کتاب ره نامه (جلد هجدهم، اصول گرایی و اصلاح طلبی) سیدعلی خامنه ای + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب ره نامه (جلد هجدهم، اصول گرایی و اصلاح طلبی)

کتاب ره نامه (جلد هجدهم، اصول گرایی و اصلاح طلبی)

معرفی کتاب ره نامه (جلد هجدهم، اصول گرایی و اصلاح طلبی)

کتاب الکترونیکی «ره‌نامه (جلد هجدهم، اصول‌گرایی و اصلاح‌طلبی)» اثری از «سیدعلی خامنه‌ای» است که نشر انقلاب اسلامی آن را منتشر کرده است. این جلد از مجموعهٔ «ره‌نامه» به بررسی مفاهیم و نسبت اصول‌گرایی و اصلاح‌طلبی در اندیشهٔ انقلاب اسلامی می‌پردازد و با استناد به بیانات و نوشتارهای رهبر انقلاب، تلاش دارد چارچوب‌های فکری و عملی این دو رویکرد را برای مخاطبان، به‌ویژه جوانان، تبیین کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب ره نامه (جلد هجدهم، اصول گرایی و اصلاح طلبی)

«ره‌نامه (جلد هجدهم، اصول‌گرایی و اصلاح‌طلبی)» بخشی از یک مجموعهٔ چهل‌جلدی است که به تبیین مبانی، ارزش‌ها و اصول اسلام ناب محمدی با توجه به نیازها و چالش‌های معاصر می‌پردازد. این کتاب در قالب ناداستان و با ساختاری تحلیلی، به بررسی جایگاه و نسبت اصول‌گرایی و اصلاح‌طلبی در اندیشهٔ انقلاب اسلامی می‌پردازد. نویسنده، «سیدعلی خامنه‌ای»، با بهره‌گیری از آیات قرآن، احادیث اهل‌بیت و بیانات امام خمینی، تلاش کرده است تا تصویری روشن از مبانی فکری انقلاب و ضرورت پایبندی به اصول، در کنار اصلاح روش‌ها و حرکت به‌سوی پیشرفت، ارائه دهد. کتاب با زبانی صریح و مستند به سخنان رهبر انقلاب، به دغدغه‌های روز جامعهٔ ایران، به‌ویژه در حوزهٔ سیاست، عدالت، آزادی، استقلال و اخلاق اجتماعی می‌پردازد و تلاش دارد راهنمایی برای جوانان و فعالان اجتماعی و سیاسی باشد. ساختار کتاب بر پایهٔ نقل مستقیم بیانات و تحلیل آن‌ها شکل گرفته و از تحلیل‌های شخصی و برداشت‌های ثانویه پرهیز شده است تا اصالت متن حفظ شود.

خلاصه کتاب ره نامه (جلد هجدهم، اصول گرایی و اصلاح طلبی)

این کتاب با تمرکز بر نسبت اصول‌گرایی و اصلاح‌طلبی، ابتدا به تبیین مبانی انقلاب اسلامی و ارزش‌های بنیادین آن می‌پردازد. نویسنده تأکید دارد که انقلاب اسلامی بر پایهٔ اصولی چون عدالت، آزادی، استقلال، معنویت و اخلاق بنا شده است و این اصول باید همواره حفظ شوند. در عین حال، کتاب بر این نکته پافشاری می‌کند که پایبندی به اصول به معنای جمود و تحجر نیست؛ بلکه اصلاح‌طلبی در روش‌ها و شیوه‌های اجرایی، لازمهٔ پویایی و پیشرفت جامعه است. در بخش‌های مختلف، تفاوت میان اصول ثابت و روش‌های متغیر شرح داده شده و نقش اجتهاد و نوآوری در ادارهٔ جامعه مورد توجه قرار گرفته است. نویسنده با اشاره به خطرات تحجر و جمود از یک سو و انحراف از اصول به بهانهٔ اصلاح از سوی دیگر، بر ضرورت حرکت متعادل و هوشمندانه تأکید می‌کند. همچنین، نسبت میان اصول‌گرایی و اصلاح‌طلبی به‌گونه‌ای ترسیم شده که این دو نه در تقابل، بلکه در تکمیل یکدیگر عمل می‌کنند؛ اصول‌گرایی در مبانی و ارزش‌ها، و اصلاح‌طلبی در روش‌ها و شیوه‌های اجرایی. کتاب به آسیب‌شناسی جریان‌های سیاسی و اجتماعی نیز می‌پردازد و هشدار می‌دهد که اختلافات جناحی و سوءاستفادهٔ دشمنان می‌تواند به تضعیف وحدت ملی و انحراف از مسیر انقلاب منجر شود. در نهایت، بر اهمیت اعتدال، انصاف، و پرهیز از افراط و تفریط در رفتار سیاسی و اجتماعی تأکید شده است. پیام اصلی کتاب، حفظ اصول و ارزش‌های انقلاب در کنار اصلاح مستمر روش‌ها و حرکت به‌سوی تعالی و پیشرفت جامعه است.

چرا باید کتاب ره نامه (جلد هجدهم، اصول گرایی و اصلاح طلبی) را بخوانیم؟

این کتاب با تمرکز بر مفاهیم کلیدی اصول‌گرایی و اصلاح‌طلبی، فرصتی فراهم می‌کند تا مخاطب با ریشه‌ها، تفاوت‌ها و پیوندهای این دو رویکرد در اندیشهٔ انقلاب اسلامی آشنا شود. مطالعهٔ این اثر به درک عمیق‌تری از مبانی فکری و عملی انقلاب، چالش‌های پیش‌روی جامعهٔ ایران و راهبردهای مواجهه با تحولات سیاسی و اجتماعی کمک می‌کند. همچنین، کتاب با ارائهٔ تحلیل‌های مستند و نقل مستقیم بیانات، امکان بازخوانی انتقادی و دقیق مفاهیم بنیادین را برای علاقه‌مندان به مباحث سیاسی و اجتماعی فراهم می‌آورد.

مطالعهٔ این کتاب برای دانشجویان و پژوهشگران حوزهٔ علوم سیاسی، مطالعات انقلاب اسلامی، فعالان فرهنگی و اجتماعی، و همهٔ کسانی که دغدغهٔ شناخت نسبت اصول‌گرایی و اصلاح‌طلبی در بستر جامعهٔ ایران را دارند، مفید است. همچنین، برای جوانانی که به دنبال فهم عمیق‌تر از مبانی فکری انقلاب و نقش خود در تحولات اجتماعی هستند، این اثر راهگشا خواهد بود.

بخشی از کتاب ره نامه (جلد هجدهم، اصول گرایی و اصلاح طلبی)

«اصول را با سربلندی حفظ کنید: «آقا! شما طرف‌دار اصول‌گرایی اسلامی هستید؟» جواب: «بله! اصول‌گرایی را شما چه معنا میکنید؟ پایبندی به اصول، مگر بد است!؟ خب؛ اصول انسانیّت، اصول حقوق بشر؛ اینها همه‌اش اصول است دیگر. اصول اسلام هم یک نوع اصول است.» از اصول‌گرایی فرار نکنید. اینها آمدند اسمی درست کردند: بنیادگرایی؛ اصول‌گرایی! این را اوّل بمباردمانش کردند. حالا به پیشانی هر کس میزنند، او باید فرار کند که «نه آقا، من اصول‌گرا نیستم.» مثل این ساده‌لوحهای الجزایر. پرسیدند: «شما اصول‌گرا هستید؟» گفتند: «نه، نه، نه!» آخرش هم، این طوری شد. اصول‌گرا نبودن، همین است دیگر! باید گفت: «بله؛ من مسلمانم. من اسلامی هستم.» تا او بترسد. او میداند، کسی که اسلامی بود، جهادش هم اسلامی است؛ شهادت‌طلبی‌اش هم اسلامی است. و آن وقت میترسد.»

۲۰%