کتاب ۱۵ دروغی که به زنان در محیط کار گفته می شود
معرفی کتاب ۱۵ دروغی که به زنان در محیط کار گفته می شود
کتاب «۱۵ دروغی که به زنان در محیط کار گفته میشود» نوشتهٔ بانی هامر و با ترجمهٔ علی دینی، اثری از نشر ویان است که به بررسی باورهای رایج و گاه گمراهکننده دربارهٔ زنان شاغل میپردازد. این کتاب در دستهٔ ناداستان و راهنمای شغلی قرار میگیرد و با تکیهبر تجربیات شخصی نویسنده و تحلیلهای اجتماعی، تلاش میکند تصویری واقعگرایانه از چالشها و فرصتهای زنان در محیطهای کاری ارائه دهد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب ۱۵ دروغی که به زنان در محیط کار گفته می شود
«۱۵ دروغی که به زنان در محیط کار گفته میشود» اثری ناداستانی و تحلیلی است که به دغدغههای زنان شاغل در محیطهای کاری مدرن میپردازد. بانی هامر، نویسندهٔ کتاب، با سابقهای طولانی در صنعت رسانه و سرگرمی، روایت خود را بر پایهٔ تجربیات شخصی و مشاهدههای حرفهای بنا کرده است. ساختار کتاب بهگونهای است که هر فصل به یکی از باورهای رایج و توصیههای کلیشهای دربارهٔ موفقیت زنان در محیط کار میپردازد و آن را به چالش میکشد. کتاب در سه بخش اصلی سازماندهی شده: شروع کار، درخشیدن و قدم برداشتن؛ و در هر بخش، دروغهایی که به زنان گفته میشود، با مثالها و روایتهای واقعی بررسی میشوند. نویسنده تلاش کرده است تا با زبانی صریح و بیپرده، فاصلهٔ میان توصیههای رایج و واقعیتهای محیط کار را نشان دهد و مخاطب را به بازاندیشی دربارهٔ مسیر شغلی و ارزشهای فردی دعوت کند. این کتاب نهتنها برای زنان، بلکه برای هر فردی که به موضوع برابری جنسیتی و موفقیت شغلی علاقهمند است، میتواند الهامبخش باشد.
خلاصه کتاب ۱۵ دروغی که به زنان در محیط کار گفته می شود
کتاب «۱۵ دروغی که به زنان در محیط کار گفته میشود» با روایتی شخصی و تحلیلی، به بررسی باورهایی میپردازد که سالهاست به زنان شاغل القا شدهاند. نویسنده، بانی هامر، با تکیهبر تجربیات خود در صنعت رسانه، هر فصل را به یکی از این باورها اختصاص داده و تلاش کرده است تا واقعیتهای پنهان پشت آنها را آشکار کند. در ابتدای کتاب، هامر از تجربهٔ خود در یک ترن هوایی الهام میگیرد و این تجربه را به وضعیت زنان در محیط کار تشبیه میکند؛ جایی که زنان اغلب غایباند یا کمتر دیده میشوند. او معتقد است بسیاری از توصیههای سنتی مانند «رویاهای خود را دنبال کنید»، «ارزش خود را بدانید» یا «با افراد بانفوذ دوست شوید» نهتنها همیشه کارآمد نیستند، بلکه گاهی میتوانند محدودکننده باشند. در فصلهای ابتدایی، نویسنده به این موضوع میپردازد که توصیهٔ «رویاهای خود را دنبال کنید» ممکن است باعث شود افراد فرصتهای واقعی را از دست بدهند. او تأکید میکند که بهتر است بهجای تعقیب رؤیاهای انتزاعی، فرصتهای پیشرو را بشناسیم و از آنها بهره ببریم. در ادامه، باور «ارزش خود را بدانید» را نقد میکند و توضیح میدهد که ارزش حرفهای باید ساخته شود و صرفاً با اعتمادبهنفس یا تحصیلات بهدست نمیآید. کتاب به موضوعاتی مانند شبکهسازی، اهمیت توجه به جزئیات، نقش غرایز و حتی توصیههایی مانند «کار را با تفریح قاطی نکنید» میپردازد و نشان میدهد که این توصیهها همیشه با واقعیتهای محیط کار همخوان نیستند. هامر با مثالهای واقعی از زندگی خود و دیگر زنان موفق، تلاش میکند نشان دهد که مسیر پیشرفت شغلی زنان پر از پیچیدگی و فرازونشیب است و هیچ نسخهٔ واحدی برای موفقیت وجود ندارد. در نهایت، نویسنده بر اهمیت انعطافپذیری، یادگیری مستمر و جسارت در پذیرش فرصتهای جدید تأکید میکند و خواننده را به بازنگری در باورهای رایج دربارهٔ موفقیت شغلی زنان دعوت میکند.
چرا باید کتاب ۱۵ دروغی که به زنان در محیط کار گفته می شود را بخوانیم؟
این کتاب با رویکردی انتقادی به باورهای رایج دربارهٔ موفقیت زنان در محیط کار، فرصتی فراهم میکند تا خواننده با نگاهی تازه به توصیههایی که سالها بهعنوان حقیقت پذیرفته شدهاند، بنگرد. بانی هامر با روایت تجربیات شخصی و تحلیلهای عمیق، نشان میدهد که بسیاری از کلیشهها و شعارهای انگیزشی نهتنها کمکی به پیشرفت زنان نمیکنند، بلکه گاهی مانع رشد و رضایت شغلی آنها میشوند. مطالعهٔ این اثر میتواند به مخاطب کمک کند تا با شناخت بهتر واقعیتهای محیط کار، مسیر حرفهای خود را آگاهانهتر انتخاب کند و از تلههای ذهنی و اجتماعی رایج فاصله بگیرد.
این کتاب برای زنان شاغل در هر سطحی از تجربه، بهویژه آنهایی که با چالشهای محیط کار و کلیشههای جنسیتی مواجهاند، مناسب است. همچنین برای مدیران، فعالان حوزهٔ منابع انسانی و هر فردی که به موضوع برابری جنسیتی و موفقیت شغلی علاقهمند است، مطالعهٔ این کتاب توصیه میشود.
بخشی از کتاب ۱۵ دروغی که به زنان در محیط کار گفته می شود
«درحالی که باسرعت از کنار دایناسورهای ترسناک میگذشتم تنها چیزی که به ذهنم رسید این بود: مردان بسیاری در این سواری با خوشحالی فریاد میزدند و میخندیدند و هیجان را تجربه میکردند. پس زنان کجا بودند؟ با این حال، هرچه بیشتر به این موضوع فکر کردم متوجه شدم که تصوری اشتباه دربارهٔ زنان وجود دارد که بسیار رایج است. این تصور اینگونه بیان میشود: مردم فکر میکنند که ما فقط در صورتی رهبران مؤثر و محترمی خواهیم بود که همواره جدی باشیم و از ترکیب کار با سرگرمی پرهیز کنیم؛ اما بیش از هفتاد سال تجربهٔ زیستهٔ من گواه بر این است که این تصور کاملاً اشتباه است. ریسک کردن، لذت بردن، رها کردن خود و واقعی بودن در تیمی که رهبری میکنید، رهبری شما را تضعیف نمیکند؛ بلکه از شما رهبری قدرتمند خواهد ساخت. همانگونه که از ترن هوایی پیاده میشدم، به موضوع دروغ گفتن به زنان در محل کار و تصورات نادرست پیرامون آن فکر کردم و تا مدتی مدید نتوانستم اندیشیدن در این زمینه را متوقف کنم.»