کتاب ابر ارتباط گرها چارلز داهیگ + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب ابر ارتباط گرها

کتاب ابر ارتباط گرها

معرفی کتاب ابر ارتباط گرها

کتاب ابر ارتباط گرها با عنوان اصلی Supercommunicators : how to unlock the secret language of connection نوشتهٔ «چارلز داهیگ» و ترجمهٔ «نفیسه تنکابنی» اثری در حوزهٔ روان‌شناسی است که نشر نسل نواندیش آن را در سال ۱۴۰۴ منتشر کرده است. این کتاب به بررسی مهارت‌های ارتباطی و رمزورازهای گفت‌وگوهای موفق پرداخته و تلاش کرده است تا باتکیه‌بر پژوهش‌های علمی و مثال‌های واقعی، راه‌های بهبود کیفیت ارتباطات انسانی را نشان دهد. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب ابر ارتباط گرها اثر چارلز داهیگ

کتاب «ابر ارتباط‌گرها» (چگونه به زبان اسرارآمیز ارتباط دست یابیم؟) اثری پژوهشی در حوزهٔ روان‌شناسی اجتماعی و مهارت‌های ارتباطی است که «چارلز داهیگ» آن را با رویکردی تحلیلی نوشته است. این کتاب باتکیه‌بر داستان‌های واقعی از مذاکره‌کنندگان اف‌بی‌آی (FBI)، جاسوسان، پزشکان، مدیران و افراد عادی، به بررسی این موضوع می‌پردازد که چرا برخی افراد در برقراری ارتباط و ایجاد همدلی موفق‌تر از دیگران هستند. ساختار کتاب بر پایهٔ روایت‌های مستند، تحلیل‌های علمی و ارائهٔ مدل‌های ذهنی برای گفت‌وگوهای مؤثر شکل گرفته است. نویسنده با استفاده از پژوهش‌های عصب‌شناسی و روان‌شناسی اجتماعی، سه نوع مکالمهٔ اصلی (کاربردی، احساسی و هویتی) را معرفی می‌کند و نشان می‌دهد که چگونه تشخیص و تطبیق با این انواع مکالمه، کلید ارتباط موفق است. کتاب حاضر در قالب فصل‌هایی با مثال‌های متنوع و کاربردی، به خواننده کمک می‌کند تا مهارت‌های شنیدن، پرسیدن و همدلی را در زندگی روزمره و موقعیت‌های حرفه‌ای تقویت کند.

خلاصه کتاب ابر ارتباط گرها

کتاب به این پرسش می‌پردازد که چرا برخی افراد می‌توانند به‌راحتی با دیگران ارتباط برقرار کنند و چه مهارت‌هایی باعث می‌شود یک گفت‌وگو به نتیجه‌ای مثبت و سازنده برسد. «چارلز داهیگ» با روایت داستان‌هایی از زندگی افراد موفق در مذاکره و ارتباط ازجمله مأموران اف‌بی‌آی (FBI)، پزشکان و مدیران نشان می‌دهد که ارتباط مؤثر یک استعداد ذاتی نیست؛ مجموعه‌ای از مهارت‌های قابل آموزش است. در این کتاب، سه نوع مکالمهٔ اصلی معرفی شده؛ مکالمات کاربردی (که بر موضوع واقعی تمرکز دارد)، مکالمات احساسی (که به احساسات و عواطف می‌پردازد) و مکالمات هویتی (که دربارهٔ جایگاه و هویت اجتماعی افراد است). نویسنده تأکید می‌کند که بسیاری از سوءتفاهم‌ها و شکست‌های ارتباطی زمانی رخ می‌دهد که طرفین گفت‌وگو در نوع مکالمه هم‌سو نیستند؛ برای مثال زمانی که یک نفر نیاز به همدلی دارد اما طرف مقابل راه‌حل ارائه می‌دهد، ارتباط به بن‌بست می‌رسد. کتاب باتکیه‌بر پژوهش‌های عصب‌شناسی و روان‌شناسی اجتماعی، مفهوم «همگام‌سازی عصبی» را توضیح می‌دهد؛ پدیده‌ای که طی آن مغز و بدن افراد در یک گفت‌وگوی موفق با هم هماهنگ می‌شوند. نویسنده نشان می‌دهد که ابرارتباط‌گرها کسانی هستند که با پرسیدن سؤال‌های مناسب، انعکاس احساسات و توجه به نشانه‌های غیرکلامی، فضای اعتماد و همدلی ایجاد می‌کنند. این افراد نه‌تنها در جمع‌های حرفه‌ای، بلکه در روابط شخصی نقش محوری دارند و دیگران برای مشورت و حمایت به آن‌ها مراجعه می‌کنند. در ادامه، کتاب چهار اصل کلیدی برای گفت‌وگوی هدفمند را معرفی می‌کند؛ توجه به نوع مکالمه، شفاف‌سازی اهداف، به‌اشتراک‌گذاری احساسات و بررسی نقش هویت‌ها در بحث. نویسنده با مثال‌هایی از جلسات کاری، مذاکرات حساس و روابط خانوادگی نشان می‌دهد که چگونه این اصول می‌تواند کیفیت ارتباطات را به‌طور چشمگیری بهبود دهد. پیام اصلی کتاب این است که همهٔ افراد می‌توانند با تمرین و آگاهی، به یک ابرارتباط‌گر تبدیل شوند و در نتیجه، روابطی عمیق‌تر و مؤثرتر بسازند.

چرا باید کتاب ابر ارتباط گرها را بخوانیم؟

این کتاب با ارائهٔ ترکیبی از داستان‌های واقعی، پژوهش‌های علمی و راهنمایی‌های عملی به خواننده کمک می‌کند تا ماهیت ارتباط انسانی را بهتر درک و مهارت‌های گفت‌وگو و همدلی را در خود تقویت کند. «ابر ارتباط‌گرها» نه‌تنها به بررسی تئوری‌های ارتباطی می‌پردازد، بلکه با مثال‌های ملموس و کاربردی نشان می‌دهد که چگونه می‌توان در موقعیت‌های مختلف، از جلسات کاری تا روابط خانوادگی، ارتباطی مؤثر و هدفمند برقرار کرد. مطالعهٔ این کتاب برای کسانی که به‌دنبال بهبود کیفیت روابط شخصی و حرفه‌ای خود هستند، می‌تواند دریچه‌ای تازه به دنیای ارتباطات انسانی بگشاید و ابزارهایی برای مدیریت تعارض، افزایش همدلی و ایجاد اعتماد فراهم کند.

مطالعهٔ این کتاب برای علاقه‌مندان به روان‌شناسی، توسعهٔ فردی، مدیران، مذاکره‌کنندگان، معلمان، مشاوران و هر کسی که دغدغهٔ بهبود مهارت‌های ارتباطی و روابط انسانی را دارد، مفید است؛ همچنین برای افرادی که در محیط‌های کاری یا خانوادگی با چالش‌های ارتباطی روبه‌رو و به‌دنبال راهی برای ایجاد همدلی و اعتماد بیشتر هستند.

درباره چارلز داهیگ

«چارلز داهیگ» (Charles Duhigg) زادهٔ سال ۱۹۷۴ میلادی در نیومکزیکو، نویسنده و روزنامه‌نگاری آمریکایی است که تحصیلات خود را در دانشگاه ییل در رشتهٔ تاریخ به پایان رساند و مدرک MBA خود را از مدرسهٔ کسب‌وکار هاروارد دریافت کرد. پیش از پیوستن به نیویورک تایمز، در لس‌آنجلس تایمز فعالیت کرد. او به‌خاطر مجموعه مقالات تحقیقی خود دربارهٔ شرکت اپل با عنوان «The iEconomy» در سال ۲۰۱۳، برندهٔ جایزه پولیتزر شد و پیش‌تر جوایز ملی روزنامه‌نگاری را دریافت کرد. او نویسندهٔ چند کتاب پرفروش در زمینهٔ توسعهٔ فردی بوده که از آن جمله می‌توان به «قدرت عادت»، «Smarter Faster Better» و «اَبَرارتباط‌گرها» اشاره کرد. کتاب «قدرت عادت» به قلم او به بررسی چگونگی شکل‌گیری و تغییر عادات در زندگی فردی و سازمانی می‌پردازد و در ایران توسط نشر «نوین» منتشر شده است. این نویسنده در برنامه‌های رسانه‌ای مطرح حضور داشته و به تحلیل و آموزش مهارت‌های ارتباطی و رفتار انسانی پرداخته است.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

کتاب «اَبَرارتباط‌گرها» یکی از بهترین کتاب‌های سال در NPR و نامزد نهایی جایزهٔ بهترین کتاب کسب‌وکار SABEW بوده است. نویسندهٔ این کتاب برای اثر دیگری، در سال ۲۰۱۳ برندهٔ جایزه پولیتزر شد.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره این کتاب چیست؟

«آدام گرانت» (نویسنده) کتاب «اَبَرارتباط‌گرها» را ترکیبی موفق از داستان، دانش و راهنمایی دانسته است که می‌تواند بعضی از بدترین افراد در زمینهٔ ارتباطات را به بهترین‌ها تبدیل کند.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

کتاب حاضر نخستین‌بار با عنوان «ابرتعامل‌گرها: چگونه از زبان سری ارتباط رمزگشایی کنیم؟» با ترجمهٔ «مهسا صباغی» توسط انتشارات میلکان در سال ۱۴۰۳ منتشر شده است؛ همچنین این اثر با عنوان «ابر ارتباط گیرندگان : چگونه زبان ارتباط را رمزگشایی کنیم؟« با  ترجمهٔ«امیرحسین سلیمی تیموری» توسط نشر سیوان و در سال ‏‫۱۴۰۴ روانهٔ بازار کتاب ایران شده است.

بخشی از کتاب ابر ارتباط گرها

«بخش سوم: گفت‌وگوهای احساسی در دنیای واقعی و فضای مجازی

احساسات چه به‌صورت آگاهانه و چه به‌صورت ناآگاهانه بر تمامی تعاملات کلامی ما تأثیر می‌گذارند. حتی هنگامی‌که آن‌ها را ابراز نمی‌کنیم، بازهم در پس کلمات ما نهفته‌اند و چنانچه به آن‌ها توجه نشود، ممکن است به مانعی جدی در برقراری ارتباط تبدیل شوند.

بنابراین، یکی از اهداف کلیدی در هر گفت‌وگوی معناداری، آشکارسازی احساسات است که درواقع اصل سوم یک گفت‌وگوی آگاهی‌بخش محسوب می‌شود.

اصل سوم: دربارهٔ احساسات دیگران سؤال کنید و احساسات خود را نیز به اشتراک بگذارید.

در بسیاری از گفت‌وگوها، لحظاتی وجود دارند که افراد احساساتشان را آشکار می‌کنند یا ما احساسات خود را بروز می‌دهیم یا به‌دنبال آن هستیم که بفهمیم چرا با هم اختلاف داریم یا امیدواریم بتوانیم به کسی که احساس دوری می‌کند، نزدیک‌تر شویم. در این لحظات ممکن است مکالمه‌ای با محوریت چه احساسی داریم؟ آغاز شود؛ البته درصورتی‌که خود فضای آن را ایجاد کنیم. یکی از مؤثرترین راه‌ها برای شروع این مکالمه، طرح پرسش‌های عمیق و تأمل‌برانگیز است.

سؤالات عمیق به‌دلیل توانایی‌شان در ترغیب افراد به آشکارسازی باورها، ارزش‌ها، احساسات و تجربیاتشان، ابزاری قدرتمند برای ایجاد صمیمیت هستند. این‌گونه سؤالات، به روش خود، از آسیب‌پذیری‌های افراد پرده‌برداری می‌کنند و بروز این آسیب‌پذیری‌ها به سرایت عاطفی منجر می‌شود و به همدلی و همسویی بیشتر ما با دیگران کمک می‌کند.»