کتاب سنگ، کاغذ، قیچی
معرفی کتاب سنگ، کاغذ، قیچی
کتاب الکترونیکی «سنگ، کاغذ، قیچی» (Rock Paper Scissors) نوشتهٔ «آلیس فینی» با ترجمهٔ «ارغوان آقاثی» و نشر نارنگی و آباژور، یک رمان معمایی و روانشناختی است که در سال ۲۰۲۰ منتشر شده است. داستان حول محور زوجی به نام «آدام» و «آملیا» میچرخد که برای نجات زندگی مشترکشان به سفری در ارتفاعات اسکاتلند میروند. این کتاب با فضاسازی رازآلود و شخصیتپردازی دقیق، مخاطب را به دل روابط پیچیده و رازهای پنهان میبرد. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب سنگ، کاغذ، قیچی
«سنگ، کاغذ، قیچی» در ژانر تریلر روانشناختی و معمایی قرار میگیرد و فضای داستانی آن در یک کلیسای قدیمی و دورافتاده در اسکاتلند شکل میگیرد. نویسنده با انتخاب یک زوج در آستانه فروپاشی، به بررسی لایههای پنهان روابط انسانی و تأثیر گذشته بر حال میپردازد. آدام، فیلمنامهنویسی است که به اختلال پروسوپاگنوزیا (ناتوانی در تشخیص چهرهها) مبتلاست و همین موضوع به تنشهای زناشویی آنها دامن زده است. روایت کتاب با نامههایی که هر سال در سالگرد ازدواج نوشته میشود، عمق بیشتری پیدا میکند و به تدریج رازهایی را آشکار میسازد که خواننده را تا پایان در تعلیق نگه میدارد. فضای سرد و منزوی اسکاتلند، طوفان برف و کلیسای متروکه، بستری برای شکلگیری حوادث غیرمنتظره و پیچیده فراهم میکند. این کتاب با تمرکز بر روان شخصیتها و روابط میانفردی، تصویری از شکنندگی اعتماد و قدرت رازها در زندگی مشترک ارائه میدهد.
خلاصه کتاب سنگ، کاغذ، قیچی
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان با سفر «آدام» و «آملیا» به ارتفاعات اسکاتلند آغاز میشود؛ سفری که به پیشنهاد مشاور ازدواج و به امید ترمیم رابطهشان ترتیب داده شده است. آدام، که به دلیل اختلال ناتوانی در تشخیص چهرهها حتی چهره همسرش را نمیشناسد، با همسرش در یک کلیسای قدیمی که به هتل تبدیل شده، اقامت میکنند. فضای سرد و طوفانی، تنشهای پنهان و رازهای ناگفته میان آنها را تشدید میکند. در طول اقامت، نامههایی که هر سال در سالگرد ازدواج نوشته شدهاند، به تدریج بخشهایی از گذشته و رازهای هر دو نفر را آشکار میکند. حضور سگشان «باب»، نبود امکانات کافی و نشانههایی از حضور فردی ناشناس، حس ناامنی و بیاعتمادی را تقویت میکند. هر دو شخصیت با گذشته و تصمیمات خود دستوپنجه نرم میکنند و در این میان، رازهایی که سالها پنهان ماندهاند، کمکم به سطح میآیند. داستان با تعلیق و پیچیدگیهای روانی پیش میرود و مخاطب را درگیر این پرسش میکند که آیا این سفر آخرین فرصت آنها برای نجات رابطه است یا پایانی برای همه چیز.
چرا باید کتاب سنگ، کاغذ، قیچی را خواند؟
این کتاب با فضاسازی رازآلود و روایت چندلایه، مخاطب را به دل یک رابطهٔ پرتنش و پر از راز میبرد. پرداختن به اختلال ناتوانی در تشخیص چهره و تأثیر آن بر زندگی مشترک، زاویهای متفاوت به داستان داده است. نامههای سالانه و روایتهای موازی، لایههای پنهان شخصیتها را آشکار میکند و خواننده را تا پایان در تعلیق نگه میدارد. علاقهمندان به داستانهای معمایی و روانشناختی، با خواندن این اثر با پیچیدگیهای ذهنی و عاطفی شخصیتها روبهرو میشوند و تا آخرین صفحه با پرسشهای بیپاسخ همراه خواهند بود.
خواندن کتاب سنگ، کاغذ، قیچی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این رمان برای علاقهمندان به تریلرهای روانشناختی، داستانهای معمایی و کسانی که به روابط پیچیده و رازهای پنهان در زندگی زناشویی علاقه دارند، مناسب است. همچنین افرادی که به دنبال داستانهایی با فضاسازی متفاوت و شخصیتپردازی عمیق هستند، از این کتاب لذت خواهند برد.
بخشی از کتاب سنگ، کاغذ، قیچی
«همسرم چهرهام را نمیشناسد. زمان رانندگی احساس میکنم به من خیره شده است؛ اما نمیدانم چه میبیند. چهرهٔ دیگران هم برایش غریبه است؛ اما هنوز هم عجیب است مردی که با او ازدواج کردهام نتواند مرا در رادار پلیس در صف تشخیص چهره تشخیص دهد. بدون نگاهکردن میدانم که چهرهاش چه حالتی گرفته است. همان صورت اخموی بهانهگیر (بهت که گفته بودم)؛ از این رو روی جاده تمرکز میکنم. باید هم تمرکز کنم. حالا برف سریعتر میبارد. مثل رانندگی روی لاک غلطگیر است و برفپاککنهای موریس ماینر من در حال تلاش برای کنارزدن برف هستند. اتومبیلم - مثل خودم - در سال ۱۹۷۸ متولد شد. اگر از وسایلتان به خوبی مراقبت کنید، یک عمر ماندگار میمانند؛ اما حدس میزنم همسرم دوست دارد هر دوی ما را با مدل جوانتری معامله کند. آدام صد بار کمربند ایمنیاش را کنترل کرده و دستهای مشتکردهاش روی پاهایش گذاشته است. از لندن تا اسکاتلند نباید بیش از هشت ساعت طول میکشید؛ اما جرئت نمیکنم در این طوفان تندتر رانندگی کنم. هرچند هوا در حال...»