زیبایی بود لذت بردم.. اینکه داستان واقعی بود جذابش میکرد👍
کتاب خیلی خوبی بود بعد از مطالعه از پادشاهان مغول و طرز زندگیشان آگاه می شویم و روایت داستانی آن جذابیت آن را زیاد کرده است.
کتاب بسیار پر کشش و جوابی بود با اینکه سال پیش خوندمش دوباره دارم میخونم .
هنوز این کتاب رو نخوندم ولی قبلا کتابی در مورد مهرالنسا (نورمحل) خوندم به اسم [عروس ایران ] متاسفانه اسم نویسنده اش یادم نمیاد که ببینم این کتاب همونیه که قبلا خوندم یا نه!!!!؟؟؟