کتاب جنایت و مکافات فئودور داستایفسکی + دانلود نمونه رایگان

کتاب جنایت و مکافات

مترجم:کیوان ‍
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب جنایت و مکافات

کتاب الکترونیکی «جنایت و مکافات» نوشتهٔ فئودور داستایفسکی و با ترجمهٔ کیوان، توسط نشر ویکتور هوگو منتشر شده است. این اثر یکی از مهم‌ترین رمان‌های ادبیات روسیه و جهان به‌شمار می‌آید و داستانی پرکشش و عمیق دربارهٔ روان انسان، اخلاق، فقر و عدالت را روایت می‌کند. «جنایت و مکافات» با تمرکز بر شخصیت راسکولنیکوف، دانشجویی فقیر در سن‌پترزبورگ، به بررسی انگیزه‌های جنایت و پیامدهای روانی و اجتماعی آن می‌پردازد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب جنایت و مکافات

«جنایت و مکافات» از فئودور داستایفسکی، رمانی کلاسیک و تاثیرگذار در ادبیات داستانی است که نخستین بار در قرن نوزدهم منتشر شد. این کتاب در قالب داستانی بلند و با روایتی چندلایه، به زندگی راسکولنیکوف، دانشجوی جوان و فقیر روسی، می‌پردازد که درگیر بحران‌های اخلاقی و روانی می‌شود. روایت کتاب در سن‌پترزبورگ می‌گذرد و فضای تیره و پرتنش شهر، بازتابی از آشفتگی درونی شخصیت‌هاست. ساختار رمان بر پایهٔ کشمکش‌های ذهنی و اخلاقی بنا شده و شخصیت‌های فرعی متعددی را وارد داستان می‌کند که هریک نمایندهٔ طبقات و دغدغه‌های مختلف جامعهٔ روسیه هستند. داستایفسکی در این اثر، با بهره‌گیری از عناصر روان‌شناختی و اجتماعی، به بررسی مفاهیمی چون فقر، عدالت، گناه، رستگاری و مسئولیت فردی پرداخته است. «جنایت و مکافات» نه‌تنها داستانی جنایی، بلکه اثری فلسفی و اجتماعی است که خواننده را به تأمل دربارهٔ ماهیت انسان و مرزهای اخلاقی وا می‌دارد.

خلاصه داستان جنایت و مکافات

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! داستان «جنایت و مکافات» با راسکولنیکوف، دانشجوی جوان و تهیدستی آغاز می‌شود که در اتاقی کوچک و محقر در سن‌پترزبورگ زندگی می‌کند. او زیر فشار فقر و ناامیدی، به تدریج به این باور می‌رسد که برخی انسان‌ها حق دارند برای هدفی بزرگ‌تر، دست به جنایت بزنند. راسکولنیکوف نقشه‌ای برای قتل پیرزنی نزول‌خوار می‌کشد و پس از کشمکش‌های فراوان درونی، سرانجام نقشهٔ خود را عملی می‌کند. اما پس از ارتکاب قتل، احساس گناه، ترس و اضطراب او را دربرمی‌گیرد و زندگی‌اش به سراشیبی سقوط می‌افتد. در ادامه، راسکولنیکوف با شخصیت‌هایی چون سونیا، دختر فقیری که برای تأمین خانواده‌اش ناچار به فداکاری شده، و رازومیخین، دوست وفادارش، روبه‌رو می‌شود. هر یک از این شخصیت‌ها، بخشی از وجدان و دغدغه‌های اخلاقی راسکولنیکوف را بازتاب می‌دهند. داستان با بازجویی‌های پلیس، فشارهای روانی، و کشمکش‌های درونی راسکولنیکوف پیش می‌رود و او را در برابر انتخاب‌های دشوار اخلاقی قرار می‌دهد. روایت کتاب، همزمان با پیشبرد داستان جنایی، به لایه‌های عمیق‌تری از روان انسان و معنای رستگاری می‌پردازد، بی‌آنکه پایان ماجرا را به‌طور کامل افشا کند.

چرا باید کتاب جنایت و مکافات را بخوانیم؟

«جنایت و مکافات» اثری است که با پرداختن به پیچیدگی‌های روان انسان، مرز میان خیر و شر را به چالش می‌کشد. این کتاب با روایت داستانی پرتنش و شخصیت‌پردازی‌های عمیق، خواننده را با پرسش‌هایی دربارهٔ وجدان، مسئولیت فردی و معنای عدالت روبه‌رو می‌کند. مطالعهٔ این رمان فرصتی برای آشنایی با ادبیات کلاسیک روسیه و درک بهتر از تأثیر شرایط اجتماعی و اقتصادی بر رفتار انسان‌ها فراهم می‌آورد. همچنین، مواجهه با کشمکش‌های درونی راسکولنیکوف و دیگر شخصیت‌ها، امکان همدلی و تأمل دربارهٔ انتخاب‌های اخلاقی را ایجاد می‌کند.

این کتاب برای علاقه‌مندان به رمان‌های کلاسیک، دوست‌داران ادبیات روان‌شناختی و کسانی که دغدغهٔ مسائل اخلاقی، عدالت و معنای رستگاری دارند، مناسب است. همچنین دانشجویان و پژوهشگران رشته‌های ادبیات، فلسفه و علوم انسانی می‌توانند از مطالعهٔ این اثر بهره‌مند شوند.

بخشی از کتاب جنایت و مکافات

«در یکی از شب‌های گرم و استثنائی ماه ژوئیه، جوانی از اتاق خود واقع در زیر شیروانی خارج شده و به آهستگی به سوی پل (ک) روان شد. آن جوان در حین پایین رفتن از پله‌ها کاملا مراقب بود که مبادا با خانم صاحبخانه‌اش برخورد نماید. اتاق او زیر شیروانی قرار داشت و خانم صاحبخانه در طبقهٔ تحتانی به سر می‌برد و هر وقت که آن جوان خارج می‌شد مجبور بود که از مقابل در اتاق وی که به خودی خود نیمه باز می‌شد، عبور کند. هر گاه از آنجا رد می‌شد احساس دهشتزا و ناراحت‌کننده‌ای بر او چیره می‌گشت به طوری که اخم کرده و احساس شرمندگی می‌نمود. علت ترسش از برخورد با آن زن؛ بدهی زیادی بود که به او داشت. فقر و تنگدستی آن جوان را خرد کرده و به زانو درآورده بود اما این اواخر نگرانی از اوضاع چون سابق بر او فشار وارد نمی‌ساخت. در این شب مورد بحث، آن جوان به ترس‌های خود پی برد و با خود اندیشید: من قصد ارتکاب چنین عملی را دارم و این چنین وحشت‌زده شده‌ام. بله همه کارها در دست خود آدم هستند. همه بر اثر بزدلی و جبن از دست انسان خارج می‌شوند حالا چرا می‌خواهم به آنجا بروم؟ آیا قادر به انجام این کار هستم؟»

۵۰%