تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب مجموعه آثار نمایشنامه های کوتاه
معرفی کتاب مجموعه آثار نمایشنامه های کوتاه
معرفی کتاب مجموعه آثار نمایشنامه های کوتاه
کتاب الکترونیکی «مجموعه آثار نمایشنامههای کوتاه» نوشتهٔ «فرزانه کریمی» و منتشرشده توسط موسسه آموزشی تألیفی ارشدان، مجموعهای از نمایشنامههای تکپردهای معاصر است که به زندگی روزمره و دغدغههای شخصیتهای مختلف میپردازد. این اثر با نگاهی به مسائل اجتماعی، خانوادگی و فردی، موقعیتهای گوناگون را در قالب دیالوگهای زنده و صحنههای ملموس روایت میکند. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب مجموعه آثار نمایشنامه های کوتاه
این مجموعه شامل چند نمایشنامهٔ کوتاه است که هرکدام به تنهایی داستانی مستقل را روایت میکنند. فضای نمایشنامهها اغلب در محیطهای شهری و خانوادگی میگذرد و شخصیتها با مسائل عاطفی، اجتماعی و هویتی دستوپنجه نرم میکنند. کتاب در سال ۱۴۰۳ منتشر شده و به نظر میرسد دغدغههای نسل امروز، روابط خانوادگی، عشق، تنهایی و فشارهای اجتماعی از محورهای اصلی آن باشد. نویسنده با انتخاب موقعیتهایی ساده اما پرتنش، تلاش کرده است تا لایههای پنهان احساسات و روابط انسانی را به تصویر بکشد. هر نمایشنامه با توصیف دقیق صحنه و شخصیتها آغاز میشود و دیالوگها نقش مهمی در پیشبرد روایت دارند. این مجموعه برای علاقهمندان به نمایشنامهنویسی معاصر و کسانی که به دنبال خواندن متونی کوتاه اما تأملبرانگیز هستند، قابل توجه است.
خلاصه کتاب مجموعه آثار نمایشنامه های کوتاه
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! در نمایشنامهٔ «عشق کودکی»، دو شخصیت اصلی، دختر و پسرعمو، پس از سالها دوری در خانهٔ خانوادگی با هم روبهرو میشوند. پسرعمو که اکنون نامزد دارد، هنوز به عشق دوران کودکیاش نسبت به دختر دلبسته است و تلاش میکند او را متقاعد کند که به رابطهشان فرصتی دوباره بدهد. دختر اما با قاطعیت بر فاصله و عدم علاقهاش به ازدواج با پسرعمو تأکید میکند و خاطرات کودکی را صرفاً یادآوری روزهای گذشته میداند. گفتوگوهای آنها میان خاطرات مشترک، حسرتها و واقعیتهای امروز در نوسان است و در نهایت، دختر بر استقلال و تصمیم خود پافشاری میکند. در نمایشنامهٔ «همه چیز مسخره هست»، دو دختر جوان در خوابگاهی کوچک در جنوب تهران زندگی میکنند. خستگی، مشکلات مالی، دغدغههای بهداشتی و بیماری، و گفتگو دربارهٔ آینده و روابط عاطفی، محور اصلی این نمایشنامه است. دیالوگها فضای صمیمی و گاه طنزآمیزی دارند اما در پس آن، نوعی ناامیدی و خستگی از روزمرگی و فشارهای زندگی موج میزند. شخصیتها با مسائل بهداشتی، بیماری، تفاوتهای فرهنگی و آرزوهای دوردست دستوپنجه نرم میکنند و در نهایت، هرکدام به نوعی با واقعیتهای تلخ و شیرین زندگی کنار میآیند. نمایشنامهٔ «حال درهم» روایت زنی به نام «سایه» است که با تنهایی، فشارهای اقتصادی و دغدغههای هویتی روبهروست. او پس از بازگشت به خانه، درگیر افکار و خاطرات گذشته میشود و با همسایه و یک قناری وارد تعامل میگردد. سایه با مرور خاطرات، احساس پیری و تنهایی، و دغدغههای خانوادگی، تلاش میکند معنایی برای زندگیاش بیابد. فضای این نمایشنامه بیشتر درونی و تأملبرانگیز است و به بحران هویت و احساس بیپناهی میپردازد.
چرا باید کتاب مجموعه آثار نمایشنامه های کوتاه را خواند؟
این مجموعه با روایت موقعیتهای ساده اما پرتنش، به دغدغههای روزمره و احساسات پنهان شخصیتها میپردازد. نمایشنامهها با دیالوگهای زنده و صحنهپردازی دقیق، امکان همذاتپنداری با شخصیتها را فراهم میکنند و خواننده را به تأمل دربارهٔ روابط انسانی، تنهایی، عشق و هویت فردی دعوت میکنند. مطالعهٔ این کتاب فرصتی است برای آشنایی با نمایشنامهنویسی معاصر و لمس واقعیتهای زندگی از زاویهای نزدیک و بیواسطه.
خواندن کتاب مجموعه آثار نمایشنامه های کوتاه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به نمایشنامه و ادبیات نمایشی، دانشجویان رشتههای هنر و تئاتر، و کسانی که به دنبال متونی کوتاه دربارهٔ مسائل اجتماعی، عاطفی و هویتی هستند، مناسب است. همچنین برای افرادی که دغدغههایی مانند تنهایی، روابط خانوادگی و فشارهای زندگی روزمره دارند، میتواند قابل توجه باشد.
فهرست کتاب مجموعه آثار نمایشنامه های کوتاه
- عشق کودکی: روایت مواجههٔ دوبارهٔ دو پسرعمو و دخترعمو که خاطرات کودکی و عشق قدیمیشان را مرور میکنند و با واقعیتهای امروز روبهرو میشوند. - همه چیز مسخره هست: داستان دو دختر جوان در خوابگاه، با محوریت خستگی، مشکلات مالی، بیماری و دغدغههای آینده و روابط عاطفی. - حال درهم: زندگی زنی به نام «سایه» که با تنهایی، فشارهای اقتصادی و بحران هویت دستوپنجه نرم میکند و در تعامل با همسایه و قناری، به مرور خاطرات و احساساتش میپردازد. - اولین: نگاهی کوتاه به مفهوم اولین عشق و تأثیر آن بر زندگی شخصیتها. - هی: قطعهای کوتاه دربارهٔ خستگی، تهی بودن و جستوجوی هویت. - رهایم کن: قطعهای شاعرانه دربارهٔ رهایی از غربت و تنهایی. هر بخش با توصیف دقیق صحنه و شخصیتها آغاز میشود و دیالوگها محور اصلی روایت هستند.
بخشی از کتاب مجموعه آثار نمایشنامه های کوتاه
«دختر: [آرام] از سر راهم برو کنار. پسر: [با حسرت] میخوام باهات حرف بزنم. دختر: [آرام] چه حرفی؟ من با شما حرفی ندارم. پسر: [با حسرت] لطفاً چند دقیقه به حرفام گوش بده. دختر: [آرام] متوجه نمیشی شما دیگه الان متأهل هستی! پسر: [با حسرت] انقدر برات غریبه شدم که دائماً شما شما میکنی؟ دختر: [ناراحت] خواهش میکنم بس کن از سر راهم برو کنار الان یکی پیداش میشه مارو میبینه. پسر: [ناراحت] برام مهم نیست ببینه!! میخواهم بهم بزنم. دختر: [جدی] نامزدی رو بهم بزنی؟ مگه مردم مسخرهٔ تو هستن! پسر: [ناراحت] من علاقهای بهش ندارم. [دختر نیشخند میزند] دختر: [جدی] پس چرا نامزد کردی؟ پسر: [ناراحت] فکر کردم شاید اینجوری بتونم فراموشت کنم و به این خانم علاقهمند بشم. پسر: [آرام] همین الان اگه بگی منو میخوای یا اینکه میتونم امیدوار برای به دست آوردنت باشم نامزدی رو بهم میزنم. دختر: [جدی] چندبار گفتم بازم میگم من هیچ علاقهای به ازدواج با تو ندارم و به عنوان یه پسرعمو مثل برادر دوست دارم و دوست دارم که شاد و خوشبخت باشی. پسر: [با حسرت] همین که از من بدت نمیاد جای امید هست.»