کتاب به دروغ گوش بده
معرفی کتاب به دروغ گوش بده
معرفی کتاب به دروغ گوش بده
کتاب الکترونیکی «به دروغ گوش بده» نوشتهٔ ایمی تینترا با ترجمهٔ کبری توکلی و نشر واه، داستانی معمایی و روانشناختی است که در بستر یک پروندهٔ قتل حلنشده و بازگشت به زادگاه، به روایت زندگی زنی به نام «لوسی» میپردازد. این رمان با محوریت پادکستی جنایی، روابط خانوادگی، خاطرات تلخ و رازهای گذشته را واکاوی میکند. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب به دروغ گوش بده
«به دروغ گوش بده» در ژانر معمایی و تریلر روانشناختی قرار میگیرد و داستانش حول محور قتل دختری به نام ساوانا هارپر در شهری کوچک در تگزاس میچرخد. پنج سال پس از این قتل، پادکستی به همین نام با اجرای «بن اونز» پرونده را دوباره به جریان میاندازد و توجه رسانهها و مردم را به زندگی «لوسی چیس»، مظنون اصلی پرونده، جلب میکند. روایت کتاب در دو خط داستانی موازی پیش میرود: یکی از زاویهٔ دید لوسی که پس از سالها به زادگاهش بازمیگردد و دیگری از زاویهٔ پادکست و مصاحبههای بن با اهالی شهر و خانوادهٔ مقتول. فضای داستان، ترکیبی از زندگی روزمره، فشار اجتماعی، خاطرات مبهم و تلاش برای کشف حقیقت است. کتاب در دورهای معاصر روایت میشود و به موضوعاتی چون قضاوت جمعی، رسانههای نوین، هویت فردی و تأثیر گذشته بر حال میپردازد. نویسنده با استفاده از لحن طنزآمیز و گاهی تلخ، تصویری از زنی ارائه میدهد که میان اتهام، خاطرات و تلاش برای بازسازی زندگیاش گرفتار شده است.
خلاصه کتاب به دروغ گوش بده
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان با روایت «لوسی چیس» آغاز میشود؛ زنی که پنج سال پیش مظنون به قتل بهترین دوستش، ساوانا هارپر، بوده و هرگز بهطور رسمی محکوم نشده است. اکنون، با انتشار پادکستی به نام «به دروغ گوش بده» که به پروندهٔ قتل ساوانا میپردازد، زندگی لوسی دوباره زیر ذرهبین قرار میگیرد. او شغلش را از دست داده، رابطهاش با نامزدش نیتن متزلزل است و ناچار میشود برای جشن تولد مادربزرگش به زادگاهش بازگردد؛ شهری که مردمش هنوز او را قاتل میدانند. روایت کتاب میان بخشهایی از زندگی لوسی و قسمتهایی از پادکست بن اونز جابهجا میشود. بن با خانوادهٔ ساوانا، دوستان و اهالی شهر مصاحبه میکند و هر بار لایهای جدید از روابط، سوءتفاهمها و رازهای گذشته را آشکار میسازد. لوسی در تلاش است با خاطرات مبهم شب قتل، فشار خانواده و نگاه سنگین جامعه کنار بیاید و همزمان با وسوسهٔ بازگویی حقیقت یا پنهانکردن آن دستوپنجه نرم میکند. داستان تا جایی پیش میرود که مخاطب با تردید نسبت به بیگناهی یا گناهکاری لوسی، درگیر معمای اصلی باقی میماند.
چرا باید کتاب به دروغ گوش بده را خواند؟
این کتاب با تلفیق روایت اولشخص و فرمت پادکست، تجربهای متفاوت از داستانگویی معمایی ارائه میدهد. پرداختن به موضوعاتی مانند قضاوت اجتماعی، تأثیر رسانهها بر زندگی افراد و پیچیدگی روابط خانوادگی، آن را از آثار مشابه متمایز میکند. مخاطب درگیر تردید، خاطرات ناقص و روایتهای متضاد میشود و تا پایان، مرز میان حقیقت و دروغ برایش روشن نمیگردد. «به دروغ گوش بده» برای کسانی که به داستانهای روانشناختی و معمایی علاقه دارند، فرصتی برای همذاتپنداری با شخصیتهایی فراهم میکند که هرکدام حقیقت خود را دارند.
خواندن کتاب به دروغ گوش بده را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این رمان برای علاقهمندان به داستانهای معمایی، تریلر روانشناختی و روایتهای چندلایه مناسب است. کسانی که دغدغهٔ قضاوت اجتماعی، تأثیر رسانهها و بازگشت به گذشته را دارند، از خواندن این کتاب بهره خواهند برد. همچنین اگر مخاطب به پادکستهای جنایی و روایتهای غیرخطی علاقهمند باشد، این اثر برایش جذاب خواهد بود.
بخشی از کتاب به دروغ گوش بده
«یک سازندهی پادکست تصمیم گرفته است زندگیام را نابود کند. پس من هم یک مرغ میخرم. همانطور که در اتاقکم در بخش خدمات سرمایهگذاری والتر جی براون نشسته و منتظرم اخراجم کنند. برای مرغی که خریدهام. نقشه میکشم. از دوساعت پیش دیگر تظاهر نکردم به کار مشغولم. اکنون به دستور پخت داخل تلفن همراهم خیره شدهام و به این فکر میکنم برای پخت مرغ. از لیمو هم استفاده کنم یا نه. مرغ را برای عذرخواهی از نامزدم گرفتهام. مثل همان مرغ نامزدی است. از همانهایی که زنها میپزند تا مردها را به خواستگاری وادار کنند. با اين تفاوت که اين مرغ, «متأسفم به تو نگفتم. من مظنون اصلی پروندهی قتل دوستم هستم» است. خلاصهاش کنم. مرغ معذرتخواهی است. - «لوسی؟» سرم را از روی تلفن همراهم بلند میکنم و میبینم رئیسم جلوی درب دفترش ایستاده است. کراواتش را مرتب و گلویش را صاف میکند. میپرسد: «یک دقیقه میآیی داخل؟»