کتاب موهبت شکست جسیکا لاهی + دانلود نمونه رایگان

معرفی کتاب موهبت شکست

کتاب موهبت شکست (The gift of failure) نوشته جسیکا لاهی و ترجمه بهجت قاسم زاده و اثری است که به بررسی نقش شکست در رشد و تربیت کودکان می‌پردازد. این کتاب که در سال ۱۴۰۴ توسط نشر میلکان منتشر شده، می‌کوشد با نگاهی دقیق و پژوهش‌محور، والدین و معلمان را با اهمیت تجربه‌ی ناکامی و اشتباه در مسیر رشد فرزندان آشنا کند. نویسنده باتکیه‌بر تجربیات شخصی به‌عنوان مادر و معلم و نیز با استناد به پژوهش‌های علمی، نشان می‌دهد که چگونه حمایت بیش‌ازحد و محافظت افراطی والدین می‌تواند مانع شکل‌گیری استقلال، پشتکار و انگیزه‌ی درونی کودکان شود. اثر به‌جای تمرکز صرف بر موفقیت‌های بیرونی، بر ارزش یادگیری از اشتباهات و رشد تدریجی تأکید کرده و راهکارهایی برای ایجاد تعادل میان حمایت و رهاکردن فرزندان ارائه داده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب موهبت شکست اثر جسیکا لاهی

کتاب موهبت شکست (چگونه شکست‌های فرزندانمان را به تجربه‌هایی برای موفقیت تبدیل کنیم؟) نوشته‌ی جسیکا لاهی و اثری است که به موضوع فرزندپروری و آموزش از زاویه‌ای متفاوت نگریسته است. این کتاب با رویکردی تحلیلی و انتقادی به بررسی روند تاریخی و اجتماعی تربیت کودکان در جوامع غربی، به‌ویژه ایالات متحده، می‌پردازد و نشان می‌دهد چگونه تغییرات فرهنگی، اقتصادی و روان‌شناختی، سبک‌های والدگری را دگرگون کرده است. نویسنده با روایت تجربه‌های شخصی‌اش به‌عنوان معلم و مادر و با ارجاع به پژوهش‌های علمی، ساختار کتاب را بر سه محور اصلی بنا کرده است؛ پذیرش شکست به‌عنوان بخشی ضروری از رشد، اهمیت انگیزه‌ی درونی و استقلال و نیز نقش والدین و معلمان در ایجاد فضایی امن برای تجربه‌ی ناکامی.

کتاب موهبت شکست با بررسی نمونه‌های واقعی از زندگی دانش‌آموزان و خانواده‌ها به والدین و معلمان کمک می‌کند تا مرز میان حمایت و کنترل را بهتر بشناسند و به‌جای تمرکز بر موفقیت‌های کوتاه‌مدت، به رشد بلندمدت و تاب‌آوری فرزندان توجه کنند. جسیکا لاهی در این کتاب با نگاهی واقع‌بینانه به دغدغه‌های والدین امروزی، راهکارهایی برای عبور از اضطراب و وسواس موفقیت ارائه داده است. عنوان کامل کتاب حاضر در زبان مبدأ عبارت است از The gift of failure : how the best parents learn to let go so their ‭children can succeed

خلاصه کتاب موهبت شکست

کتاب بر این ایده استوار است که شکست و ناکامی نه‌تنها اجتناب‌ناپذیر، بلکه برای رشد و موفقیت واقعی کودکان ضروری است. نویسنده با اشاره به تجربه‌ی شخصی خود و روایت‌هایی از کلاس درس و خانه نشان می‌دهد که والدین امروزی اغلب با نیت خیرخواهانه، مسیر فرزندانشان را از هر مانع و دشواری پاک می‌کنند. این رفتار هرچند از سر عشق و نگرانی است، در عمل باعث می‌شود کودکان فرصت یادگیری از اشتباهات، کسب استقلال و پرورش پشتکار را از دست بدهند. کتاب به ریشه‌های تاریخی و فرهنگی والدگری افراطی می‌پردازد و نشان می‌دهد چگونه تغییرات اجتماعی و ظهور نظریه‌های روان‌شناسی، والدین را به‌سمت حمایت بیش‌ازحد سوق داده؛ سپس با بررسی پژوهش‌های علمی، اهمیت انگیزه‌ی درونی و نقش تجربه‌ی شکست در شکل‌گیری شخصیت و مهارت‌های زندگی کودکان را برجسته کرده است. نویسنده تأکید کرده است که پاداش‌های بیرونی و تمرکز بر موفقیت‌های ظاهری، انگیزه‌ی یادگیری و خلاقیت را تضعیف و در مقابل، تجربه‌ی ناکامی و تلاش دوباره، تاب‌آوری و اعتمادبه‌نفس را تقویت می‌کند. کتاب راهکارهایی برای والدین و معلمان ارائه می‌دهد تا بتوانند با عقب‌نشینی آگاهانه به کودکان اجازه دهند با مشکلات روبه‌رو شوند و راه‌حل‌های خود را بیابند. جسیکا لاهی با مثال‌هایی از زندگی واقعی نشان می‌دهد که چگونه می‌توان با پذیرش شکست به‌عنوان بخشی از فرایند رشد، فرزندانی مستقل، خلاق و مقاوم تربیت کرد. کتاب بر اهمیت همکاری میان خانه و مدرسه و ایجاد فضایی امن برای تجربه‌ی ناکامی تأکید می‌کند.

چرا باید کتاب موهبت شکست را بخوانیم؟

کتاب موهبت شکست با نگاه به موضوع فرزندپروری، والدین و معلمان را به بازنگری در شیوه‌های تربیتی دعوت می‌کند. این کتاب باتکیه‌بر پژوهش‌های علمی و تجربه‌های واقعی نشان می‌دهد که حمایت افراطی و ترس از شکست، مانع رشد واقعی کودکان می‌شود. از ویژگی‌های شاخص این اثر می‌توان به تحلیل روندهای تاریخی و اجتماعی والدگری، بررسی نقش انگیزه‌ی درونی و ارائه‌ی راهکارهای عملی برای ایجاد تعادل میان حمایت و استقلال اشاره کرد. خواندن این کتاب به مخاطب کمک می‌کند تا با شناخت بهتر نقش شکست در رشد شخصیت، به‌جای تمرکز بر موفقیت‌های کوتاه‌مدت، به پرورش تاب‌آوری و خلاقیت و استقلال در فرزندان توجه کند. همچنین این کتاب با مثال‌های ملموس و روایت‌های شخصی، فضایی برای همدلی و بازاندیشی در تجربه‌های والدگری فراهم کرده است.

کتاب حاضر به والدینی که دغدغه‌ی رشد سالم و مستقل فرزندانشان را دارند، معلمانی که با دانش‌آموزان مضطرب و دچار ترس از شکست مواجهند و افرادی که به‌دنبال راهکارهایی برای تقویت انگیزه‌ی درونی و تاب‌آوری در کودکان هستند، پیشنهاد می‌شود. همچنین این کتاب برای کسانی که به‌دنبال درک بهتر تأثیر سبک‌های والدگری بر رشد شخصیت و موفقیت بلندمدت کودکان هستند، مناسب است.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره این کتاب چیست؟

- آماندا ریپلی، نویسنده‌ی کتاب باهوش‌ترین کودکان جهان: کتاب موهبت شکست تازه‌نفس و برای والدینی که می‌خواهند کودکانی تاب‌آور پرورش دهند، کاربردی است.

- Kirkus Reviews: این کتاب مهم و سنجیده که با نگاهی متعادل نوشته شده، می‌کوشد شیوه‌ی نگرش ما را تغییر دهد و راهکارهایی برای تقویت شکل‌گیری تصویری مثبت و واقع‌بینانه از خود ارائه کند.

- The New York Times: به‌گفته‌ی جسیکا لاهی مسئله رخ‌دادن یا رخ‌ندادن شکست نیست؛ مسئله این است که شکست چه زمانی اتفاق می‌افتد. حالا که والدین در هر قدم از فرزندانشان محافظت می‌کنند، حالا که با دانشجویان محروم از تجربه‌ی شکست و با جوانان بیست‌وچندساله‌ی طلبکار و مضطرب روبه‌رو‌ هستیم، معلمان باید چگونه نقش حیاتی خود را پس بگیرند و فضای لازم برای شکست‌خوردن را به کودکان بدهند؟ آن‌ها می‌توانند از همان‌جا شروع کنند؛ مطالعه‌ی کتاب جسیکا لاهی.

- Library Journal: لحن صمیمی و محاوره‌ای جسیکا لاهی در کنار پژوهش‌ها و روایت‌های او از زبان کودکان و والدین، بینشی عمیق درباره‌ی ارزش اشتباه‌کردن ارائه می‌دهد. فصل‌هایی از این کتاب که به گروه‌های سنی مشخص (دانش‌آموزان دوره‌ی راهنمایی و دبیرستان) و نیز موضوعات حساس و بحث‌برانگیزی مانند کارهای خانه، تکالیف مدرسه و دوستی‌ها می‌پردازد، این کتاب را به منبعی سرشار از توصیه‌های سنجیده برای همه‌ی والدین تبدیل کرده است؛ والدینی که می‌خواهد تمایل به ابر‌مادربودن را مهار کند.

درباره جسیکا لاهی

جسیکا لاهی (Jessica Lahey) نویسنده، معلم، روزنامه‌نگار و مادری آمریکایی بوده که در حوزه‌های آموزش، فرزندپروری و رفاه کودکان فعالیت کرده است. او به‌عنوان نویسنده‌ی همکار برای نشریه‌ی معتبر The Atlantic نوشته، ستون «گفت‌وگوی والد - معلم» را در The New York Times بر عهده داشته و به‌طور منظم به‌عنوان مفسر با Vermont Public Radio همکاری کرده است. همچنین او مقالات و یادداشت‌هایی در زمینه‌ی آموزش و تربیت کودک برای رسانه‌های گوناگون منتشر کرده و به‌واسطه‌ی نگاه ترکیبیِ آموزشی، حقوقی و تجربی‌اش به یکی از صداهای شناخته‌شده در بحث‌های معاصر فرزندپروری تبدیل شده است. جسیکا لاهی نویسنده‌ی کتاب پرفروش نیویورک‌تایمز به نام موهبت شکست (The gift of failure) است؛ اثری که بر اهمیت تجربه‌ی شکست، رهاکردن کنترل افراطی والدین و نقش اشتباه در رشد و موفقیت کودکان تأکید کرده و جایگاه این نویسنده را به‌عنوان مرجعی اثرگذار در این حوزه تثبیت کرده است. جسیکا لاهی علاوه‌بر نویسندگی، به اجرای پادکست پرطرفدار #AmWriting نیز پرداخته است. او عضو Amazon Studios Thought Leader Board بوده و برنامه‌ی آموزشی مجموعه‌ی کودکانه‌ی نامزد جایزه‌ی امی The Stinky and Dirty Show از تولیدات Amazon Kids را طراحی کرده و نوشته است. پیشینه‌ی تحصیلی این نویسنده نشان‌دهنده‌ی پیوند ادبیات، حقوق و آموزش در مسیر حرفه‌ای اوست؛ مدرک کارشناسی خود را در رشته‌ی ادبیات تطبیقی از دانشگاه ماساچوست دریافت کرده و سپس مدرک دکترای حقوق را با تمرکز بر حقوق نوجوانان و حقوق آموزش از دانشکده‌ی حقوق دانشگاه کارولینای شمالی اخذ کرده است. او در کنار فعالیت‌های رسانه‌ای و پژوهشی به تدریس زبان انگلیسی نیز اشتغال داشته است. گفته شده که ترکیب زندگی شخصی، حرفه‌ای و آموزشی، به نوشته‌های او عمق و اعتبار بخشیده است.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

جسیکا لاهی، از اعضای Amazon Studios Thought Leader Board، برنامه‌ی آموزشی مجموعه‌ی کودکانه‌ی The Stinky and Dirty Show را که از تولیدات Amazon Kids و نامزد جایزه‌ی امی بود، طراحی کرده و نوشته است.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

کتاب حاضر نخستین‌بار با عنوان ارمغان شکست: چگونه شکست‌ فرزندان را به موفقیت تبدیل کنیم؟ در سال ۱۳۹۹ با ترجمه‌ی ریحانه کربلایی توسط نشر مهرستان منتشر شده است.

بخشی از کتاب موهبت شکست

«ساعت هشت‌ویازده دقیقه است و من برای کلاس اولم دیر کرده‌ام. باید درس لاتین کلاس هفتم را تدریس کنم، اما در دفتر مدیر مدرسه گرفتار شده‌ام. مادری خشمگین و بی‌تاب دم در ایستاده و نمی‌توانم بیرون بروم. به ذهنم می‌رسد از پنجره بیرون بپرم، اما پنجره با زمین بسیار فاصله دارد و ممکن است سقوط کنم و بمیرم. درحالی‌که از فاصلهٔ میان در دفتر و چهارچوبش به بیرون خیره شده‌ام، متوجه می‌شوم حاضرم این خطر را به جان بخرم. آن مادر نمی‌داند من اینجا هستم و می‌توانم آن‌قدر منتظر بمانم تا برود. شاید هم اگر با سرعت حرکت کنم و چشمانم را به زمین بدوزم، بتوانم بدون آسیب‌دیدن از کنارش بگذرم و فرار کنم. دوباره به ساعت نگاه می‌کنم: هشت‌ودوازده دقیقه. خدایا! نفس عمیقی می‌کشم، به خودم یادآوری می‌کنم که دانش‌آموزانم منتظرند چگونگی صرف فعل «دوست‌داشتن» در زبان لاتین را یاد بگیرند و از پشت در بیرون می‌آیم. این مادر، مانند ماده‌شیری خشمگین، در کمین نشسته تا هرکسی را که مانع ورود فرزندش به یک مدرسهٔ درجه‌یک می‌شود، از سر راه بردارد. او میان زندان خودساختهٔ من و آزادی‌ام قرار گرفته است. متأسفانه امروز ترجیح می‌دهد من طعمه‌اش باشم؛ همان معلمی که سی دقیقهٔ پیش با ایمیلی خبر نمرهٔ کم پسرش در کلاس انگلیسی را به او داده است.»

۱۴۰۴/۱۱/۰۵

مطمئنم که کتاب خوبیه