کتاب قبله کعبه زاد (دفتر سوم)
معرفی کتاب قبله کعبه زاد (دفتر سوم)
کتاب قبله کعبه زاد (دفتر سوم) نوشته حامد کاشانی و پژوهشی دربارهی فضایل و ویژگیهای امام علی (ع) است که توسط نشر معارف منتشر شده است. این کتاب در قالب ۸۰ بخش به بررسی ابعاد مختلف شخصیت، سیره و جایگاه امام علی (ع) در میان مسلمانان و حتی پیروان دیگر ادیان پرداخته است. نویسنده با بهرهگیری از منابع تاریخی کوشیده است تصویری جامع و مستند از زندگی، اخلاق، رفتار و تأثیرگذاری این امام ارائه دهد. هر بخش از این اثر به یکی از ویژگیها یا رخدادهای مهم زندگی امام علی (ع) پرداخته و بازتاب این ویژگیها در نگاه اندیشمندان و ادیبان غیرمسلمان، بهویژه مسیحیان، را بررسی کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب قبله کعبه زاد (دفتر سوم)
کتاب قبله کعبه زاد (دفتر سوم) به قلم حامد کاشانی، بهشیوهی تحلیلی، ۸۰ ویژگی و فضیلت از امام علی (ع) را در قالب بخشهایی روایت کرده است. این کتاب با نگاهی فراتر از مرزهای مذهبی به بازتاب شخصیت امام علی (ع) در میان اهل کتاب، بهویژه مسیحیان، میپردازد و نمونههایی از اشعار و سخنان اندیشمندان غیرمسلمان دربارهی این امام را نقل میکند. ساختار کتاب بر پایهی روایتهای تاریخی، احادیث و تحلیلهای اخلاقی استوار است و هر بخش با ذکر نمونهها و حکایات به یکی از ابعاد زندگی و سیرهی این امام میپردازد.
نویسنده در مقدمه انگیزهی نگارش این کتاب را ادای دین به ساحت امام علی (ع) و بهرهگیری از منابع معتبر بیان کرده است. مجموعهی قبلهی کعبهزاد از شیخ حامد کاشانی براساس سخنرانیهای او در برنامهی تلویزیونی «ماه من» گردآوری و تدوین شده است. او با پاسخدادن به شبهات و بهرهبردن از منابع فرامذهبی، اثری خلق کرده که برای عموم مسلمانان قابلمطالعه است.
خلاصه کتاب قبله کعبه زاد (دفتر سوم)
کتاب با شرح جایگاه امام علی (ع) در میان اهل کتاب آغاز میشود و سپس به تأثیر شگرف او بر پیروان دیگر ادیان، بهویژه مسیحیان، میپردازد. نمونههایی از اشعار و سخنان ادیبان مسیحی دربارهی این امام نقل شده که نشاندهندهی عظمت و محبوبیت او فراتر از مرزهای مذهبی است. در ادامه ویژگیهایی چون شجاعت، زهد، سخاوت، تواضع، عدالت و امانتداری امام علی (ع) با ذکر حکایات تاریخی و روایی بررسی شده است.
این کتاب به ماجرای رشادت امام علی (ع) در جنگ خیبر، رفتار او با اسیران و دشمنان و نیز توجه ویژهی او به فقرا و نیازمندان میپردازد. همچنین نقش امام علی (ع) در وحدت عالم و ندای فطرت انسانی، محوریت این امام در میان حقیقتجویان و کمالطلبان و نیز تأثیر سیرهی او بر اندیشمندان غیرمسلمان تحلیل شده است. بخشهایی از این کتاب به نقل قولها و اشعار مسیحیان دربارهی امام علی (ع) اختصاص یافته است که از منظر تطبیقی، جایگاه ویژهی او را در تاریخ و فرهنگ بشری نشان میدهد.
چرا باید کتاب قبله کعبه زاد (دفتر سوم) را بخوانیم؟
کتاب قبله کعبه زاد (دفتر سوم) با گردآوری ۸۰ ویژگی و فضیلت از امام علی (ع) فرصتی فراهم میکند تا مخاطب با ابعاد کمترشناختهشدهی او آشنا شود. یکی از ویژگیهای کتاب حاضر توجه به نگاه ادیان و فرهنگهای دیگر نسبت به امام علی (ع) است که باعث میشود خواننده با تأثیرگذاری جهانی و فرامذهبی او آشنا شود. همچنین نقل حکایات و روایات همراه با تحلیلهای اخلاقی و اجتماعی به فهم بهتر جایگاه این امام در تاریخ اسلام و فرهنگ انسانی کمک میکند.
خواندن این کتاب به دوستداران تاریخ اسلام، پژوهشگران مطالعات تطبیقی ادیان، دوستداران سیره و اخلاق اهلبیت (ع) و کسانی که بهدنبال شناخت عمیقتر شخصیت امام علی (ع) هستند، پیشنهاد میشود. همچنین اثر حاضر میتواند برای کسانی که دغدغهی عدالت، انسانیت و اخلاق دارند، سودمند باشد.
بخشی از کتاب قبله کعبه زاد (دفتر سوم)
«ماجرای این نوشتار، حکایتِ خواب شیرینی است که در زندگی بیمقدارم تعبیر شد. از کودکی آرزویی در سر میپروراندم که بهگونهای به ساحت مبارک امیرالمومنین علیهالسلام عرض ادبی کنم و قدمی بردارم و کاری درخور شأن حضرت انجام دهم، اما زهی خیال باطل که: من چه در پای تو ریزم که خورای تو بود؟ سر نه چیزی است که شایستهی پای تو بود و اصلاً چگونه ممکن است بتوان برای او کاری کرد؟! بله نهایت آرزوی هر مؤمنی، عرض ادب به این مولای کریم است. غایت آن است که ما در سر کار تو جوییم مرگ ما باک نباشد، چو بقای تو بود این فکر که عزت دنیا و آخرت و پادشاهی و سروری از آن کسی است که اجازه پیدا کند، خالصانه از او دم زند و گدای کویش باشد، دست از سرم برنمیداشت.»