کتاب مستخدمه نیتا پروز + دانلود نمونه رایگان

نویسنده:نیتا پروز
انتشارات:نشر هیرمند
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب مستخدمه

کتاب الکترونیکی «مستخدمه» نوشتهٔ نیتا پروز با ترجمهٔ مریم علیزاده توسط نشر هیرمند منتشر شده است. این رمان معاصر داستان زنی جوان به نام «مولی» را روایت می‌کند که به‌عنوان مستخدمه در هتلی لوکس مشغول به کار است و ناگهان خود را درگیر ماجرای مرموز مرگ یکی از مهمانان هتل می‌بیند. «مستخدمه» با نگاهی دقیق به زندگی روزمره، روابط انسانی و چالش‌های اجتماعی، مخاطب را به دنیای پررمزوراز هتل‌ها و آدم‌های پشت‌پردهٔ آن‌ها می‌برد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب مستخدمه

«مستخدمه» اثری داستانی و معاصر است که در قالب رمان به زندگی زنی به نام «مولی گری» می‌پردازد. این کتاب با روایتی اول‌شخص، خواننده را به درون ذهن و دنیای مولی می‌برد؛ زنی که با دقت و وسواس خاصی به کار نظافت در هتل ریجنسی گرند مشغول است. روایت کتاب در فضایی شهری و مدرن شکل می‌گیرد و با توصیف‌های جزئی‌نگرانه از محیط هتل، روابط میان کارکنان و مهمانان، و دغدغه‌های شخصی مولی، تصویری ملموس از زندگی یک زن تنها و متفاوت ارائه می‌دهد. داستان در بستری از رمز و راز و تعلیق پیش می‌رود و با مرگ ناگهانی یکی از مهمانان هتل، مولی را در مرکز یک معمای جنایی قرار می‌دهد. ساختار رمان به گونه‌ای است که با پیشروی داستان، لایه‌های شخصیتی مولی و دیگر شخصیت‌ها به‌تدریج آشکار می‌شود و خواننده را با پیچیدگی‌های روابط انسانی، قضاوت‌های اجتماعی و معنای واقعی پاکیزگی و بی‌عیبی روبه‌رو می‌کند. «نیتا پروز» در این اثر، با انتخاب زاویه دیدی خاص و شخصیت‌پردازی منحصربه‌فرد، تجربه‌ای متفاوت از یک داستان معمایی و روان‌شناختی را رقم زده است.

خلاصه داستان مستخدمه

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! داستان «مستخدمه» با معرفی مولی گری آغاز می‌شود؛ زنی جوان که به‌تازگی مادربزرگش را از دست داده و حالا تنها زندگی می‌کند. مولی به‌عنوان مستخدمه در هتل مجلل ریجنسی گرند کار می‌کند و به کارش عشق می‌ورزد. او فردی دقیق، منظم و تا حدی متفاوت در درک روابط اجتماعی است و همین ویژگی‌ها باعث می‌شود در محیط کارش کمتر دیده شود یا جدی گرفته شود. زندگی روزمرهٔ مولی با نظم و تکرار پیش می‌رود تا اینکه یک روز، هنگام تمیزکردن سوئیت یکی از مهمانان سرشناس هتل، با جسد او روبه‌رو می‌شود. مرگ مشکوک آقای بلک، تهیه‌کنندهٔ معروف، مولی را ناخواسته وارد ماجرایی پیچیده و پرابهام می‌کند. او که به‌دلیل حضورش در صحنهٔ مرگ و رفتارهای غیرمعمولش مورد سوءظن قرار می‌گیرد، باید تلاش کند بی‌گناهی خود را اثبات کند. در این مسیر، مولی با چالش‌های بسیاری روبه‌رو می‌شود؛ از سوءتفاهم‌های همکاران و پلیس گرفته تا فشارهای روانی ناشی از تنهایی و فقدان مادربزرگش. روایت داستان با جزئیات دقیق از کار روزانهٔ مولی، روابطش با دیگر کارکنان هتل و مهمانان، و تلاش او برای کنارآمدن با شرایط جدید، پیش می‌رود. در دل این معمای جنایی، مولی ناچار است به توانایی‌های خودش اعتماد کند و با کمک معدود دوستانش، حقیقت را کشف کند. داستان تا انتها با تعلیق و ابهام همراه است و لایه‌های مختلف شخصیت مولی و دیگران به‌تدریج آشکار می‌شود، بی‌آنکه پایان ماجرا لو برود.

چرا باید کتاب مستخدمه را بخوانیم؟

«مستخدمه» با روایتی متفاوت و شخصیت‌پردازی خاص، مخاطب را به دنیای کمتر دیده‌شدهٔ کارکنان هتل‌ها می‌برد و از زاویهٔ دید زنی که اغلب نادیده گرفته می‌شود، به مسائل انسانی، قضاوت‌های اجتماعی و معنای پاکیزگی و بی‌عیبی می‌پردازد. این کتاب نه‌تنها یک معمای جنایی را روایت می‌کند، بلکه با پرداختن به دغدغه‌های روان‌شناختی و اجتماعی، فرصتی برای همدلی با شخصیت‌هایی فراهم می‌کند که معمولاً در حاشیه قرار دارند. خواندن این رمان، تجربه‌ای تازه از مواجهه با تفاوت‌ها و قدرت درونی افراد به دست می‌دهد و مخاطب را به تأمل دربارهٔ نقش‌های پنهان در جامعه دعوت می‌کند.

این کتاب برای علاقه‌مندان به رمان‌های معمایی، داستان‌های روان‌شناختی و کسانی که به روایت‌های اول‌شخص و شخصیت‌های متفاوت علاقه دارند، مناسب است. همچنین برای کسانی که دغدغهٔ تنهایی، تفاوت‌های فردی یا مسائل اجتماعی را دارند، «مستخدمه» می‌تواند جذاب و تأثیرگذار باشد.

بخشی از کتاب مستخدمه

«من مستخدمه‌ی شما هستم. کسی که اتاق‌تان در هتل را تمیز می‌کند و وقتی شما در طول روز بیرون در حال خوشگذرانی هستید و اصلاً به ریخت‌وپاش‌هایتان یا به آنچه من پس از رفتن‌تان می‌بینم اهمیتی نمی‌دهید مثل شبحی وارد می‌شوم. من کسی هستم که سطل آشغال شمارا خالی می‌کنم و رسیدهایی را که نمی‌خواهید کسی از آن‌ها باخبر شود دور می‌ریزم. من کسی هستم که ملافه‌هایتان را عوض می‌کنم و می‌توانم بگویم شما که روی آن‌ها خوابیده بودید. شب قبل تنها بوده‌اید پا نه. من کسی هستم که کفش‌هایتان را کنار در جفت می‌کنم بالش‌هایتان را مرتب می‌کنم و موهای ریخته‌شده‌ی روی آن‌ها را کشف می‌کنم. موی شما هستند؟ احتمالاً نه. من کسی هستم که بعد از زیاده‌روی کردن‌تان در نوشیدن وکتیف کردن توالت‌فرنگی یا کاری حتی بدتر: آن را تمیز می‌کنم. وقتی هم که کارم تمام می‌شود اتاق‌تان را تمیز و بی‌عیب‌ونقص ترک می‌کنم. تخت‌تان با چهار بالش پف کرده. طوری عالی مرتب شده که انگار هیچ کس هیچ‌وقت روی آن دراز نکشیده است. گردوغبار و آلودگی‌ای که از خود بر جای گذاشته‌اید به فراموشی سپرده شده است و آینه‌ی تمیز و براق‌تان صورت معصوم‌تان را به شما نشان می‌دهد. انگار اصلاً اینجا نبوده‌اید. انگار تمام پلیدی‌ها دروغ‌ها و دوزوکلک‌هایتان پاک شده است. من مستخدمه‌ی شما هستم. من درباره‌ی شما زیاد می‌دانم. اما درنهایت: شما از ین چنه هی دانیلد؟»

۲۵%