کتاب آخرین تشکر بی مورد
معرفی کتاب آخرین تشکر بی مورد
کتاب الکترونیکی «آخرین تشکر بیمورد» نوشتهٔ کارن پونت و با ترجمهٔ منوچهر رستمی، توسط نشر ثالث منتشر شده است. این اثر در قالب رمان معاصر، داستان زنی به نام ژولیت را روایت میکند که در آستانهٔ سیسالگی با بحرانهای هویتی، خانوادگی و شغلی دستوپنجه نرم میکند. روایت کتاب با نگاهی دقیق به جزئیات زندگی روزمره، دغدغههای زنان، روابط خانوادگی و چالشهای فردی را به تصویر میکشد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب آخرین تشکر بی مورد
«آخرین تشکر بیمورد» رمانی شخصیتمحور است که با محوریت زندگی ژولیت، زنی جوان و کمحرف، پیش میرود. داستان در فضای شهری معاصر جریان دارد و با زبانی صمیمانه و طنزی تلخ، به دغدغههای نسل امروز، بهویژه زنان، میپردازد. کارن پونت در این کتاب، با تمرکز بر جزئیات زندگی روزمره و روابط خانوادگی، تصویری ملموس از فشارهای اجتماعی، انتظارات والدین و بحرانهای هویتی ارائه داده است. ساختار کتاب خطی و روایی است و با زاویهدید اولشخص، خواننده را به دنیای درونی ژولیت نزدیک میکند. روایت، بین گذشته و حال در نوسان است و با بازگشت به خاطرات کودکی و نوجوانی، زمینهٔ شکلگیری شخصیت اصلی را روشن میسازد. این رمان، علاوهبر پرداختن به موضوعات فردی، به مسائل اجتماعی مانند استقلال زنان، نقش خانواده و انتخابهای شخصی نیز توجه دارد. فضای داستان، ترکیبی از طنز، تلخی و امید است و شخصیتها با فرازونشیبهای زندگی خود، بهگونهای واقعی و باورپذیر ترسیم شدهاند.
خلاصه داستان آخرین تشکر بی مورد
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان با معرفی ژولیت، زنی سیساله و کمحرف آغاز میشود که همواره مطابق انتظارات خانواده و جامعه رفتار کرده و رؤیاهایش را سرکوب کرده است. او پس از سالها کار در شرکتی کوچک، بهدلیل فشارهای محیط کار و بیعدالتی مدیر جدید، ناگهان استعفا میدهد. این تصمیم، نقطهٔ عطفی در زندگی ژولیت است و او را با بحران هویت و آیندهای نامعلوم روبهرو میکند. در همین دوران، مادرش دچار سانحه میشود و ژولیت مجبور میشود نقش حمایتی بیشتری در خانواده ایفا کند. همزمان، با بیکاری و تلاش برای نویسندهشدن، ژولیت با چالشهای جدیدی مواجه میشود. رابطهٔ نزدیک او با دوست صمیمیاش نینا، و آشنایی با همسایهای به نام لوک، به تدریج او را به سوی تغییر و بازنگری در زندگی سوق میدهد. بحران بارداری ناخواسته، ژولیت را در برابر انتخابی دشوار قرار میدهد: ادامهدادن مسیر همیشگی یا جسارت برای ساختن زندگی دلخواه. روایت، با پرداختن به تردیدها، ترسها و امیدهای ژولیت، تصویری از تلاش برای خودشدن و رهایی از قیدهای گذشته ارائه میدهد، بیآنکه پایان داستان را افشا کند.
چرا باید کتاب آخرین تشکر بی مورد را بخوانیم؟
این کتاب با روایتی صادقانه و ملموس، تجربههای زیستهٔ زنی را به تصویر میکشد که میان انتظارات دیگران و خواستههای خودش گرفتار شده است. «آخرین تشکر بیمورد» به موضوعاتی چون هویت فردی، استقلال زنان، فشارهای اجتماعی و نقش خانواده میپردازد و با طنز و تلخی، فرازونشیبهای زندگی را نشان میدهد. خواندن این رمان فرصتی است برای همدلی با دغدغههای نسل امروز و بازاندیشی در انتخابهای شخصی و مسیر زندگی.
این رمان برای علاقهمندان به داستانهای معاصر، بهویژه کسانی که دغدغهٔ هویت، استقلال فردی و روابط خانوادگی دارند، مناسب است. همچنین برای زنانی که با فشارهای اجتماعی و انتظارات سنتی روبهرو هستند یا در آستانهٔ تصمیمهای مهم زندگی قرار دارند، خواندن این کتاب میتواند الهامبخش و همدلانه باشد.
بخشی از کتاب آخرین تشکر بی مورد
«من ژولیت هستم. ژولیت، هم اسم قهرمانی رمانتیک است با شجاعتی مثالزدنی؛ و هم اسم دختری بیخاصیت، با زندگیای بیحسوحال و کماهمیت. زندگیای که هماکنون در حال سپریکردن آن هستم مربوط به دومین ژولیت است. از رمانتیکبودن بیبهره است و هیچ کار عجیبوغریبی از او سر نمیزند. شخصیتش این چنین شکل گرفته و در همان قالب هم باقی مانده است. از زمانی که یادم میآید، همیشه دختری کوچک، الگو و نمونه بودهام. مادرم بیوقفه نزد همهٔ همسایههای محله پُز شایستگیهای من را میداد. ژولیت کوچولویش خیلی فهمیده و حرفگوشکن بود. او هیچگاه لازم نمیدید صدایش را برای ژولیت بلند کند. بهآرامی در اتاقم بازی میکردم. سروصدا نمیکردم و چیزی را بههم نمیریختم. همهچیز میخوردم و غذایم را تمام میکردم. هر وقت از من میخواستند، میخوابیدم. اتاقم را مرتب میکردم. دیگر چه میخواستند؟ من همانی بودم که مادرم توقع داشت. در نظر او فرد مناسب و پسندیدهای بودم و او هم به جای همهٔ اینها، من را دوست داشت. بله، همهچیز به همین سادگی بود. دختر کوچولویی بیعیبونقص، با کفشهایی تمیز و براق و موهای بلند که با دو گیسوی بافتهشدهٔ ساده از هم جدا شده بودند، کاریکاتوری به تمام معنا بود.»