کتاب در دل جنگل جان یورک + دانلود نمونه رایگان

نویسنده:جان یورک
انتشارات:نشر بیدگل
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب در دل جنگل

کتاب در دل جنگل نوشته‌ی جان یورک و ترجمه‌ی علیرضا شفیعی‌نسب، اثری در حوزه‌ی نگارش خلاق و ساختار داستان است که نشر بیدگل آن را منتشر کرده است. این کتاب با زیرعنوان «سفری پنج‌پرده‌ای به دنیای داستان‌ها» به بررسی ریشه‌ها و قواعد روایت در ادبیات، سینما و تلویزیون می‌پردازد و تلاش می‌کند فراتر از دستورالعمل‌های رایج فیلم‌نامه‌نویسی، به چرایی و چگونگی شکل‌گیری ساختارهای داستانی بپردازد. جان یورک، که سابقه‌ی تهیه‌کنندگی تلویزیونی و کار در سریال‌های موفق بریتانیایی را دارد، با نگاهی انتقادی به الگوهای رایج مانند ساختار سه‌پرده‌ای، سعی می‌کند نشان دهد که داستان‌گویی نه‌تنها مجموعه‌ای از قواعد فنی، بلکه بازتابی از نیازهای روانی و زیستی انسان است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب در دل جنگل

در دل جنگل اثری پژوهشی و تحلیلی درباره‌ی ماهیت و ساختار داستان است که جان یورک با رویکردی چندرشته‌ای آن را نوشته است. کتاب به‌ویژه به نقد و بررسی الگوهای رایج آموزش فیلم‌نامه‌نویسی می‌پردازد و با مثال‌هایی از سینما، تلویزیون و ادبیات، تلاش می‌کند نشان دهد که ساختارهای روایی، برخلاف تصور رایج، نه صرفاً قراردادی بلکه ریشه‌دار در روان‌شناسی و تجربه‌ی زیسته‌ی انسان هستند. یورک با ارجاع به نمونه‌های کلاسیک و معاصر، از اسطوره‌ها تا سریال‌های تلویزیونی، نشان می‌دهد که عناصر بنیادین داستان‌گویی در همه‌ی فرهنگ‌ها و رسانه‌ها مشترک‌اند و حتی کودکان بدون آموزش رسمی، ناخودآگاه از این ساختارها پیروی می‌کنند. ساختار کتاب بر پایه‌ی پنج پرده شکل گرفته و هر بخش به یکی از مؤلفه‌های اساسی روایت مانند پروتاگونیست، آنتاگونیست، میل، بحران و نقطه‌ی اوج می‌پردازد. نویسنده با نقد نگاه‌های تقلیل‌گرایانه و فرمول‌محور، بر اهمیت درک چرایی قواعد داستانی تأکید کرده و تلاش می‌کند نشان دهد که روایت، ابزاری برای فهم جهان و تجربه‌ی انسانی است.

خلاصه کتاب در دل جنگل

در دل جنگل اثری غیرداستانی است و به جای روایت داستان، به تحلیل ساختار و عناصر بنیادین روایت می‌پردازد. دغدغه‌ی اصلی کتاب، یافتن پاسخ این پرسش است که چرا داستان‌ها ساختار مشخصی دارند و این ساختارها چگونه در ناخودآگاه جمعی و فردی انسان‌ها شکل می‌گیرند. جان یورک با بررسی نمونه‌های متنوع از فیلم‌ها، رمان‌ها و حتی داستان‌های کودکانه، نشان داده است که الگوهای روایی مانند سفر قهرمان، نبرد با هیولا یا جست‌وجوی گنج، در همه‌ی فرهنگ‌ها و دوره‌ها تکرار می‌شوند. او با نقد ساختار سه‌پرده‌ای و ارائه‌ی مدل پنج‌پرده‌ای، توضیح می‌دهد که هر داستان از عناصری چون پروتاگونیست، آنتاگونیست، میل، بحران و نقطه‌ی اوج ساخته شده و این عناصر در تعامل با یکدیگر، تجربه‌ی روایی را شکل می‌دهند. کتاب به جای ارائه‌ی دستورالعمل‌های خشک، بر اهمیت فهم چرایی قواعد داستانی و نقش آن‌ها در شکل‌دهی به تجربه‌ی انسانی تأکید دارد. یورک معتقد است که حتی نویسندگان بزرگ، آگاهانه یا ناخودآگاه، از این ساختارها پیروی می‌کنند و روایت، نه‌تنها ابزاری برای سرگرمی، بلکه راهی برای معنا دادن به زندگی و جهان است.

چرا باید کتاب در دل جنگل را بخوانیم؟

در دل جنگل اثری است که با رویکردی تحلیلی و انتقادی به سراغ ساختار داستان می‌رود و تلاش می‌کند فراتر از کلیشه‌های رایج آموزش نویسندگی، به ریشه‌های عمیق روایت بپردازد. این کتاب برای کسانی که به دنبال فهم عمیق‌تر از چرایی و چگونگی شکل‌گیری داستان‌ها هستند، فرصتی فراهم می‌کند تا با نگاهی تازه به عناصر بنیادین روایت بنگرند. جان یورک با مثال‌های متنوع از ادبیات، سینما و حتی تجربه‌های روزمره، نشان داده است که داستان‌گویی بخشی جدایی‌ناپذیر از ذهن و فرهنگ انسان است. خواندن این کتاب می‌تواند به نویسندگان، فیلم‌نامه‌نویسان و علاقه‌مندان به روایت کمک کند تا به جای تقلید صرف از فرمول‌ها، به درک عمیق‌تری از ساختار و هدف داستان‌گویی برسند و روایت را به عنوان ابزاری برای شناخت خود و جهان تجربه کنند.

خواندن این کتاب به علاقه‌مندان نگارش خلاق، نویسندگان، فیلم‌نامه‌نویسان، پژوهشگران روایت، دانشجویان رشته‌های ادبیات و سینما و هرکسی که به دنبال فهم عمیق‌تر از ساختار و چرایی داستان‌گویی است پیشنهاد می‌شود. همچنین برای کسانی که از دستورالعمل‌های کلیشه‌ای آموزش نویسندگی خسته شده‌اند و به دنبال رویکردی تحلیلی و ریشه‌ای‌تر هستند، این کتاب مناسب است.

بخشی از کتاب در دل جنگل

«در دل جنگل تلاشی بود برای پاسخ به سؤال‌هایی که کمتر کسی به خودش زحمت می‌داد طرحشان کند: چرا ساختار وجود دارد و چرا چنین قالبی دارد؟ این کتاب نتیجۀ دلسردی از آثار موجود دربارۀ فیلم‌نامه‌نویسی و فقدان هرگونه منطق زیربنایی مشهود بود. این دغدغه صرفاً از سر دلسوزی نبود. شغلم، آن موقع که تهیه‌کنندۀ تلویزیونی بودم، به من این امکان را می‌داد تا از نزدیک ببینم چطور صنعتی که به‌خاطر هزینه‌های زیاد و کمبود وقت هیچ‌گاه فرصت جبران ناکامی و پروردن استعداد نویسندگان تازه‌کار را نداشت بسیاری از آنها را که آماده نبودند تا با فشارهای سنگین و انتظارات بالای این کار مواجه شوند نابود می‌کند. این ترکیب خطرناکی است: نویسندگان تشنۀ هرگونه سرنخی بودند تا به آنها نشان دهد چگونه در این صنعت بی‌رحم دوام بیاورند، برای همین در برابر خطرناک‌ترین مادۀ مخدر آسیب‌پذیر بودند (و هستند): امید واهی و آموزش نادرست. پس حالا که به انتشار نسخۀ کاغذی کتاب نزدیک می‌شویم بد نیست یک نکته را روشن کنم. این کتاب قرار نیست شما را نویسندۀ بهتری کند. هیچ کتابی به‌تنهایی نمی‌تواند چنین کاری کند، اما می‌تواند بخشی از برنامه‌ای بزرگ‌تر باشد: برنامه‌ای شامل تمرین مستمر، مستحکم و پیوسته؛ باور به اینکه مطالعه و عمل هردو اهمیت دارند؛ و شاید مهم‌تر از همه، درک این نکته که اگر وظیفۀ نویسنده کندوکاو حقیقت باشد، کمترین کاری که از دستش برمی‌آید این است که ابتدا آن را در حرفۀ خودش جست‌وجو کند.»

۵۰%