کتاب قبله کعبه زاد (دفتر دوم)
معرفی کتاب قبله کعبه زاد (دفتر دوم)
کتاب قبله کعبه زاد (دفتر دوم) نوشتهی حامد کاشانی و به همت نشر معارف منتشر شده است. این کتاب در ادامهی دفتر نخست، به بررسی هشتاد پرده از فضایل و ویژگیهای امیرالمؤمنین علی علیهالسلام میپردازد و با نگاهی مستند و روایی، ابعاد مختلف شخصیت، سیره و جایگاه حضرت علی (ع) را در تاریخ اسلام و در میان اهلبیت (ع) واکاوی میکند. نویسنده با بهرهگیری از منابع معتبر تاریخی و روایی، تلاش کرده است تا تصویری نزدیک به واقعیت و به دور از افسانهپردازی از زندگی و فضایل امام علی (ع) ارائه دهد. ساختار کتاب به گونهای است که هر گفتار به یکی از جنبههای مهم حیات و شخصیت حضرت میپردازد و با زبانی روشن و قابل فهم، مخاطب را با ابعاد کمتر شناختهشدهی این امام بزرگوار آشنا میسازد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب قبله کعبه زاد (دفتر دوم)
کتاب قبله کعبه زاد (دفتر دوم) اثر حامد کاشانی، مجموعهای از گفتارها و روایتهای مستند دربارهی فضایل، ویژگیها و جایگاه امیرالمؤمنین علی (ع) است. این کتاب با رویکردی تحلیلی و تاریخی، به بررسی ابعاد مختلف شخصیت حضرت علی (ع) میپردازد و تلاش کرده است تا با استناد به منابع معتبر، تصویری جامع و دقیق از سیره و رفتار ایشان ارائه دهد. ساختار کتاب به صورت پردههایی از زندگی و فضایل امام علی (ع) تنظیم شده و هر بخش به موضوعی خاص مانند رابطهی حضرت با قرآن، جایگاه ایشان در کنار پیامبر (ص)، نقش پدر و مادر حضرت، شجاعت و جهاد، و دیگر ویژگیهای برجستهی ایشان اختصاص یافته است. نویسنده در مقدمه، انگیزهی خود از نگارش این اثر را بیان کرده و تأکید کرده است که هدف، انتقال معارف اهلبیت (ع) به نسل امروز و آینده است. کتاب با زبانی صمیمی و مستند، تلاش کرده است تا مخاطب را با ابعاد کمتر دیدهشدهی شخصیت امام علی (ع) آشنا کند و اهمیت شناخت و تأسی به سیرهی ایشان را برجسته سازد.
خلاصه کتاب قبله کعبه زاد (دفتر دوم)
کتاب قبله کعبه زاد (دفتر دوم) در شش گفتار اصلی، به بررسی جنبههای مختلف زندگی و فضایل امیرالمؤمنین علی (ع) میپردازد. در آغاز، نویسنده اهمیت شناخت شخصیت حضرت علی (ع) را مطرح کرده و تأکید کرده است که آشنایی با سیرهی ایشان میتواند بسیاری از مشکلات فردی و اجتماعی را حل کند. بخش نخست به رابطهی حضرت علی (ع) با قرآن اختصاص یافته و جایگاه ایشان به عنوان مبیّن و محافظ قرآن، اهمیت ولایت در کنار قرآن و نقش ایشان در جمعآوری و حفظ قرآن پس از پیامبر (ص) را بررسی کرده است. در ادامه، به نقش پدر و مادر حضرت، یعنی ابوطالب و فاطمه بنتاسد (س)، پرداخته شده و جایگاه ویژهی این دو شخصیت در حمایت از پیامبر (ص) و تربیت امام علی (ع) مورد توجه قرار گرفته است. نویسنده با استناد به روایات و اشعار تاریخی، ایمان و ایثار ابوطالب و فاطمه بنتاسد را برجسته ساخته و به شبهات تاریخی دربارهی ایمان ابوطالب پاسخ داده است. در گفتار سوم، رابطهی عاطفی و معنوی میان پیامبر (ص) و امام علی (ع) به تصویر کشیده شده است. جلسات خصوصی، محبت متقابل، شوق پیامبر (ص) به دیدار علی (ع) و نقش حضرت علی (ع) به عنوان تابع محض پیامبر (ص) از جمله موضوعات این بخش است. نویسنده نمونههایی از رفتار پیامبر (ص) در تکریم حضرت علی (ع) و جایگاه ویژهی ایشان در میان اصحاب را بیان کرده است. گفتار چهارم به بیان فضایل امام علی (ع) در کلام پیامبر (ص) اختصاص دارد؛ از جمله ورود نخستین به بهشت، اصل دین بودن، نور اهل طاعت و خاکساری حضرت در برابر پیامبر (ص). در این بخش، نویسنده با نقل روایات و احادیث، جایگاه بینظیر امام علی (ع) را در میان اهلبیت و امت اسلامی نشان داده است. در گفتار پنجم و ششم، جهاد، شجاعت و جوانمردی امام علی (ع) در جنگهای صدر اسلام، نقش ایشان در دفاع از پیامبر (ص) و اسلام، و ویژگیهای منحصر به فرد ایشان در میدان نبرد بررسی شده است. نویسنده با ذکر نمونههایی از جنگ بدر و احد، رشادتها و ایثار حضرت را به تصویر کشیده و نقش ایشان را در پیروزیهای اسلام برجسته کرده است. در مجموع، کتاب با رویکردی مستند و تحلیلی، تلاش کرده است تا ابعاد مختلف شخصیت و سیرهی امام علی (ع) را برای مخاطب روشن سازد.
چرا باید کتاب قبله کعبه زاد (دفتر دوم) را بخوانیم؟
این کتاب با تکیهبر منابع معتبر و روایات مستند، تصویری متفاوت و عمیق از شخصیت امام علی (ع) ارائه داده است. ویژگی شاخص آن، پرداختن به جزئیات کمتر دیدهشده از زندگی و فضایل حضرت علی (ع) و پاسخ به برخی شبهات تاریخی دربارهی خانواده و جایگاه ایشان است. خواننده با مطالعهی این اثر، نهتنها با ابعاد معنوی و اخلاقی امام علی (ع) آشنا میشود، بلکه با نقش ایشان در تاریخ اسلام و اهمیت تأسی به سیرهی ایشان در زندگی فردی و اجتماعی نیز مواجه خواهد شد. کتاب برای کسانی که به دنبال شناخت دقیقتر و مستندتر از اهلبیت (ع) هستند، فرصتی فراهم میکند تا با نگاهی تحلیلی و تاریخی، به فهمی عمیقتر از جایگاه امام علی (ع) دست یابند.
خواندن این کتاب به علاقهمندان تاریخ اسلام، پژوهشگران حوزهی معارف اهلبیت (ع)، دانشجویان رشتههای الهیات و معارف اسلامی و کسانی که دغدغهی شناخت دقیقتر شخصیت و سیرهی امام علی (ع) را دارند، پیشنهاد میشود. همچنین به کسانی که به دنبال پاسخ به شبهات تاریخی دربارهی اهلبیت (ع) هستند یا میخواهند با فضایل و ویژگیهای اخلاقی امام علی (ع) آشنا شوند، توصیه میشود.
بخشی از کتاب قبله کعبه زاد (دفتر دوم)
«در حریم سلطان اولیا، حضرت علیبنموسی الرضا علیهآلافالتحیةوالثناء، به حضرت مکرّر التجا کردم که اجازه دهید برای جدّتان کاری کنم و درعینحال «مَن» در کار نباشم. به حضرت عرض کردم: مانند آن درخت که در وادی طُوی از طرف خدا با موسی (ع) سخن گفت و نقشی چون بلندگو ایفا کرد و هیچ از خود نداشت، مرا هم اجازه دهید از مولایم بگویم و خودم نباشم. نمیدانم پسندیدند یا خیر، اما فرصتی فراهم شد تا سحرهای ماه مبارک رمضان (سالهای ۱۳۹۸، ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰)، در آن ساعتی که وقتِ تهجّد شیعیان امیرالمؤمنین (ع) است، از حضرت گفته شود. پیشنهادی مطرح شد، ولی از جانب ما موضوع امیرالمؤمنین (ع) بود. بعد از رفتوبرگشتی پذیرفتند و با وجود مشکلاتی که اکنون مجال بیانش نیست، سحرها در شبکهٔ سوم سیما از مولا گفتیم و گریستیم و سرمست شدیم. و هشتادمین سحر (سال سوم)، این دولتِ مستعجل متوقّف گردید و شاید فرصت طلایی این منبر میلیونی با ناشکری حقیر یا عزیزان مسئول یا هر دو، از بنده سلب شد. چند ماه پیش از شروع هر ماه رمضان، بهصورت گروهی شروع به فیشبرداری و بررسی و نگارش میکردیم؛ تلاش میشد تا از منابع نسبتاً معتبر و مطالب تقریباً متقن استفاده کنیم و سیر داستانی مطالب را حفظ کنیم، اما داستانی که به واقع نزدیک است و از متن تاریخ و حدیث بیرون آمده، نه از تخیل صاحبقلم.»