دانلود و خرید کتاب دغدغه ای برای ایران امیرحسین نباتی

معرفی کتاب دغدغه ای برای ایران

معرفی کتاب دغدغه ای برای ایران

کتاب الکترونیکی «دغدغه‌ای برای ایران: زندگی و فعالیت‌های علمی شهید مسعود علیمحمدی» (تاریخ شفاهی زندگی شهدای هسته‌ای، کتاب اول) نوشتهٔ امیرحسین نباتی و منتشرشده توسط «مرکز اسناد انقلاب اسلامی»، به روایت زندگی، شخصیت و فعالیت‌های علمی «مسعود علیمحمدی» می‌پردازد؛ دانشمند فیزیک نظری و از چهره‌های شاخص برنامه هسته‌ای ایران که در سال ۱۳۸۸ ترور شد. این کتاب با تکیه بر مصاحبه‌ها و منابع تاریخ شفاهی، تصویری از زندگی شخصی، علمی و اجتماعی او ارائه می‌دهد. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب دغدغه ای برای ایران

این کتاب در قالب تاریخ شفاهی و با بهره‌گیری از مصاحبه با خانواده، دوستان و همکاران «مسعود علیمحمدی» تدوین شده است. روایت کتاب از دوران کودکی و نوجوانی او آغاز می‌شود و تا سال‌های فعالیت علمی و نهایتاً شهادتش ادامه می‌یابد. کتاب در فضایی شکل گرفته که چالش‌های هسته‌ای ایران با غرب و ترور دانشمندان هسته‌ای به یکی از مهم‌ترین موضوعات تاریخ معاصر ایران تبدیل شده است. نویسنده تلاش کرده با کنار گذاشتن روایت‌های قدسی و اسطوره‌ای، تصویری واقعی‌تر و ملموس‌تر از زندگی و دغدغه‌های این دانشمند ارائه دهد. کتاب به نقش علیمحمدی در پیشبرد پروژه‌های علمی و هسته‌ای، ویژگی‌های شخصیتی، دغدغه‌های اجتماعی و سیاسی او و همچنین تأثیر ترور او بر جامعه علمی و خانواده‌اش می‌پردازد. این اثر بخشی از مجموعه‌ای است که به زندگی شهدای هسته‌ای ایران می‌پردازد و سعی دارد با مستندسازی خاطرات و روایت‌ها، قطعه‌ای از پازل تاریخ معاصر ایران را تکمیل کند.

خلاصه کتاب دغدغه ای برای ایران

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! کتاب با روایت کودکی «مسعود علیمحمدی» در خانواده‌ای متوسط در تهران آغاز می‌شود؛ پدری کشاورز و سپس تاجر میوه که پس از انقلاب اموالش مصادره می‌شود. علاقهٔ علیمحمدی به علم و یادگیری از همان کودکی نمایان است؛ او در حل معماها و مسائل ریاضی با دوستانش رقابت می‌کند و به زبان انگلیسی علاقه‌مند می‌شود. دوران دانشجویی او در دانشگاه شیراز با فضای انقلابی و علاقه به آثار امام خمینی و دکتر شریعتی همراه است. علیمحمدی در ستاد انقلاب فرهنگی فعالیت می‌کند و ازدواجش با منصوره کرمی نیز در همین فضا شکل می‌گیرد. با وجود مشکلات مالی و سختی‌های زندگی دانشجویی، او تحصیلاتش را ادامه می‌دهد و پیشنهادهای بورسیهٔ خارج از کشور را رد می‌کند تا در ایران بماند. همکاری‌های علمی و نظامی او در دوران جنگ تحمیلی و پس از آن، نقش مهمی در شکل‌گیری پروژه‌های هسته‌ای ایران دارد. علیمحمدی به عنوان اولین فارغ‌التحصیل دکتری فیزیک ایران، در دانشگاه تهران مشغول به تدریس می‌شود و نقش کلیدی در ارتقای سطح علمی گروه فیزیک ایفا می‌کند. کتاب به تهدیدها و فشارهای امنیتی علیه دانشمندان هسته‌ای، حضور علیمحمدی در پروژه‌های بین‌المللی مانند سزامی و نهایتاً ترور او در سال ۱۳۸۸ می‌پردازد. روایت شهادت، واکنش خانواده و جامعه، و حواشی پس از ترور بخش پایانی کتاب را تشکیل می‌دهد.

چرا باید کتاب دغدغه ای برای ایران را خواند؟

این کتاب با تکیه بر روایت‌های دست‌اول و مصاحبه‌های متعدد، تصویری چندلایه از زندگی و شخصیت «مسعود علیمحمدی» ارائه می‌دهد. خواننده با مطالعهٔ این اثر، با چالش‌های دانشمندان هسته‌ای ایران، فضای علمی و اجتماعی دهه‌های اخیر و تأثیرات ترور بر خانواده و جامعه آشنا می‌شود. کتاب نه‌تنها به ابعاد علمی و حرفه‌ای علیمحمدی می‌پردازد، بلکه دغدغه‌های شخصی، اخلاقی و اجتماعی او را نیز به تصویر می‌کشد و به پرسش‌های پیرامون نقش دانشمندان در تحولات معاصر ایران پاسخ می‌دهد.

خواندن کتاب دغدغه ای برای ایران را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای علاقه‌مندان به تاریخ معاصر ایران، پژوهشگران حوزهٔ تاریخ شفاهی، دانشجویان و اساتید رشته‌های علوم پایه و فیزیک، و کسانی که دغدغهٔ شناخت زندگی و فعالیت‌های دانشمندان هسته‌ای ایران را دارند، مناسب است. همچنین برای افرادی که به دنبال درک عمیق‌تر از تأثیرات اجتماعی و سیاسی ترور دانشمندان هستند، مطالعهٔ این اثر توصیه می‌شود.

فهرست کتاب دغدغه ای برای ایران

- مقدمه و پیشگفتار: توضیح دربارهٔ اهمیت تاریخ شفاهی شهدای هسته‌ای و چالش‌های نگارش کتاب. - بخش اول: دوران کودکی تا ازدواج روایت زندگی خانوادگی، شرایط اقتصادی، علاقه به علم و تحصیل، خاطرات کودکی و نوجوانی، و شکل‌گیری شخصیت علیمحمدی تا زمان ازدواج. - بخش دوم: تحصیلات دانشگاهی و خدمات علمی شرح دوران دانشجویی، فعالیت‌های انقلابی، همکاری‌های علمی و نظامی، نقش در پروژه‌های هسته‌ای، تدریس در دانشگاه، و تأثیرگذاری بر فضای علمی کشور. - بخش سوم: شهادت روایت تهدیدها و فشارهای امنیتی، جزئیات روز ترور، واکنش خانواده و جامعه، حواشی پس از شهادت و تأثیرات آن بر فضای علمی و اجتماعی.

بخشی از کتاب دغدغه ای برای ایران

«علاقه‌ی علیمحمدی به علم‌ودانش از همان دوران کودکی و مدرسه آغاز شده بود. ازلحاظ ویژگی‌های اخلاقی در دوران کودکی دارای محاسن سالگی روزه می‌گرفت و نماز می‌خواند. مهرداد محمدیکیا درباره‌ی دوران کودکی ایشان بیان می‌دارد که «مسعود قبل از بلوغ وارد عرصه‌ی حرام اطلاع کسبت کرده بود و به تن عمل می‌کرد.» شروع تحصیلات علیمحمدی با دوران سکونت خانواده در میدان خراسان همراه بود. با اصرار پدر، مسعود در مدرسه‌ای با سطح بالاتر در منطقه‌ی ولیعصر ثبت‌نام کرد و تا ششم دبستان را در آنجا گذراند. با سکونت خانواده در محله‌ی قیطریه، مسعود از کلاس ششم به دبیرستان شهید شهریار، که به گفته خانم تهرانی یک مدرسه اسلامی خیلی خوب بود، منتقل می‌شود. محمدی‌کیا درخصوص اصرار مسعود به یادگیری می‌گوید: «مادر مسعود سواد نداشت. پدر او دائم به‌واسطه‌ی مقتضیات شغلی مسافرت بود. خواهرانش هر دو از او کوچک‌تر بودند. وقتی او دبستانی بود به چشم خودم دیدم که خودش را بلند می‌کرد و به زمین می‌کوبید که من این کلمه را بلد نیستم و یکی باید به من یاد بدهد. گریه می‌کرد مثل بچه‌ای که کتک خورده باشد. فریاد می‌زد که مثلا معلم ما گفته این را بنویس. مامان این چه‌جوری است؟ و مادرش می‌گفت: نمی‌دانم و او طغیان می‌کرد. در نهایت له مچبور شد همان زمان رفت اکابر تا بتواند از پس خواسته‌های این پسر برآید.»

۲۵%