کتاب دختری با هفت اسم
معرفی کتاب دختری با هفت اسم
کتاب دختری با هفت اسم با نام انگلیسی The girl with seven names : a escape from North Korea نوشته هیئون سئو لی و ترجمه رضا اکبری توسط نشر نارنگی منتشر شده است. این کتاب در دستهی خاطرات و زندگینامه قرار میگیرد و روایتگر داستان واقعی زنی است که از کرهی شمالی گریخته و هویتهای متعددی را تجربه کرده است. دختری با هفت اسم تصویری از زندگی در یکی از بستهترین کشورهای جهان ارائه میدهد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب دختری با هفت اسم
کتاب دختری با هفت اسم، روایت زندگی هیئون سئو لی است؛ زنی که در کرهی شمالی به دنیا آمد و سالها با هویتهای مختلف زیست تا سرانجام موفق به فرار شد. کتاب در قالب خاطرات شخصی، تصویری از جامعهی کرهی شمالی، ساختارهای اجتماعی، فشارهای سیاسی و فرهنگی و همچنین روابط خانوادگی در این کشور را ترسیم میکند. هیئون سئو لی با جزئیات فراوان از کودکی، نوجوانی و بزرگسالی خود میگوید و بهتدریج خواننده را با فضای بسته و کنترلشدهی کرهی شمالی آشنا میکند. دورهی زمانی روایت، از دههی ۱۹۸۰ تا اوایل قرن بیستویکم را در برمیگیرد و علاوهبر زندگی شخصی، تحولات اجتماعی و سیاسی کشور را نیز بازتاب میدهد. کتاب دختری با هفت اسم نهتنها داستان فرار یک فرد، بلکه روایتی از تلاش برای یافتن هویت و معنای آزادی است.
خلاصه داستان دختری با هفت اسم
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
داستان دختری با هفت اسم با روایت هیئون سئو لی از کودکیاش در شهری مرزی در کرهی شمالی آغاز میشود؛ جایی که خانوادهاش باوجود جایگاه اجتماعی نسبتاً خوب، همواره زیر سایهی حکومت و قوانین سختگیرانه زندگی میکنند. او از همان سالهای ابتدایی با مفاهیم وفاداری به رهبر، جلسات خودانتقادی و کنترل شدید اجتماعی آشنا میشود. روایت، بهتدریج به مشکلات اقتصادی، قحطی و فشارهای سیاسی دههی ۱۹۹۰ میرسد؛ زمانی که خانوادهی او برای بقا مجبور به تجارت غیرقانونی و عبور از مرز میشوند.
هیئون در مسیر فرار، بارها هویت خود را تغییر میدهد و با خطرات بسیاری روبهرو میشود؛ از دستگیری و بازجویی گرفته تا جدایی از خانواده و تجربهی زندگی در چین و کرهی جنوبی. کتاب، علاوهبر شرح فرار، به بحران هویت، دلتنگی برای وطن و تلاش برای سازگاری با دنیای جدید میپردازد. در سراسر روایت، خاطرات تلخوشیرین، عشق به خانواده و امید به آینده، محور اصلی داستان باقی میماند.
چرا باید کتاب دختری با هفت اسم را خواند؟
کتاب دختری با هفت اسم با روایت دستاول از زندگی در کرهی شمالی، تصویری ملموس از واقعیتهای پنهان این کشور ارائه میدهد. خواننده با تجربههای شخصی نویسنده، با چالشهای فرار از یک نظام بسته، بحران هویت و تلاش برای بازسازی زندگی در دنیایی آزاد آشنا میشود. دختری با هفت اسم فرصتی است برای درک عمیقتر تأثیر سیاستهای سرکوبگرانه بر زندگی فردی و خانوادگی و همچنین قدرت امید و اراده در مواجهه با دشواریها.
خواندن کتاب دختری با هفت اسم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به خاطرات واقعی، مطالعات اجتماعی، تاریخ معاصر شرق آسیا و کسانی که به موضوعات مهاجرت، هویت و حقوق بشر توجه دارند، مناسب است؛ همچنین خواندن این اثر به افرادی که میخواهند با واقعیتهای زندگی در کرهی شمالی و چالشهای پناهندگان آشنا شوند، توصیه میشود.
بخشی از کتاب دختری با هفت اسم
«همهمهای مانند صدای دریا در سالن میپیچد، خیلیها دست میزنند. دست و پای خود را گم کردهام. قدم به روی صحنه میگذارم. ترسی ناگهانی در وجودم احساس میکنم. پاهایم توان حرکت ندارند. نورافکنها مانند خورشیدهایی از دور دست پرتو افشانی میکنند و چشمانم را میزنند. صورت حضار را نمیتوانم تشخیص دهم. به هر ترتیب خودم را تا وسط صحنه میکشانم. آرام هوا را به درون ریهها میکشم. حضار سکوت کردهاند. صحبت را شروع میکنم. لرزش صدایم را میشنوم. راجع به دختری میگویم که با این باور بزرگ شد که کشورش بهترین در روی زمین است. دختری که برای اولین بار در سن هفت سالگی شاهد اعدام در ملاً عام بود. برایشان تعریف میکنم از آن شبی که از راه رودخانهای یخ زده فرار کرد و چه دیر فهمید که دیگر نمیتواند پیش خانه و خانوادهاش برگردد. پیامدهای آن شب و اتفاقات ناگواری که سالها بعد رویداد را برایشان بازگو میکنم. دوبار اشک را در چشمانم احساس و لحظهای مکث کردم و با پلک زدن جلوی اشکهایم را گرفتم. داستان من برای کسانی که در کره شمالی به دنیا آمدهاند و از آن گریختهاند داستان تازهای نیست. اما میتوانم تأثیر آن را در میان شنوندگان حاضر احساس کنم. آنها شوکه شدهاند. احتمالاً از خود میپرسند چرا کشوری مانند کشور من هنوز در جهان وجود دارد.»