کتاب اندیشه های فروید (دوزبانه)
معرفی کتاب اندیشه های فروید (دوزبانه)
معرفی کتاب اندیشه های فروید (دوزبانه)
کتاب الکترونیکی «اندیشههای زیگموند فروید» (گزیدهای از گفتهها و نوشتههای فروید)، با گردآوری و ترجمهٔ نگین ناطق و توسط نشر بدیهه - لیوسا منتشر شده است. این اثر مجموعهای از جملات و گزارههای کلیدی «زیگموند فروید» را در قالبی مختصر و قابل دسترس گردآوری کرده و با توضیحات کوتاه دربارهٔ مفاهیم بنیادین روانکاوی همراه ساخته است. موضوع کتاب حول محور زندگی، نظریات و دیدگاههای فروید دربارهٔ روان انسان، ضمیر ناخودآگاه، تحلیل رؤیا، اضطراب و سایر مفاهیم روانشناسی میچرخد. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب اندیشه های فروید (دوزبانه)
این کتاب مجموعهای گزیده از اندیشهها و گفتههای «زیگموند فروید» است که توسط «نگین ناطق» گردآوری و ترجمه شده است. کتاب در قالبی موجز، به معرفی زندگی فروید، مسیر علمی و نظریات او در حوزهٔ روانکاوی میپردازد. دورهٔ زمانی مورد توجه کتاب، از تولد فروید تا سالهای پایانی زندگی او را دربرمیگیرد و به شکل روایی، سیر تحول اندیشههای او را دنبال میکند. علاوه بر زندگینامه، کتاب به مفاهیم کلیدی روانکاوی مانند ضمیر ناخودآگاه، نهاد، من و ابرمن، تحلیل رؤیاها، اضطراب، خیالپردازی و نقش شاعران و فیلسوفان در کشف ناخودآگاه میپردازد. همچنین، کتاب با نقل قولهایی از فروید، تلاش میکند تصویری روشن از دغدغهها و پرسشهای بنیادین او دربارهٔ روان انسان ارائه دهد. این اثر برای کسانی که به دنبال آشنایی سریع و فشرده با اندیشههای فروید هستند، ساختاری مناسب دارد و به جای پرداختن به جزئیات تخصصی، بر مفاهیم اصلی و کاربردی تمرکز میکند.
خلاصه کتاب اندیشه های فروید (دوزبانه)
کتاب «اندیشههای زیگموند فروید» با مروری کوتاه بر زندگی فروید آغاز میشود و به تأثیرات خانوادگی، تحصیلات و مسیر علمی او اشاره میکند. سپس، مفاهیم بنیادین روانکاوی را با نقل قولهایی از فروید و توضیحات مختصر معرفی میکند. از جمله این مفاهیم میتوان به ضمیر ناخودآگاه، نقش سرکوب در شکلگیری ناخودآگاه، و اهمیت تداعی آزاد در درمان روانکاوی اشاره کرد. کتاب به ساختار روان انسان از دیدگاه فروید میپردازد و سه بخش «نهاد»، «من» و «ابرمن» را توضیح میدهد؛ نهاد به عنوان بخش غریزی و لذتجو، من به عنوان بخش منطقی و واقعگرا، و ابرمن به عنوان وجدان اخلاقی و کمالگرا. همچنین، تأکید فروید بر اهمیت تجربههای کودکی و تأثیر آنها بر شخصیت بزرگسالی، موضوع عقدههای ادیپ و الکترا و نقش آنها در رشد روانی کودک، در این مجموعه برجسته شده است. کتاب به تحلیل رؤیاها و نقش آنها در آشکارسازی ناخودآگاه میپردازد و رؤیا را شاهراهی برای شناخت ذهن میداند. موضوعاتی مانند اضطراب، نوروز (نِوروز)، خیالپردازی، و نقش کلمات در درمان روانکاوی نیز با نقل قولهایی از فروید بررسی میشوند. در بخشهایی از کتاب، فروید به رابطهٔ میان شاعران، فیلسوفان و روانکاوی اشاره میکند و معتقد است شاعران پیش از روانشناسان به وجود ناخودآگاه پی بردهاند. کتاب با جملاتی دربارهٔ عشق، کار، تمدن، اخلاق، و نقش آنها در زندگی انسان به پایان میرسد و تصویری کلی از دغدغههای فروید دربارهٔ رنج، شادی، و معنای زندگی ارائه میدهد.
چرا باید کتاب اندیشه های فروید (دوزبانه) را خواند؟
این کتاب فرصتی فراهم میکند تا با مهمترین ایدهها و گزارههای «زیگموند فروید» آشنا شد، بدون آنکه نیاز به مطالعهٔ آثار مفصل و تخصصی او باشد. ساختار گزیده و توضیحات کوتاه، امکان مرور سریع مفاهیم بنیادین روانکاوی را فراهم میکند و خواننده میتواند با زبان فروید و نگاه او به روان انسان، رؤیاها، اضطراب و ساختار ذهن آشنا شود. همچنین، کتاب برای کسانی که به دنبال الهام گرفتن از جملات و اندیشههای کلیدی در حوزهٔ روانشناسی و فلسفه هستند، منبعی قابل توجه به شمار میآید.
خواندن کتاب اندیشه های فروید (دوزبانه) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به روانشناسی، دانشجویان رشتههای علوم انسانی، کسانی که به دنبال آشنایی مقدماتی با نظریات فروید هستند و افرادی که دغدغهٔ شناخت خود و دیگران را دارند، مناسب است. همچنین، برای کسانی که به دنبال جملات و نقل قولهای تأملبرانگیز در حوزهٔ روانکاوی و فلسفهاند، انتخابی کاربردی است.
فهرست کتاب اندیشه های فروید (دوزبانه)
- پیشگفتار مترجم: توضیحی دربارهٔ هدف گردآوری و ترجمهٔ گزیدهای از اندیشههای فروید و معرفی ساختار کتاب.- زندگینامه: مروری بر زندگی «زیگموند فروید»، خانواده، تحصیلات، مسیر علمی و تأثیرات او بر روانشناسی.- ضمیر خودآگاه / ضمیر ناخودآگاه: شرح مفاهیم ضمیر خودآگاه و ناخودآگاه، نقش سرکوب و تداعی آزاد در روانکاوی.- نهاد / من / ابرمن: توضیح ساختار سهگانهٔ روان از دیدگاه فروید و نقش هر بخش در رفتار و شخصیت انسان.- نوروز: بررسی مفهوم نوروز (نِوروز)، عوامل ایجادکننده و نقش آن در زندگی فرد.- رؤیاها: تحلیل رؤیاها و اهمیت آنها در شناخت ناخودآگاه.- خیالپردازی: نقش خیالپردازی در جبران واقعیت و تأثیر آن بر روان انسان.- اضطراب: تعریف اضطراب، تفاوت آن با ترس و وحشت، و نقش آن در رشد روانی.- تحلیل روان: معرفی روش تحلیل روان و نقش کلمات و گفتوگو در درمان روانکاوی.- شاعران / فیلسوفان: اشاره به نقش شاعران و فیلسوفان در کشف ناخودآگاه و ارتباط آن با روانکاوی.
بخشی از کتاب اندیشه های فروید (دوزبانه)
«ضمیر ناخود آگاه، دایرهی بزرگتری است که دایرهی کوچکتر ضمیر خودآگاه را در برمیگیرد. مقدمات هرآنچه در ضمیر خودآگاه وجود دارد، در ضمیر ناخودآگاه نهفته است؛ نظر به این که امکان دارد ضمیر ناخودآگاه در مرحلهی آغازین یک سیر توقف کند، اما با این وجود، همچنان در طلب دریافت یک نمرهی کامل باشد. ضمیر ناخودآگاه، به معنی واقعی کلمه، روان حقیقی محسوب میشود. ماهیت درونی آن، هم اندازهی دنیای بیرونی ناشناخته است و دقیقاً همانگونه که شرح دنیای بیرونی به واسطهی دریافت از طریق پیامهای اندامهای حسی، دچار نقص است، شواهد خودآگاه نیز شرح ناقصی از ناخودآگاه در اختیار ما قرار میدهد. روان، ذاتاش هر آنچه که باشد؛ به خودی خود، ناخودآگاه است. هنگامی که یک رهرو در تاریکی سوت میزند، امکان دارد در حال انکار ترسش باشد، اما به وضوح نمیداند چرا این کار را میکند.»